Vår första lägenhet 

Idag har min syster varit här och vi har pratat massor om lägenheter. Och kollat exakt alla planlösningar på olika lägenheter i Stockholm. Och då kom jag på att jag inte visat er vår första lilla pärla vi köpte i Stockholm. Den var verkligen pytteliten men jag var helt förälskad. Så söt! Nu är det lite mer än tre år sedan vi sålde denna. 

Vi köpte den på stående fot. Och hade aldrig varit i Hammarby Sjöstad, jag visste knappt vart vi var faktiskt, och detta var vår första visning (!) i Stockholm. Men jag ville bara ha en lägenhet så jag minns att jag la bud efter typ tre minuter inne i lägenheten. Stoffe smällde till mig på armen när jag sa vårt bud till mäklaren (jag bestämde även budet helt själv haha) typ ”Är du inte klok! Vi måste ju prata ihop oss!”. Men det struntade jag i. En timme senare skrev vi kontrakt och lägenheten var vår ❤ 

Vi bodde här i två år. Och den dagen den lades ut på Hemnet, för vi hade köpt en större lägenhet, så minns jag att jag fick länken av mäklaren precis när jag stod i världens snöoväder nedanför vår port. Och som jag grät när jag såg bilderna. Tårarna sprutade för jag ville verkligen behålla den. Men vi behövde större och jag ville samtidigt ha en stor balkong för odling så jag var tvungen att släppa taget. Men aj vad ont det gjorde. 

Klädkammaren tapetserade vi helt i tapet från Svenskt Tenn och satte upp Elfasystem. Supersmart förvaring och lite roligare känsla bland kläderna. Jag blev glad varje gång jag gick in här. 

Och nu tittar jag på bilderna och tänker hur unga vi var. Man ser hur vi lixom inte satt vårt liv på pränt på samma sätt som vi har idag. En naivitet i inredningen. Så mycket har hänt sedan vi bodde här. Och sedan vi köpte den. Mamma som gick bort innan vi hunnit renovera klart allt och hon fick aldrig se Hammarby Sjöstad. Hon fick aldrig uppleva bryggorna och soldäcken och vinden från havet och ljuset på våren. Och nästan varenda gång – varenda gång – jag går nere vid vattnet så tänker jag på att hon aldrig såg var vi hamnade när vi blev vuxna. 

Så mycket har hänt. Så mycket sorg och uppslitande sjukdom och mörker. Så mycket ljus. Så mycket tacksamhet. 

❤ Vår första pärla. 

Alla bilder Husman Hagberg. 

Annons

2 reaktioner på ”Vår första lägenhet 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s