Förkylningsgryta

Nu börjar jag bli rejält förkyld. Ni vet när hela kroppen svettas och värker av feber och halsen är så svullen att man knappt vill äta och allmäntillståndet är sovtrött (som vanligt då… ehhhh). Inatt låg jag vaken flera timmar mitt i natten i feberfrossa. När jag vaknade kändes det pyttelite bättre och vi gick ut en stund efter frukost. Men sen. Oj. Sen somnade jag som en stock i tre timmar och nu är jag rejält kasst. 

Så eftermiddagen blev sova, läsa bok, vila, dricka ingefära i kokat vatten, kolla film, kramas med Stoffe. Och nu lagar jag en gryta som vi ibland gör när det står en förkylning vid dörren; den här grytan. I med massa extra ingefära, vitlök, chili och gurkmeja. Så känns det som att man i alla fall gjort ett seriöst försök. Och jag har svalt hela vitlöksklyftor så nu lär Stoffe vilja sova i gästrummet inatt. Yepp. 

Men, inte så konstigt att jag blir sjuk. Kroppen tycker nog att jag har haft alldeles för mycket för mig de senaste två veckorna. Då brukar immunförsvaret sacka ihop och jag blir sjuk. Så bäst att bara lyssna och låta det läka ut innan jag pressar på med något aktivt. Det sätter kroppen på alldeles för stor press; med utmattningen som ju ingår i min kropps grundläggande arbetsbeskrivning just nu.  

Hoppas ni har haft en fin helg. Nu väntar middag och lite sittande framåtfällningar för min onda nacke. Sen film! 

Annons

2 reaktioner på ”Förkylningsgryta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s