Och så blev det tyst igen

Tystnaden beror på att jag har strul med medicinering. Jag fick en allergisk reaktion av Voxran. Joråsåatte…. All energi går åt att inte hamna i min egen bedrövelse. Försöker hålla mig flytande och tar stund för stund. Rädslan för att hamna där på botten igen kan ta kål på vem som helst. Har man då dessutom, som många av oss har, verkligen kravlat på botten under lång tid så är rädslan gastkramande. 

Annons

21 reaktioner på ”Och så blev det tyst igen

 1. Hoppas det ordnar sig och att du snart mår bättre.
  ❤❤❤
  Förstår din rädsla att hamna på botten av det mörka för där vill ingen vara.
  Förstår att du behöver hitta en medicin som funkar.
  Jag tänker att du har mått ganska bra ganska länge nu trots svackorna och att livet svänger hit och dit upp och ner.
  Kan du klara dig utan antidepressiv medicin?
  Kan det vara värt ett försök?
  Du har så mycket att leva för, så många saker i livet som ger glädje och energi trots ångesten och utmattningen.
  Musik, dans, vänner, familj, arbetsträning, meditation, yoga,god mat,natur, träning,simning,att umgås med djur, resor, ditt skrivande och mycket annat som kan möta bort mörker och tankar som drar ner en.
  Min psykolog har sagt att jag ska rikta mig utåt när ångesten river och försöker ta över. Jag prövar ofta det och det hjälper.
  Det är svårt när känslor av meningslöshet kommer.Jag tycker nog de känslorna har varit allra svårast att hantera i min utmattning.
  För vad är livet om det inte har en mening?
  Tror att vi lever vårt liv här på jorden för att lära oss saker och utvecklas som människor.
  Även de svåra sakerna lär vi oss av.❤❤❤.
  Det mörka blir lite mindre mörkt när man sätter ord på vad man känner och kan vara med de människor man känner sig trygg med.
  Man kan vinna över det mörka och alla negativa orostankar som vill ta över.
  Men det krävs mycket träning för att nå dit.
  Jag är inte rädd för mina känslor längre.Jag var det så länge och såg de mörka tankarna som ett misslyckande.De är en del av mig i min utmattning men när ljuset återvänder då och då kan jag idag uppskatta det på ett helt annat sätt.
  Lycka i att vakna med vår hundvalp.
  Lycka i att kunna ha kraft att gå en promenad i skogen utan att direkt få influensakänsla.
  Lycka att inte ha ångesten hela tiden.
  Lycka i att känna att det finns en positiv framtid där framme trots att jag inte är frisk än.
  Gråt när du behöver.Det kommer alltid bättre dagar och bättre stunder även i en utmattning.
  Jag tror inte mörkret tar över ditt liv.
  Du har så mycket positiv styrka och klokhet i dig själv att du kommer klara det här.
  ❤❤❤
  Kram från
  Annica

  Gilla

  1. Åh vilken kommentar ❤️ Du sätter ord på så mycket. Jag måste verkligen nu tänka att alla de där sakerna i vardagen är så viktiga: träning, jobbet, maten, dans, musik, vänner, familj, skrivande, yoga… allt det som är en del av min livsglädje. Så sant. Har skrivit ner en lapp till mig själv att när jag mår dåligt så väljer jag något på den listan. En promenad, en kopp te, en glad låt. Allt som rycker upp en i ens egen bedrövelse. För det är ju det som händer; man blir bedrövad. Gräver ner sig. Blir livrädd. Så jag ska försöka kämpa och hitta glädje i små saker.

   En hundvalp!! Åh låter helt underbart!! Vad är det för ras? Världens bästa medicin 🤸‍♀️🙌

   Tack för dina kloka ord. Hoppas du tar hand om dig och njuter av valpen 😍 Stor kram ❤️

   Gilla

   1. Vi har köpt en bichpoo.
    En blandras mellan pudel och Bichon Frise.
    En stor hund i en liten kropp.
    Det ger verkligen glädje med en hund och jag måste ut mina dåliga dagar också även om det bara blir runt huset.
    ❤❤❤
    Kram

    Gilla

   2. Åh vad gulligt!! Älskar pudelblandningar, jag skulle också välja en sån om jag skaffade hund. Så gulliga och många av dom fäller inte ens. Ja, hund är en sån glädje… att gå ut om än bara en kort stund på gräset nedanför är läkande. Läste just att inom Ayurveda rekommenderas rörelse och dagsljus som läkning mot depression och utmattning. Och då menar de lixom inte gymmet utan de där små grejerna i vardagen som får energiflödet i kroppen att jobba. Så du är på rätt väg ❤️ KRAM

    Gilla

   1. Tankar omedvetna och medvetna kan ge ångest.
    Ångest kan föda mer ångest.Då är det lätt att man isolerar sig och drar sig undan, blir passiv och mer rädd.
    Att rikta sig utåt handlar om att vara mer i händerna än huvudet.
    Göra något kreativt måla, baka, skriva, gräva i jorden eller vad man tycker om.
    Flytta fokus från sitt eget inre och få fokus på något annat utanför sig själv.
    Låta hjärnan och alla rusande tankar vila lite så att hjärnan glömmer bort att den är rädd och stressad.Hjärnan är specialist på att uppfatta hot och då är det bra att göra något som man mår bra av.Något man är trygg i utan krav på prestation eller resultat.
    Gå emot ångesten och inte backa för den.
    Försöka leva och göra det man vill ändå.
    Jag vet det är inte lätt speciellt inte de dagar då man känner av alla utmattningssymtom samtidigt som man har ångest. De dagar då man vill göra saker men inte har kraft att ta sig ur sängen.
    Men de där dagarna i utmattning då lite mer energi och vilja finns .
    Att känna sig bedrövad är tungt.
    När det känns som hela hjärtat svämmar över av alla tunga känslor och man inte vet hur man ska orka bära sig själv en timme till.
    Men det går.
    Att vara människa och leva sitt liv är en utmaning.Drabbas man av psykisk ohälsa blir resan extra tung och svår.
    Livet kan vara så vackert men också så tungt och svårt.
    Men det kommer bättre dagar.❤❤❤
    Kram från
    Annica

    Gilla

   2. Åh det ska jag använda mig av – GÖRA något när ångesten biter tag. Provade redan idag att åka iväg en extra stund bara för att ha något annat att tänka på… jag kan bli knäpp ibland hemma. Men som sagt, sååå svårt de dagar man är helt däckad. Då är det bara att andas ✨ KRAM ❤️❤️❤️

    Gilla

 2. Ville kommentera men kände mig för trött för att bilda meningar. Läste Annicas ord som jag tyckte innehöll mkt kloka saker så jag väljer att instämma med henne istället 🙂 typiskt med allergiska reaktionen, mediciner iaf antidepressiva verkar inte vara din grej så jag hoppas att du kan klara dig utan eller att ni hittar en annan lösning. Stor kram och förhoppning om att du mår bättre snart!

  Gilla

  1. Tack fina du! ❤️ Ja alltså mediciner är helt klart inte min grej… typiskt. Håller tummarna att det ska fungera ändå nu men vi får se. Har bokat tid hos en naturläkare för att få mer helhetssyn på min egen kropp. Alltid en start. Hoppas du mår okej!

   Gilla

 3. Åh jag tänker på dig ska du veta.💜 Fy vad orättvist att du ska behöva ha såna problem med mediciner. Kan det inte räcka med utmattningen och depressionen!? Hoppas att besöket hos naturläkaren kan vara lösningen för dig.

  Jag såg att du undrade hur jag mår. Hade tänkt svara tidigare än såhär men du vet hur det är… Jag har jobbat 25% i fyra veckor. ”Lyckades” endast i en vecka. Övriga veckor pallade jag två av tre dagar. Upplevde tyvärr inte att jag ”klev upp” ett snäpp vad det gäller orken. Nu är jag inne på min fjärde semestervecka. Har gjort ett par kortare bilresor med övernattningar. Det har varit så trevligt men jag skulle gärna vilja ha semester från mig själv nu. Det skulle vara riktig semester! Är fortfarande så himla trött. Drömmer stressdrömmar igen. Får se hur det går när jag börjar jobba nästa vecka. Lycka till med besöket hos läkaren. Sköt om dig! KRAM

  Gilla

  1. Åh tänker på dig också! Undrade hur det går men då har du iaf varit ledig ett tag, skönt. Men du ”lyckades” inte bara en vecka!! Du lyckades med bravur varje vecka för du lyssnade på kroppen. Det är din viktigaste uppgift!! Om du jobbar 0,2 eller 5 dagar spelar ingen roll. Du gör vad kroppen orkar. Arbetstränar du eller är det jobb?

   Ja sån skit med mina mediciner, segaste historien ever 🙉 Vet inte vad jag ska hoppas på längre men vet att antidepp inte var för nu i alla fall… har suttit hela morgonen på St Eriks Ögonakut för mina ögon tog en smäll av senaste medicinen… och lederna då som vanligt. Är verkligen inte gjord för läkemedel den saken är ju klar 😜 Så en dag i taget nu så får vi se. För oss alla ❤️

   Jobba lugnt och kom ihåg att lyssna på kroppen. Alla dagar du går dit är plus och de andra dagarna är det high five på att du vågade säga nej när det sa stopp. 🤸‍♀️ KRAM

   Gilla

 4. Tack för att du påminde mig! Det är ju precis så jag ska tänka. Jag ”lyckades” eftersom jag lyssnade på kroppen. Tänk att man behöver bli påmind om detta gång på gång?!? Att lyssna på kroppen. Det låter så lätt, men är så svårt. I alla fall för oss som har övat länge på att köra över alla varningssignaler…
  Jag jobbar 25%. Men jag har fn inga egna arbetsuppgifter utan jag blir tilldelad enklare saker som ska göras. En uppgift i taget (som det inte är bråttom med). Så skönt. Och ibland oerhört frustrerande! ”Kan inte den där hjärnan skärpa till sig nu så jag kan jobba på här!” Tålamod är en dygd heter det ju. Kan man köpa lite (eller mycket) på nätet tro?

  Vad händer med dina ögon? Jag hoppas att du har fått hjälp idag. Så jobbigt att sitta på sjukhus och vänta.
  Kram 💙💙💙

  Gilla

  1. Låter helt perfekt att ändå få jobba men utan krav. Det är precis så jag gör på arb träning men utan lön då såklart 😝
   Skulle gäääärna köpa tålamod!! Haha. Behöver en dos snarast 🙃 KRAM ❤️❤️❤️

   Gilla

 5. Vad spännande med naturläkare, blir det Levfrisk eller har du hittat någon annan? Om du orkar får du gärna berätta.
  Jag har under sommaren haft rejäl svacka i mitt mående. Förutom utmattning så han jag länge gått o dragit på twar o borrelia (utan att veta om det). Twaren blommade upp i juli så jagvhar mått rejält dåligt. Funderade då på antidepressiva. Tog upp detta med min naturläkare. Han avrådde mig starkt ifrån att ta antidepressiva just nu då ämnet i denna medicinen göder framför allt borrelia bakterien. Så har man underliggande bakterier i kroppen så kan man alltså gynna dem med vissa vitaminer och då tydligen även antidepressiv medicin. Kom bara o tänka på det när jag läste om dina allergiska reaktioner. Vi är ju alla så olika på hur vi mår o reagerar, ville bara dela med mig av det jag lärt mig hitintills.
  Stortlycka till med allt 💞

  Gilla

  1. Åh har undrat hur det går för dig! Blir så involverad i er och tänker massor på var och en av er. Det är så skönt att veta att fler är i samma sits och att man kan glädjas när det går bra och peppa när det är tufft.

   Twaren låter INTE kul. Så trist. Får man medicin mot det? Eller örter? Intressant med antidepp och att det eldar på borrelia också… hmmm… hade ingen aning.

   Jag har bokat tid hos en Auyrvedisk läkare här i Stockholm. Han kan se obalanser och sånt så tänkte att det kanske kan hjälpa. Drog med mig min kille också så han har tiden direkt efter mig 🙃 Man kan inte vara rädd nog om sin hälsa! Hamnar man snett är det ju så sent att dra i handbromsen… så lång väg tillbaka. Ska upppdatera om hur det går och vad han ger för råd! Har läst på massor själv och det verkar som att jag, tros min pitta grunddosha, har en kraftig obalans i Kapha. Det utvecklar depression och tyngd och kraftlöshet. Tydligen kan bland annat 20 minuter promenad på morgonen hjälpa lite mot depression. Morgonljuset är tydligen läkande. Vet inte vad jag ska tro men känner väl nu att det är värt att prova såna tips eftersom inget annat fungerat och medicin inte är för min kropp. Bara det att man ska ju ORKA gå en promenad då också… alla dagar är inte såna dagar. Än.

   Hoppas du blir av med Twar och känner att det vänder. Många styrkekramar ❤️💛💚💙💜

   Gilla

 6. Gulle dig 💞
  Ja, twar är hemskt! Man blir så kraftlös så det är läskigt. Med en utmattning på det så finns det ju liksom inga krafter kvar. Jag har ätit örtmediciner i ca 1/2 år. När twar bröt ut nu i somras åt jag antibiotika för att återfå lite krafter men det är riktigt luriga bakterier att bli av med så det är tyvärr inte över. Jag fortsätter nu med örtmedicinerna och hoppas att det nu ska gå åt rätt håll. Jag mådde bättre i våras då jag o läkaren även bestämde att jag skulle börja arbetsträna 1 sep. Kändes superbra då men nu, hua, är såååå stressad för det. Jag känner att krafterna i kroppen verkligen inte finns. Men jag försöker också andas o meditera och ta en dag i taget.
  Superbra att även ta med din käresta. Jag släpade ju med hela min familj till ”min” naturläkare, man o två barn, o det visade sig ju att vi alla hade twar o borrelia så det är en ganska speciell situation här hemma.
  Hoppas verkligen att ditt besök kan hjälpa dig framåt i din process.
  Styrkekramar till dig ❤️

  Gilla

  1. Arbetsträning behöver du inte oroa dig över, den kommer när du är redo! Låt ingen stressa dig in i något utan låt kroppen avgöra när det finns en nyfikenhet att testa på nästa kapitel. Det behöver inte vara nu, det kan lika gärna bli till våren. Kroppen avgör. Jag tror att stressa in i saker är bland det dummaste man kan göra i utmattning så förklara för läkaren precis hur du känner.

   Hoppas örtmedicinerna ger resultat. Håller alla tummar för dig. En dag i taget. Inte stressa igenom processen. Stor kram ❤️❤️❤️❤️❤️

   Gilla

 7. Tack för dina ord ❤️ De betydde extra mycket just nu. Precis så jag känner och börjar landa in i. Jag hoppas läkaren kan förstå. Kram på dig och hoppas ditt öga är bättre ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s