Tulpaner och solsken

Tack för alla era kommentarer om medicinen. Ni är ju bäst ❤ Nu kommer jag att våga testa en ny och hoppet finns att det faktiskt kan bli bra tillslut. Tack! 

I övrigt har jag så mycket jag skulle vilja skriva men min hjärntrötthet är så extrem. Orkar inte belasta med något för då kommer den där attacken sen. Som alltid. Men i alla fall så var jag inne i Vasastan en sväng igår och hittade dom här helt fantastiska tulpanerna utanför Makalösa Blommor. Och solen strålade och det kändes som vår i luften. Det doftar lite annorlunda på våren. Mer dammigt och mjukt än på vintern. Och igår kändes den doften inne i stan. 

Strosade runt lite, fikade, var inom Stoffes jobb en sväng och hälsade på. Ibland behöver jag nog bara känna att allt är som vanligt. Glömma bort den här utmattningen och alla mediciner och hjärntrötthet och allt tråk. Så även om en sån dag resulterar i trötthet deluxe och många timmar i ett mörkt sovrum, så är det värt. För där finns glimtar av ett annat liv och en person som lever som vanligt. Utan att väga varje aktivitet på guldvåg. Utan att behöva fundera över alla tunga frågor som oundvikligen surrar runt i huvudet när man är riktigt sjuk. Hon finns där. Den där tjejen. Om än för bara någon timme då och då. 

Annons

8 reaktioner på ”Tulpaner och solsken

 1. Åh, din text träffade så mitt i prick idag 💞
  Kände för en gång skull lite energi för att gå en förmiddags promenad idag. Jag har en kort runda på ca 10 minuter. När jag kommer hem känner jag mig alldeles dränerad på energi o helt slut. Fulgrät en bra stund, besviken, arg o frustrerad. Hur länge ska jag egentligen ligga i den här soffan? Ska jag någonsin bli bra från detta? Varför orkar jag inte ens gå 10 min?!!! Efter ett tag åkte jag o handlade i ren ilska, precis som du skriver, utan att tänka på konsekvenser, bakslag osv. Riktigt skönt att få känna sig ”normal” ibland. Musiken i bilen peppade en stund. Vågskålen du skriver om kan ibland bli en tyngd på axlarna. Hoppas du får en fin dag 💞 Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja sååå många gånger jag har känt samma sak. Knappt orkat gå 300 meter. Kroppen skakar. Så roligt att du åkte och handlade i ren ilska 😂 Då fick du det gjort också! Man måste få göra allt tokigt ibland och ta ut sig fast man inte orkar… det är ju livet. hur ska man annars orka alla dagar lixom? Hoppas du får en fin kväll! Kram

   Gilla

 2. Åh förstår precis. Ibland är det så befriande att få gå lite på känsla och inte planera och överväga precis allt. Få vara ”frisk” för en stund. Kunna strosa och må okej. Den frihetskänslan – det är värt timmar i sängen efteråt… Kram 💗

  Gillad av 1 person

 3. Det är lite lustigt hur snedvriden bild man får av vad som är ”normalt” att orka. Såg en film och kommenterade till barnen om hur orealistiskt den var. ”Det är ju ingen som tränar innan jobb för då hade man ju inte orkat jobba”. Barnen bara tittade på mig och förklarade att det är fullt normalt att orka både jobb och träning.
  Blev det voxra? Lova att rapportera❤ Är livrädd för att få ökad ångest men å andra sidan är det trötthetsångest och den reagerar kanske annorlunda än vanligt ångestpådrag…

  Gillad av 1 person

  1. Ja eller hur! Nu undrar jag hur orkar folk jobba 8 timmar per dag oh sen typ gå på en middag??!!! Helt orimligt i mitt huvud. Lovar att säga till ang Voxra. Min läkare är i Mexico och göttar sig så jag tog tillbaka lägsta dosen Citalopram (min senaste medicin) på eget bevåg, rekommenderas såklart inte!, för att slippa den där EXTREMA ångesten. Nu har jag ju fått tillbaka alla symptomen på förgiftning dårå. Inte najs. Har sån huvudvärk så världen stannar typ. Men slipper ångesten. Pest eller kolera lixom. Kommer nog byta till Voxra när han kommer hem sen 🌟 KRAM

   Gilla

   1. Vilka saker vi utsätter oss för i hopp om att må bättre. Jag hoppas att Voxra kommer att fungera kanon för dig. Tills dess andas och drick mängder med grönt te. Läste att en halvliter grönt te minskar mängden kortisiol i kroppen. Önskar dig en trevlig helg och hoppas att du får lite andrum från ångesten. Kram.❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s