Serr?

Här hemma är det sjukstuga. Inte nog med att jag ligger nedbäddad i bihåleinflammation så har nu Stoffe fått….. maginfluensa! Han har hängt över toalettstolen hela natten stackaren. Är det såhär det är att ha småbarn? (minus småbarnen då eftersom vi är två vuxna människor…). Den ena sjukdomen avlöser den andra. En springer med klorinflaskan i högsta hugg för att desinficera (heter det så?) varenda millimeter av hemmet. Sover typ med den blå flaskan under kudden nu för jag är så nojig av få en dust magbakterier på mig när han ligger bredvid.

Jag börjar ändå känna satt det går åt rätt håll med förkylningen och jag har tagit till mig varenda knep gällande bihåleinflammation för att slippa äta nån typ antibiotika eller så, helst. Jag har ångat ansiktet ovanför vattenbad med pepparmyntsolja, använt nässkölj, sovit med huvudet högt (nackspärr…) och sprutat på med nässpray. Det har släppt liiiite i alla fall. Puh. Aj det gjorde rejält ont där ett tag.

Processed with VSCO with hb1 preset

Och kroppen då? Nja. Alltså det är inte toppen för utmattningen att bli såhär sjuk. Det påfrestar rejält på hela systemet och jag har fått tillbaka tröttheten deluxe och rejält ont i lederna bara jag typ sätter på en kanna kaffe. Allt känns som att det blir för mycket. Men what to do lixom? Alla blir ju sjuka emellanåt. Bara så segt. Speciellt värken. Den är helt fruktansvärd.

Nåja. Nu ska jag försöka koka lite potatisar i buljong till herrn här hemma (han får inte peta på något i köket pga smittorisken, har ju tagit tillbaka det där med ”extremt bra immunförsvar” nu…) och sen ska vi väl se ett avsnitt eller åtta av nån serie. Jag och klorinflaskan. Eller jag och han den magsjuke.

Annons

7 reaktioner på ”Serr?

 1. Ja det är så där det är med småbarn i huset. Plus att det är sannolikt att man har magsjuka samtidigt som barnen ibland så då ska man torka spya mellan sina egna spyor och kanske även fixa matte en annan unge som är frisk och vill leka eller gå ut eller inte kan sova…
  Krya på dig!

  Gillad av 1 person

 2. Fröken duktig, instämmer, precis så är det. Och när det går runt och kommer tillbaka då brukar jag få spel. Slänga ut alla handdukar och köra pappershanddukar, ytdesinfektion och handsprit för hela slanten. Tack och lov för tvättmaskinen!

  Hoppas ni kryat på er lite till idag och kan göra nåt annat än att torka kräk och snor… 😝
  KRAM!!

  Gillad av 1 person

 3. Usch och fy för magsjuka, så vidrigt!! Det enda positiva är ju att man blir bra hyfsat snabbt. Ett ”härligt” minne var när vi skulle flytta från lägenhet till radhuset vi bor i idag. Två dagar innan flyttlasset skulle iväg blev både jag och min man magsjuka. Nä men så lägligt – sa vi inte! Vår son, då 5 månader, var frisk till en början. Men han blev lite lös i magen (lämnar inga fler detaljer än så) lagom till själva flyttdagen. Vilken härlig flytt det blev…
  Nu lämnar jag det ofräscha och slår till på ett tv-tips istället. Passar nog för er alla tre (dvs du, Stoffe & klorinflaskan) Planet Earth som går på svt på söndagar. Så fantastiskt fint filmat!
  Krya på er! Kram 💛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s