Beautyfavoriter vardag

Let’s talk beauty. Jag äääälskar skönhetsvård och hudvård och allt sånt. Läser massor om det. Så; ett lite gömt intresse kommer fram i det här inlägget. 

Tänkte att jag skulle visa er mina vardagsfavoriter som jag använder nu när jag är hemma men ändå vill piffa till dagen lite lixom. Under min akuta fas i utmattningen gjorde jag, såklart, ingenting sånt här. Men sedan när energin började komma tillbaka lite har jag tyckt det är kul att ändå fixa till mig lite på dagarna. Helt för min egen skull men för att jag känner mig piggare och fräschare med lite omtanke mot huden varje dag. 

Här snackar vi inga mängder av något, bara en lixom vardagspiff för hemmabruk. Tänk fem-minuters-varianten. Okej, mina absoluta favoriter som jag älskar varje dag året om, shoot:


Dermalogica UltraCalming Face Mist och Dermalogica UltraCalming Serum: bäst. Det bara är så. Lugnar och återfuktar huden och gör den lixom bebisgosig. Perfekt även vid acne eller hudutslag och eksem, speciellt serumet. Splashar på face mist efter rengöring, låter torka lite, på med serum, låter sjunka in och sen på med ansiktskräm. Easy peacy. 

Lumene CC cream: beroende. Älskar den. Jag brukar använda den nästan varje dag för den ger perfekt hy på nolltid. Bäst blir det om man applicerar den med en beautyblender (fuktig!). Då blir den sådär lagom täckande (dvs no-makeup-makeup typ av synlig). Denna kallas ju småbarnsmammornas räddare i nöden och jag kan bara säga; även utbrända trötta personer kommer nog skriva under på den. 

Lily Lolo Blusher: är det bästa rouget! Har alltid annars haft Lancomes Blush Sublime men den här är definitivt bättre. Jag har färgen Clementine som passar mina pigment perfekt och man ser sådär rosig ut om kinderna på ett persikoaktigt sätt. Så fin färg. Den här har jag vaaaarje dag. Oavsett om jag kör cc cream eller ej, den här bara måste på för att kicka igång dagen. Köper den alltid från England via Feelunique för den är svår att få tag på i Sverige och dessutom billigare i England, man får hem den för mindre än hundralappen! 

Burts Bees Lipbalm: i pepparmint. Åhhh den läker läpparna på nolltid. Och svider lite men det är bra för då gör den väl sitt jobb tänker jag? Kommer aldrig köpa något annat. Men det måste vara pepparmint och beeswax. De andra varianterna är inte alls lika bra. 

Lumene Raspberry Miracle Lip Sorbet: ett chubbystick (läppglans slash läppstift?) som också är en varje-dag produkt. Kan inte vara utan denna en enda dag. Jag använder ofta YSL läppstift till lite mer festliga tillfällen men den här från Lumene är minst lika fin. Nästan finare faktiskt. Och typ en fjärdedel av priset. På bilden ser ni hur sliten min nuvarande är (texten är lixom bortskavd) för den åker på flera gånger om dagen. Jag har färgen Fresh Morning och den är som den låter, naturlig men lite poppigare i färgen. Den här hänger med överallt. 

Shu Uemuras Essence Absolue Nourishing Protective Oil: en hårolja som doftar helt fantastiskt och gör underverk för torrt, skadat eller lockigt hår. Mitt hår är ju lockigt men jag brukar föna det rakt med rundborste… och det krävs en hel del olja för att få styr på glansen och för att det ska se välvårdat ut. Som med alla lockiga hår. Den här tynger inte ner håret och det blir inte fett utan bara glansigt och jättefint. Den enda minuset är priset som är alldeles för högt egentligen, runt 400 tror jag för en sån där flaska. Men värt ändå för man lever bara en gång och då kan det väl vara med fint hår? Både jag och Stoffe använder faktiskt denna och vi båda tycker den är helt oslagbar. Aldrig haft någon bättre. Älskar den, som alla produkter från Shu Uemura, men den här är verkligen ovärderlig för mig! 

Jahaaaappp… det känns nästan mer privat att dela sånt här än typ hur jag mår? Hur kommer det sig? En vanesak kanske. Men jag ville lixom ge er allihopa därute en boost och puffa för att våga känna sig fin trots att allt inuti känns trasigt. Det kan ge lite, lite glädje i vardagen. Eller det har gjort det för mig i alla fall. Att våga känna mig fin. Och för att jag tycker det är roligt med sånt här så att låta det intresset hänga kvar trots tunga dagar. Det har varit viktigt för mig. Jag är ju jag trots att jag har brunnit ut en stund. 

Annons

20 reaktioner på ”Beautyfavoriter vardag

 1. Tack för tipsen. Cc måste denna morsan testa. Har inte sminkat mig på 1 år nu 😂 jo vid enstaka tillfällen när man ska iväg har jag slängt på lite mascara o mineralfoundation i farten bara o så ett liknande läppstift/gloss från isadora, oslagbart! ☺🌟
  Älskar 5 minuters sminkningar! Tjoff tjoff o så ska man va klar 😉 O lite fin helst också 😂
  Puss på dig!

  Gillad av 1 person

  1. Ja med två såna fismyspluttar hemma måste man ju vara snabb antar jag med makeupen 😝 Id är ju också favvo, har en burk alltid hemma… Åhh så mkt Hbg över allt med id, så fin tid. När vi köpte på Electa! Ohoj så skoj det var!
   Jaaa fem minuter är lagom, orkar inte heller mer. Men gärna om man hinner rouge på båda kinderna lixom, ibland har jag gått ut med ett omålat öga typ. Så virrig! Jaja. Puss på dig ❤️❤️❤️

   Gilla

  1. Ja eller hur, helt klart bäst. Har använt det i tio år och kommer aldrig byta. Har kört med vissa andra för att testa ibland men nej. Inte alls lika bra resultat. Dermalogica ger allt vad dom lovar 🙏 KRAM

   Gilla

 2. Igår kväll sa jag till min man att jag vill känna mig fin. Liksom lite snygg. Det är du ju svarade han och log. Men min tanke var just det du skriver om, att fixa till sig lite även fast man bara är hemma och kanske inte ens träffar på någon alls. Min ork är på väg tillbaka så nu ska jag försöka ”orka” att ta på lite rouge och läppglans.

  Gillad av 1 person

  1. Men åh vilken gullig man ju, då ska man suga åt sig 💜 Ja man blir så trött på att gå runt i mjukiskläder och känna sig noppig här hemma, jag är less på det. Men så är det ju… koppla ner allt lixom. Men lite rouge och färg på läpparna piffar upp vilken dag som helst! Och verkligen för ens egen skull, så viktigt 💜 Kram!

   Gilla

 3. Bra tips! Mer glamour i vardagen liksom. (När man orkar). Blev väldigt sugen på att testa Lumene CC cream. Den kommer jag att köpa. Har du mer såna här roliga tips på lager?
  Kram😊

  Gillad av 1 person

  1. Ja Lumene cc är bäst! Helst med beautyblender, så fint resultat! Smälter in fint i huden och det ser helt perfekt ut.

   Jaaa har så många tips! Ngt speciellt område typ hud, hår? Tipsar mer än gärna, älskar allt med hud, smink och hårvård. KRAM 💜

   Gilla

 4. Jag har funderat på varför jag slutade sminka mig när jag blev sjuk och kom ihåg att jag slutade inte enbart pga tröttheten, även om den naturligtvis var en stor orsak. Men jag hade sminkat mig varenda dag sen typ mellanstadiet och under alla dom åren hade jag fått för mig att jag var inte vacker utan smink. Så jag kunde inte gå ut utan att sminka mig pga det. Därför har jag haft lite motstånd mot att börja sminka mig och fastna i det där ytliga igen. Men förhoppningsvis är det skillnad nu, på hur jag ser på mig själv så jag kan ta till mig alla dina fina tips. Så roligt att du skriver om detta också! KRAM!!

  Gillad av 1 person

  1. Att sminka sig för att man inte känner sig vacker utan smink, det blir ju väldigt destruktivt precis som du säger. Jag hoppas INGEN tjej eller kille ska behöva göra det! Det gör mig så ledsen. Vi är alla så vackra precis som vi är! Smink och hudvård ska ju vara en fin dedikering till sig själv; att JAG tycker det är roligt att sminka och lägga tid på hudvård för att JAG mår bra av det. Aldrig för att man skulle blir bedömd utifrån såna kriterier. Fastna inte i ytan, ge den tiden och energin till dig själv om du känner att du för tillbaka energi av det. Annars inte. Jag gillar skönhetsvård eftersom det för mig varit så att jag slarvat med det när jag varit stressad, prioriterat bort det, och nu känner jag snarare att jag verkligen investerar tid i mig själv som ger så mycket. Det är lixom min tid som jag lägger på MIG för min skull, och jag älskar det.

   Hoppas du hittar en balans mellan vad som är för din egen skull för att du ska ta hand om dig själv och prioritera dig själv vs att känna att det är ytligt eller att gömma sig bakom något. Bara du finner avvägningen. Och hoppas du hittar något tips du gillar! KRAM

   Gilla

 5. Ni beskriver min vardag eller ja rätt sagt mitt liv de sista åren.
  Känner bara Kaos och tårar och en stor önskan av att få blomma ut känna mig levande och slippa oroa mig för nästa läkartid om min sjukskrivning den gör mig sönderstressad.
  Vill bara skrika gråta.
  Min sambo undrar varför jag suckar så mycket helt ärligt jag är bara trött.
  Det glädjer mig att läsa att man inte är ensam i denna känsla.
  Det som glädjer mig mest är att läsa att man kommer stegvis vidare och kan börja sminka sig och få känna sig fräsch igen =)) ditt inlägg här fick mig att sätta mig och sminka mig för att sen se en film i lugn och ro
  känner mig så där extra fin för stunden.

  Gillad av 1 person

  1. Ja alla vi som varit i den här skiten tror jag känner igen oss i frustrationen över att man bara vill LEVA igen. Att tålamodet tillslut tryter. Och att känna sig fången av läkertider, FK, utredningar… man tappar kontrollen (som man iof inte ens orkar ha) i ett virrvarr av sjukdom. Det suger. MEN det blir bättre. Även om det tar tid. Lååång tid. Men så plötsligt orkar man gå och handla, plocka ur diskmaskinen utan att gråta, sminka sig för att kolla på film.. ja sånt. En liten sak i taget.

   Glad att du känner att inlägget peppade dig lite i stunden och hoppas att den glädjen kan hålla i sig lite över dagen. Små saker betyder så mycket i längden. Kram på dig!

   Gilla

 6. Hudvård & smink tycker jag nog är roligast! Jag tyckte att du gav en bra blandad ”kompott” i ditt inlägg.
  (Jag har idag varit hos frissan och klippt & färgat håret. Som utmattad är det en riktig utmaning! Blev tvungen att sova på em. Men nu är det gjort). Hoppas du får en fin kväll! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ah härligt, ska komma upp med huvårdsrutin och mer smink! Kommer nog lite hår också pga besatt 😬🙄

   Jaaa det ÄR en utmaning att gå till frisören. Jag minns för bara typ fem månader sedan var jag tvungen att vila mitt i allt för jag blev så fruktansvärt trött, så min frisör fick ta kafferast och jag en nap i stolen vid sköljhandfaten 😝 Så kan det gå! Allt löser sig men man måste våga säga ”nu är jag trött kan du ge mig 15 minuter ifred?”. Hoppas du blev nöjd med håret! KRAM 💜

   Gilla

 7. Tack för detta inlägget! Inser att jag har prioriterat helt fel nu när jag är sjukskriven. Har tänkt att jag inte ska slösa pengar på hudvård just nu. Men efter ditt inlägg gjorde jag en snabb omprioritering. Så bra att få lite tips i djungeln av produkter. Har redan inhandlat några av produkterna som skulle vara julklapp till mig själv. Men kunde inte hålla mig så jag har redan öppnat o använt dem, å lite gladare i vardagen blir man ju 😃

  Gillad av 1 person

  1. Åhh vad fint! Ja vi är nog fler med dig som borde våga prioritera pengar på oss själva fastän vi är sjukskrivna. Jag fick också tänka om vid något tillfälle och lixom unna mig själv tid och pengar på hudvård. Så viktigt för mig i alla fall för jag mår så bra av den stunden av att skämma bort mig själv. Åh vad kul att du hittat några du gillar. Tidiga julklappar är aldrig fel 💜 KRAM på dig!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s