Gatsbyfest 

I helgen var vi på Vår Gård ute i Saltsjöbaden på 50-års fest. Temat var Gatsby och 160 personer införlivade verkligen känslan av 20-tal; det vimlade av fjädrar och hattar och glitter och fransar. Väldigt vackert. Att vi inte var hemma förrän fyra på morgonen är ett bra betyg. Och en person i familjen är gaaanska stolt att hon orkade hela kvällen. Hur häftigt ändå?! 

Dock, innan festen fick jag tänka på följande:

 • Vila exakt hela dagen, inte ens en promenad fick påfresta kroppen
 • Lugna aktiviteter dagarna innan, se till  att ha en liten buffert med energi i ryggsäcken 
 • Äta ordentligt med mat så att kroppen har en energireserv
 • Inte titta på tv eller lyssna på musik eller annat störande under dagen, utan låta huvudet vila ordentligt
 • Inte dricka för mycket kaffe eller sånt som gör mig stirrig, lugna drycker och mysiga kläder hela dagen
 • Yoga en kort stund hemma med fokus på att komma ner i kroppen och fördjupa andningen 

Allt är individuellt såklart, vad man gillar och vad man mår bra av, men för mig blev ovan punkter en plan för hur min energi skulle kunna räcka så jag kunde ha en rolig kväll helt enkelt. Och det fungerade! 

Den där pyttelilla pricken i himlen är en drönare som filmade och tog bilder på oss hela kvällen. Drönare är lite läskiga och coola samtidigt, nästan som en levande varelse i sitt beteende. Jag var på en föreläsning med Kairos Future för ett par år sen och de berättade om hur man i framtiden kommer använda drönare för leveranser av paket direkt till bostäder. Häftig och kanske en gnutta obehagligt beroende på hur nära de ska komma… 

Ledsen för dålig bildkvalitet. Lämnade kameran hemma så jag tog bilderna med min mobilkamera, och jag har råkat lägga min telefon i olivolja så kameralinsen är helt suddig. Men utsikten är vacker ändå. 

Annons

10 reaktioner på ”Gatsbyfest 

 1. Vad härligt att du orkar med smarta strategier<3<3<3.
  Vad härligt att kunna vara med,delta och känna att det funkar!
  Jag tycker sinnesrobönen funkar så bra om man kan
  tillämpa den.
  Det handlar inte om att behöva ha en tro men en tro
  på att man kan förändra sin egen situation med de
  förutsättningar man har och att acceptera ett nytt jag
  med begränsningar.

  Gud,
  ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
  mod att förändra det jag kan,
  och förstånd att inse skillnaden.

  Tänk vad mycket du har lärt dig om dig själv under denna resa.
  Så mycket klokskap som kommer hjälpa dig vidare i livet.

  Var rädd om dig! <3<3<3
  Kram från
  Annica

  Gilla

  1. Åh den har jag hört men visste inte att det var en bön. Men SÅ fin. Skrev upp den nu så jag kan använda den som mantra. Har ofta ett mantra eller en intention i min yogapraktik som brukar vara åt det hållet också; släppa taget, lita på att min kropp vet hur man läker eller något sånt. Ett fint sätt att våga lita på att man är hållen av något större.

   Hoppas du mår bra! ❤️ Stor kram!

   Gilla

 2. Wow, vad underbart att du orkade! 💪❤
  Tack för att du berättar hur du gör för att orka.
  Börjar förstå mer och mer hur man fungerar som svårt utmattad.
  Kram till dig ❤

  Gilla

  1. Ja det är en kruxig väg alltså… man kan inte längre ”bara gå på en fest” lixom. Det krävs ganska mycket planering för att klara av. Det är ibland svårt att acceptera själv och även svårt att förklara för andra. Men man lär sig. Och så viktigt att våga göra saker men ändå hålla sig till sina egna förutsättningar. Kram till dig ❤️

   Gilla

 3. Härligt med lite fest, glitter och glamour OCH att det kändes bra hela vägen. Jag har en rosa fin anteckningsbok där jag skrivit ned bra saker, tankar, funderingar osv under min utmattningsresa. Dina punkter kommer att hamna i den rosa boken. Visst är det individuellt men det är en vägledning.

  Gilla

  1. Åh en bok – perfekt!! Man lär sig så mycket nya saker hela tiden… jag trodde att jag skulle ha lärt mig allt om utmattning efter resan hittills men så visar det sig att nya sidor och dimensioner kommer fram hela tiden. Ju längre fram man kommer, desto fler nya situationer hamnar man i, och nya saker att lära. En utvecklingsprocess utan dess like! Tänk vad annorlunda man ser på livet efter detta ändå… 🏅

   Gilla

 4. Vad härligt att det funkade, blir glad för din skull! Jag vet ju precis hur det är och min förberedelse inför kalas eller liknande påminner om din. En blir så glad när det hållar! 🙏 och så tjusig du va 😘 Jag kan dock ha svårare för att ”komma ner” efter en sån händelse… Kan ta många dagar av div olika jobbigt mående innan jag återfår balansen. Allt ifrån trött, tung och öm i kroppen, rastlös, till låg och deppig. Hur funkar det för dig efter ett sånt här event? Stor kram! ❤

  Gilla

  1. Ja det är samma här, även om det blir enklare och enklare. För ett år sedan blev jag sänkt i 5-6 dagar efter en sån grej, nu är det kanske 1-3 dagar vilket ändå är mycket bättre. Så allt går framåt även om det tar sin tid. Rastlösheten jobbar jag mycket med faktiskt, den är rätt klurig tycker jag 😬 En nöt att knäcka om och om igen. KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s