Tips på yogamatta

Som utlovat kommer här tips på bra yogamatta till rimlig peng.

Nästan alla tillverkare av sportkläder nuförtiden också en yogamatta till kollektionen. Grejen är att dessa mattor är rätt dyra (ofta runt 400 kr) i förhållande till vad man får för kvalitet på mattan. Jag har själv yogat på en matta från Casall i flera år och det slutade med att jag fick problem med min handled pga att jag överansträngt den då mattan helt enkelt hade för dåligt grepp. Yepp, inte så kul. Nu är jag lätt manisk med att släpa med min Manduka-matta överallt och dessutom måste jag ha Yoga-paws på händerna för min handled är fortfarande trasig. SÅ – satsa på en vettig matta från början! Den kommer hålla minst 25 år om du sköter den och den kommer bli din bästa vän i din praktik. Jag lovar!
Mitt tips är Manduka EKOlite matta som är ekologisk (inget gift till kroppen när du ligger och svettas på den), har grymt grepp och är 4 mm tjock. Jag är en researcher av rang så jag kan verkligen lovorda denna matta med god grund. Den är lätt också vilket är stort plus om man tänker ta med sig sin matta till yogastudion, på resor, till landet, på semester; vart man än väljer. Den ”vanliga” EKO (den som kom innan EKOlite) är förvisso en millimeter tjockare men väger nästan lika mycket som PRO vilket gör att jag definitivt förespråkar lätt-varianten. Annars kan man lika gärna gå på en PRO för att få ypperlig dämpning men alltså mot kostnaden att den är väldigt tung. EKOlite är dessutom så mycket stabilare (lixom tätare i materialet) än mattor från diverse sportmärken som inte är inriktade på yoga – du kommer förvånas över vilken skillnad det gör. 
Manduka EKOlite kostar runt 600 kronor (dvs ett par hundringar mer, snåla in på ett par uteluncher så är du hemma) och finns att köpa på yogagrossisten.se och såklart på Manduka.com
Jag hittade den här färgen som jag tycker är så himla fin; elegant, chic och lugn. Man ser på bilden att texturen i mattan är härlig och greppet är bara… Bäst! 
Jag kör själv på en Manduka Black Mat PRO som jag recenserade här. Älskar min matta (låter larvigt, jag vet) så, så mycket. Den hänger med överallt och tillsammans skapar vi så mycket, jag och min matta. 
Klicka hem en matta och kör igång din praktik hemma (när du orkar, här finns ingen prestation what so ever!). Ni kommer bli bästisar och mattan kommer bli din heliga plats vart du än rullar ut den. Promise. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s