Funderingar och ilska

Funderar mycket dessa dagar. Allt är tyst. Ingen digital kanal som stör. Telefonen avstängd. Här hemma finns bara jag och mina tankar just nu. Och det är faktiskt skönt. Ibland behöver man reda upp saker med sig själv; vad är det för känsla egentligen? Vart går min energi? Hur ser jag på framtiden? Sätta ord på saker. Bara finnas. Notera känslor och låta dem gå vidare. 

Idag har en ny känsla kommit upp till ytan; ilska. Jag är nästan aldrig arg. Verkligen. Men idag har det bubblat inom mig. Egentligen vet jag inte ens vad jag är arg på. Kanske alltihop. Hela situationen. Frustrationen över att ofta känna sig missförstådd och klen. Andras dömande. Arg för att vi inte kan gå vidare med vårt liv sålänge det är såhär. Det blir en sorg i sig att tappa så mycket tid av den perioden i livet som ska vara lättsam och lycklig. Här hemma får vi deala med rätt tunga saker från tidig ålder. Lära sig hur döden står för dörren i tonåren. Förlora den personen som varit ens trygghet. Leva med depression. Utmattning. Lära sig hur kroppen kan kollapsa om man inte respekterar signaler. Det blir tunga läxor. 
Vi tar inte längre något för givet. Och ibland får man fundera över meningen med allt. Man får till och med bli arg och låta den dimensionen ligga överst i några dagar. Det är helt okej. All is well.

Annons

2 reaktioner på ”Funderingar och ilska

  1. Känner igen ilskan. Jag är sällan arg heller, men redan innan jag blev sjukskriven började ilska pyra i mig. Ska det verkligen behöva vara så här? Och varför lyssnar ingen på mig? Varför kan jag inte vända det här?

    I vintras var jag jättearg. På mig själv, min arbetsgivare och hela samhället. Idag har ilskan svalnat överlag. Men att bli arg ibland kan nog vara rätt nyttigt. Ett sätt att stå upp för sig själv.

    Gilla

  2. Intressant att du också varit arg. Jag tror också att det är bra ibland. Jag har inte varit arg innan men häromdagen var jag jättearg och även om mycket släppt så känner jag fortfarande en ilska över hela situationen. Det börjar tära ganska mycket och det är svårt när man inte ser ljuset i tunneln… Men vad fasen gör man? Kämpar på antar jag…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s