Utmattad

Går upp och äter frukost. Duschar av mig och sminkar på. Tittar i spegeln och ser två ögon som är helt tomma av utmattning. Trötthet. Får ingen kontakt med min egen blick. Signalen tas på allvar. Kryper ner i sängen igen och somnar om några timmar. Upp. Lunch. Måste ut och handla. På med tjock dunjacka och halsduk och mössa. Fastnar i soffan med alla kläderna på. Stirrandes framför mig med ett helt nollställt huvud. Tänker på allt men kan inte tänka på någonting. Sliter av mig mössan. Kastar halsduken brutalt på golvet. Kränger av mig den tjocka jackan. Reser mig upp och lämnar alla kläder i kaos. Hasar in med trötta fötter mot sovrummet. Orkar inte lyfta benen ordentligt. Somnar fyra timmar till. 

Vaknar nästa morgon. Matt. Kroppen darrig av trötthet. Orkar ändå ut för en snabb handling. Måste köpa mat. Benen skakar hela vägen. Tänker att jag känner mig som en gammal tant. Tittar förundrat på alla som stressar med telefoner tryckta mot öronen. Sliter barn i armarna och tittar strängt samtidigt som de pratar med någon helt annan i luren. Barnen i uppror. Stretandes. Titta på mig mamma. Var här och inte därute. Därborta. Jag är här. Bara var här. 

Så jävla meningslöst. Att ligga här hemma trasig av stress jag utsatt mig för under så många år. Medan samhället snurrar vidare i exakt den takten jag själv hade förut. En dag kommer jag vara stark igen. Klokare. Men då kommer någon annan att ta min plats. Och det gör allt så jävla sorgligt. 

Annons

10 reaktioner på ”Utmattad

 1. Åh vad jobbiga de där svackorna är! Som du skrev i ett svar till mig; man vänjer sig aldrig. Jag skriver under på det! Innan utmattningen hade jag (vi?) ingen aning om hur uppfinningsrik hjärnan är när det gäller att signalera ”den totala tröttheten”. Darriga ben, illamående, strypkänsla, ledvärk, tryck över bröstet. Ja, det var ju bara några exempel på eländet… Ibland kan jag nästan tycka att det är fascinerande. Men det räcker nu!!! Har jag lust att skrika (till ”utmattningsguden” som har makten att göra mig frisk ögonaböj).😉
  Jag hoppas att du mår bättre snart!
  Kram 💜

  Gillad av 1 person

  1. Ja haha det var bra att du påminde mig om att jag sagt det. För man glömmer ju att det går över också. Jag vill också skrika till hen. Tycker guden typ att vi gör något fel eller så?? Annars är det dags att börja vifta med spöet!

   KRAM 💜

   Gilla

 2. Ja, den insikten att det är så många fler som kommer att ramla av stress och särskilt de som är nära en, kan göra en galen av frustration.
  Man vill bara ruska dem och säga åt dem att skärpa sig och så vet man vad det leder till, nämligen ingenting utom att de undviker en. Jag gjorde exakt likadant när folk försökte prata med mig om mitt stressande, så jag vet. Det krävs list i stället, mycket list….mycket kärlekoch tålamod.
  Ta det lugnt nu och kom igen efter julens fröjder i din takt,
  Kram Sofia

  Gillad av 1 person

  1. Ja jag vet. Har också provat men det blir alltid samma sak… och som du säger; jag var också likadan innan min utmattning. En del av grejer är väl att man har smått hybris innan man kraschar så att någon söger nåt sånt tokigt till en… det går lixom inte. Alla måste få göra sina misstag. Men man VILL så gärna hjälpa. KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s