Hemmadag med sällskap

Idag är både Stoffe och jag hemma så vi har kikat på film, promenerat, ätit gårdagens broccolisoppa och vilat. Och kollat Hemnet efter hus. Alltid kul. Men vi ska såklart inte flytta nu. Bara kikar ifaaaallll något superfint hus i Nacka kvalar in som drömhus… Om typ fem år kanske. 

Och vad skoj att ni gillade skönhetsinlägget igår! Kanske ska göra fler såna? Vardagstips och favoriter som kan glamma upp vår vardag pyttelite. Alltid något ju. 

Nej och vet ni? Jag tror jag börjar bli förkyld. Igen. För cirka tionde gången det här året. Och förra året, mitt första som utbränd (inget att hänga i julgranen direkt), var jag sjuk typ 75 % av året. Hela tiden. Segt. För just kombinationen utbränd plus förkyld är inte en superhit. Inte för att just förkylningen blir värre men återhämtningen. My God. Tar så otroligt många veckor för kroppen har ju inte kapacitet att både fighta utmattning och förkylning samtidigt. Så nu håller jag mig på mattan och hoppas att den här tjocka, onda halsen ska ge med sig. 

Och en sak till! Lyssnade igår på Ångestpoddens senaste avsnitt om stress där en stressforskare (som jobbar på Stressmottagningen i Stockholm, har hört så mycket bra om den!) pratade om stress och såklart om utmattningssyndrom. Intressant. Och bra påminnelse. Satte mig direkt ner i lugn och ro för att lyssna istället för att lyssna och plocka undan samtidigt – ingen mer multitasking! 

Något som är lite kul (allt är ju en definitionsfråga av kul… men det här är kul om en inte har så mycket annat att fundera över på dagarna och älskar växter) är att mitt fikonträd typ har fått vårkänslor? Den fäller alltid bladen på hösten och det gjorde den även nu. Tills den började skjuta skott igen hejvilt. Vaaaa? 

Jag brukar flytta ut den i vårt trapphus på vintern för vila men nu trivs den så bra härinne så då får den stå kvar. Kanske gillar den att vi har golvvärme i hela lägenheten (vi har inga element, bara golvvärmen) så den tror att den står på en solvarm terass någonstans? 

Hoppas ni har en bra onsdag! ❤️ 

Annons

6 reaktioner på ”Hemmadag med sällskap

 1. Hej Therese! Jag hänger kvar här, hittar så mycket styrka i din blogg!

  Helt okopplad kommentar till texten, men kom att tänka på dig när jag hittade en massa hormon/anti-stress-yoga-pass på yogobe. Läraren Ulrika Gulz pratar särskilt om sköldkörteln etc. Har inte gjort passen hittills men tycker hon pratar väldigt lugnt och behagligt. Om du vill, maila mig (ser du min mail här?) så kan du få mina inloggningsuppgifter och testa! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det visste jag faktiskt inte! Men inte konstigt att man kan känna sig ganska tom i huvudet av att multitaska isf. Som om kroppen går på någon typ av bränsle man inte har och så blir man inte närvarande i något av det istället = lose-lose situation! Fy alltså. KRAM 💜

   Gilla

 2. Mina nya ledord efter att ha gått en stresshanteringskurs genom vårdcentralen är: göra en sak i taget, röra sig lugnt (inte rusa runt hemma som en råtta på speed) samt byta ut ordet måste mot kanske. Får nog jobba på detta under en lång tid, men det är ju bra att bli medveten om de fel man gör. Gör om gör rätt som det heter.
  Kram på dig!

  Gillad av 1 person

  1. Haha råtta på speed är verkligen rätt ord! Känner mig ofta som en sån hamster i ett hjul som springer och springer och springer tills knappen stängs av och det blir krasch av alltihop. Inte kul! Och ja ingen måsten här heller, mer än att vila typ ✌️️ Men man måste ständigt påminna sig. Varje dag. En miljon gånger. För vi är nog många utbrunna som i grunden är extremt energiska personer och det är svårt att tvätta bort över en natt… det gäller att hitta den där volymknappen på oss själva. KRAM 💜

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s