Sängliggandes

Nej men det här gick ju inte alls bra… nu ligger jag nedbäddad i sängen med en rejäl huvudvärksattack av hjärntröttheten som har hängt i sen igår, kroppen är matt och gör ont och jag är sååå slut. Finito. Orkar inte ens kliva upp. Fasen alltså. Hur ska jag ens få i mig någon middag?? 

Det lär ju vara en reaktion på den senaste veckans olika grejer. Så långt är jag med. Men varenda gång det blir såhär så blir jag så ledsen och rädd. Och minns dom där första nio månaderna i min utmattning när jag låg här dag ut och dag in. Och på något sätt kopplar hjärnan ihop en sån här dag men att det skulle blir såhär för alltid. Att jag aldrig blir frisk. Även om jag ju vet att det troligtvis är tillfälligt, några dagar eller nån vecka. Men ändå. Rädslan är så svår att styra och tala tillrätta.

Så nu ligger jag här inne i ett mörkt sovrum med en kudde över pannan, dubbla varma täcken för att få kroppen att sluta slaka av all ångest och försöker andas mig igenom paniken som blommar upp flera gånger i timmen. Jävla skit alltså. 

Annons

12 reaktioner på ”Sängliggandes

 1. Åh vad jag lider med dig 😨 Jag känner sååå igen den där rädslan som kommer varje gång kroppen reagerar… rädsla, oro, åh nej, nu händer det igen. Att inte veta när man kommer ur det denna gången osv.
  Jag hoppas att du snart får lite andrum.
  Du har varit med om väldigt mycket som påverkar både kropp o själ.
  Om det går, tänk en ljus tanke som sedan leder till nästa ljusa tanke. Det kommer inte att vara så här för alltid.
  Du är modig som delar med dig av livet som tar sina olika vägar, varje dag.
  Sänder dig styrkekramar 💞

  Gillad av 1 person

 2. Vännen! Där inne, innerst inne vet du att detta inte är för alltid! Du vet att det är tillfällig, jag vet att du vet det! När ångesten kommer använd dig då av tanken av att vara i nuet, prata med dig själv, högt eller i hjärnan. ”Jag ligger i min säng” ”Jag har täcket över mig” ”Täcket är randigt” ”Jag ligger på rygg” Prata om nuet, bara vad som händer och sker. Sätt ord på allt som vi kan ta på. Uteslut allt om hur det känns, Inga tankar känslor ska beskrivas. BARA det som sker!

  Sedan läser du ditt senaste kloka inlägg om att du inte vill vara utan erfarenheten från utmattningen!

  Andas lugnt och följ med din ångest, du vet att den ebbar ut snabbare om du inte håller emot.

  KRAMAR I MASSOR ❤ ❤ ❤

  Gillad av 1 person

 3. Åh. Jag kan förstår hur det känns, när det blir ett bakslag så kommer rädslan och ångesten och förvärrar en redan fruktansvärd situation. Jag tänker på dig och är glad att vi stötte på varandra i bloggvärlden. Kram till dig och håll ut ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s