Rastlös eller kreativ?

Alltså det knäppaste med mig och min utmattningsdepression (som numera ju är ett utmattningssyndrom för depressionen har läkt) är att jag trots diverse olika åkommor och hinder blir ganska rastlös. Alltså inte på ett dåligt sätt, som att sysselsätta sig för att fly från något, utan mer att jag ändå har mycket lust att göra massor av grejer. Huvudet är fullt av idéer och saker jag tänker att jag skulle vilja göra och även om det bara är ca 20 % av dem som blir gjorda pga extrem trötthet så finns de ändå där. Min läkare kallar det för kreativitet och kanske är det just vad det är, jag vet inte. Han menar att kreativitet inte går att stänga av (den sitter tydligen i främre delen av hjärnan vilket faktiskt nästan känns) och det är när kreativiteten går i 100 knyck som jag upplever det som rastlöshet eller orimlig energi. Känner ni igen er? 

Just nu har jag ju ont i huvudet av hjärntröttheten så då blir det till att försöka hålla sig undan alla skärmar, och annat som gör att hjärntröttheten triggas, så på schemat står grejer som ofta är baserade på att vara ute i naturen, vila, yoga, fixa saker hemma… Idag tänkte jag ta en cykeltur bortåt Nacka om jag orkar, kanske med en termos med kaffe i cykelkorgen. Och jag måste orka duscha också. Det är faktiskt en halvdagsuppgift för en utbränd person. Även om det låter knäppt. Men jag är fortfarande glad att jag orkar duscha helt själv och kanske till och med ta en promenad – på samma dag! 

Annons

6 reaktioner på ”Rastlös eller kreativ?

 1. Jaha, man kan alltså säga att jag är kreativ när jag känner mig rastlös. Känns faktiskt så mycket mer positivt! För visst vill man en massa. Jag vill så himla mycket. Men orkar ju bara en bråkdel av allt…

  Gillad av 1 person

 2. Jaaa, jag känner verkligen igen mig! Redan innan jag blev sjukskriven kunde jag känna en sån frustration över att ha miljarders idéer men att vara för stressad och trött för att göra något av dem. Är lite rädd för att hamna där igen. Tror att min läkning går som mest framåt när jag har bra balans mellan vila/stillhet och att få utlopp för kreativiteten. När det blir för mycket kreativitet sätter det sig i huvudet med värk och koncentrationsproblem. Klockrent!

  Gillad av 1 person

  1. Jag känner igen det där. Min kreativitet försvann nästan helt innan jag kraschade, som att hjärnan ville spara på energi så då släcktes skapandet ner. Bra det med balansen, ska tänka ännu mer på det! Har ju huvudvärk som beror på allt jag tänker på… KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s