Dagen i sex bilder

Ohhojjj alltså. Idag är jag trött! Riktigt rackarns trött. Kroppen värker och svettas och jag känner hur huvudet lixom inte alls är med. Och varför? Jo nattsömnen. Jag gick upp vid fyra imorse och kunde knappt sova alls inatt så kanske ett par ynka timmar skrapades ihop lite osammanhängande. Varför är oklart. Jag låg igår kväll och tänkte ”åh imorgon ska jag gå upp lika tidigt som en äkta yogi; långt innan soluppgången” men ju längre natten fortskred och ju närmare klockan kom fyra så blev det mer *fuck yogis alltså, skulle aldrig utsätta mig för detta, vem kom ens på en så dum idé?* 

Jaja. Störd och orolig nattsömn är som ni vet något av det tuffaste under utmattning för mig och många andra. Så är det bara. Så idag fick jag ta en siesta på två timmar direkt när jag kom fram till Stoffes pappa och sen lunch och nu mer vila. Så är det bara. Ingen idé att älta huruvida man är tråkig eller osocial för det finns lixom inget val. Eller ja valet blir i så fall an kraschlandning senare idag eller imorgon och det blir ännu värre för alla inblandade. 

Bjuder på ett par mobilbilder från dagen. Glömde min kamera hemma. Eller om jag förträngde den i trötthetsyran kanske. Nåja, bilder blir det ju ändå. 

Såhär små propellerplan flyger man med till Blekinge. Vi var typ tio personer på planet och jag mest njöt av en timmes vila. Och av solen som gick upp som ett stort eldklot precis när vi startade. 

Fick den här parfymen i present av Stoffe för ett par veckor sedan. Och jag älskar den! Nog den enda parfymen jag haft på flera år förutom typ yogaoljor och sånt… varm och gosig. 

Och jag sportar idag Olivia Palermos nagellack för Ciaté i färgen Napa Valley. Så fint. Lite burgundy i färgen tror jag det kallas. Kör den på fossingarna också som såklart måste få sitt för att viftas runt med på yogamattan. 

Och den här blomman har jag pillat på så många gånger idag hemma hos Stoffes pappa. Så fin! Den växer så barnsligt glatt på något sätt. 

Och gatan där vi bor just nu. Den är ju underbar. En gränd med massor av små gamla, sneda hus. Inte ett vattenpass så långt ögat nådde när detta byggdes. 

Stoffe och jag har ett rum på övervåningen med snedtak och vindsfönster. Solen skiner in så vi bugar oss en extra gång för den idag. 

Nu: vila! 

Annons

12 reaktioner på ”Dagen i sex bilder

 1. Du är ju underbar! I all missär fick du mig att skratta, troligtvis av igenkänning ”fuck yogisar”, det har jag tänkt många gånger 😉
  Men ta det rätt, jag skrattar verkligen inte åt hur du har det för jag förstår varenda detalj att det är hemskt o superjobbigt!
  När du skriver att din kropp värker, på vilket sätt gör den det? Jag har också mycket värk i kroppen men blir alltid så rädd för denna symtom, den är så obehaglig. För mig känns det ungefär som att jag ska få influensa, en värk från muskler ända in i märgen. Lycka till med allt som väntar er på er resa 💞

  Gillad av 1 person

  1. Tack fina! Haha skönt att du fick skratta lite, det är bra för kroppen 😜 Ja alltså min värk är också precis som influensavärk faktiskt. Jag vet inte om det är lederna eller musklerna som gör ont men i perioder har jag haft SÅ ont att jag legat och gråtit i kudden. Nu vet jag ju att det beror av utmattningen, även om läkaren fortfarande inte exakt kan förklara detta för mig, men jag är van vid att det är ett av mina symptom. Jag vet fler som också har det så det verkar vara ganska vanligt. Blir det för jobbigt tar jag alltid alvedon för att dämpa. Och sömn. Massor av sömn! Här borta har jag precis sovit en dryg timme men fortfarande så ont i hela kroppen. Blä. Så kanske en tröst att vi är fler härute? STOR KRAM!

   Gilla

   1. Ja, det är ju synd att andra också behöver uppleva värken men som sagt lite skönt är det att höra. Mina läkare jag har träffat får lite panik när jag berättar om min värk och tror jag har en massa andra grejer. Allt från ME, borrelia, twar o reumatism. Så man blir ju lite nojjig själv…
    Varma kramar

    Gillad av 1 person

   2. Men oj! Ja jag är ju inte läkare så jag ska ju inte diagnostisera men jag kan bara säga att min läkare inte heller verkar vara helt säker på det med min värk. Exakt varför och sånt… och att jag har så otroligt ont i perioder. I början förstod jag ingenting varför jag hade så ont men nu ser jag ju sambandet, har hört så många andra och då förstår jag att det är ju i samband med överansträngning. I början hade jag konstant ont, typ 11-12 månader tror jag. Och jag har tom haft ont (och har ibland) PÅ huden, som stora brännskador över delar av kroppen. Så då har det varit mjukaste klädena på. Ibland naken i flera dagar (varsågod för bonusinfo!). Och då har jag ätit bältrosmedicin och sånt men nu vet jag att det är ju min utmattning. Jaja, man lär sig sin kropp med tiden 😉 Så du vet att vi är fler, kanske det lugnar lite 🙂 KRAM

    Gilla

   3. Ja, jag kan nog också koppla min smärta till stress o överansträngning och det känns som sagt väl igen med det du beskriver. Det där med ont i huden upplevde jag för bara någon vecka sen för första gången och trodde jag höll på bli sjuk eller få feber. Märkligt (och fantastiskt) vad kroppen ”pratar” hela tiden, det är verkligen träning att lyssna då jag varit totalt döv mot min kropp i sååååå många år.
    Kram

    Gillad av 1 person

  1. Haha neeeej jag skulle upp för planet åkte tidigt så jag mer tänkte (försökte tänka positivt…) att detta ändå är normal tid för yogis att gå upp (för att slippa ångesten över att gå upp mitt i natten). Haha så nej jag skulle aldrig gå upp fyra frivilligt. Definitivt inte efter min extremt dåliga upplevelse av det igår 😜😬 Mådde kasst HELA dagen, helt illamående och skakig. Men tack för att du påminner så snällt ifall jag hade varit crazy lady och gått upp fyra 😬😂

   Ja värken, fy! Åt tre alvedon igår för jag hade såååå ont. Hemskt! Hoppas du får en fina dag, underbara du 💜 KRAMISAR

   Gilla

   1. Ja OM jag någon gång skriver att jag ska upp 4 för att yoga – slå mig med något hårt i huvudet! För då har jag tappat det 😂 Så himla bra att du påminner mig 💜
    Haha oj verkligen en morgonpigg man! Så härligt att veta att någon mer har en man som reser mycket och flänger, här hemma är 8-17 livet ganska långt borta hehe. Mer typ all-in-work och sen all-in-ledig-njut dagar 👌✌️️ KRAMAR

    Gilla

 2. Du skriver & beskriver så himla bra! (Skrattade gott åt ”fuck yogis”). Jag känner igen det här med värk i kroppen. Får också vansinnigt ont i kroppen vid dålig nattsömn alt när man passerat gränsen. Tack för att du delar med dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack 💜 Ja det verkar vara så vanligt och ändå inte riktigt förklarat inom vården. Ingen verkar ha det helt klart för sig vad det beror på. Men överansträngning helt klart. Avskyr den värken! KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s