Min hudvårdsrutin

Nu tänkte jag att vi ska snacka lite hudvård. Eller i alla fall vilken rutin jag har för min egen hudvård. Ni är några som har frågat efter det, så här kommer det. Enjoy!

Och det är inte någon direkt tvekan om vilket hudvårdsmärke jag fördrar *lätt ironisk ton*. Och det ÄR ju en del produkter. Absolut. Men alla har definitivt sin givna och väl avvägda plats och syfte. Utan syfte kommer dom aldrig in i mitt badrumsskåp.

Så. Nummer ett. Jag använder, för mitt ansikte, uteslutande Dermalogicas hudvård. För mig är det faktiskt det enda märket som har hållit exakt allt vad som lovar och verkligen gör skillnad för huden. På riktigt. Inte massa dravel med superlyxiga flaskor eller gott doftande krämer. Långt ifrån. Detta är mer hudvård som fyller ett specifikt behov och inte ger några utslag what so ever på någon lyx-skala eller fancy-badrumsprodukt-att-ha-framme. Men dom är bäst. Så är det bara. 

Min hudtyp är känslig. Jag får lätt irriterad hud av stress och hormoner. Och när jag får dålig hud så blir det ofta till acne. Så mitt jobb är alltså att lugna och återfukta massor. Så brukar resten också lösa sig bättre.

Bilderna ovan visar alla de produkter jag använder. Nu ska vi ta dom mer en och en.

Dermalogica UltraCalming Cleanser – rengöringen. Med stort R. Den är lugnande för huden, rengör så jäklarns bra och lämnar huden återfuktad, lugn och babylen efteråt. Jag har använt den i tio år och kommer aldrig byta. Detta är också den enda rengöringen jag använder, alltså inga extra regöringsvatten eller så utan jag tar bara och smörjer ut den på torr hud så att makeup och smuts lossnar. Sen tar jag en bomullspad och torkar av hela ansiktet. Efter det tar jag ytterligare en omgång rengöring på torr hud så att verkligen all smuts ska försvinna. Sedan sköljer jag av ansiktet i ljummet vatten och har jag mascara så tar jag bort den med den hör rengöringen också. Sen baddar ansiktet med en handduk (en som jag har bara för ansiktet, inte den för händerna) och tadaaa; superren! Och mjuk. En produkt löser allt i detta fallet.

Daily Microfoliant – är den kemiska peeling jag använder. Min hud tål absolut inte att jag skrubbar den med korn eller sånt i ansiktet utan den vill ha snälla tag. Den här peelingen är ett pulver som man blandar i blöta händer så blir det snabbt till ett skum. Skummet masserar man in i ansiktet (inte korningt alls utan mjukt och skönt) och sen sköljer av. Efter det är huden superklar, får lyster och ja… strålar lite extra. Jag använder denna en gång i veckan men man kan använda den varje dag om man vill.

Skin Hydrating Masque – använder jag en till två gånger i veckan. Det är en fuktmask som jag brukar ta på efter att jag har peelat huden med Daily Microfoliant. Den ger precis vad den lovar; fukt. Jag tycker det ser lyxigt ut att ha en hud som är helt mättad på fukt, det ser hälsosamt ut. Dessutom ser makeup sååå mycket finare ut på huden om grundjobbet är välgjort. Därför behövs fukt i massor. Den här masken gör jobbet.


UltraCalming Mist – ett ansiktsvatten som man sprayar på ansiktet. Även denna har jag nog skrivit om innan just för den använder jag ganska mycket. Den står ofta vid min sängkant så jag kan splasha på under dagen när jag behöver mer fukt till huden under mina vilopauser. Nu på vintern tycker jag denna är extra viktig, på sommaren vilar den ibland, eftersom jag behöver så mycket fukt för att huden inte ska ta stryk av kylan. Så jag splashar på efter rengöring och även över makeup. Glowigt och snyggt. En keeper. Har haft den i måååånga år.

UltraCalming Serum Concentrate – jag har skrivit om det förut. Och det är värt att nämna igen. För det här serumet är The Shit. Det återfuktar, lugnar och reparerar huden. Och har gjort min hud så mycket bättre sedan jag började använda det för några år sedan. Och det har gjort världens bästa jobb mot min acne. Serumet tar jag på efter misten (ansiktvattnet). Alltså först låter jag vattnet torka in lite och sen på med serum. Serumet får gärna verka 3-5 minuter innan min fuktkräm kommer på. Det här skulle jag inte vilja vara utan!

Ansiktskrämer har jag faktiskt tre olika. Knäppt, ja. Nödvändigt, nja. Blir det bra, ja. Använder jag alla, absolut. Så tre olika ansiktskrämer alltså och vad jag använder dem till; shoot!

Ultra Sensitive Tint Spf 30 – min favorit. Den är krämig och rejält återfuktande och dessutom innehåller den naturliga mineraler sommar pyttelite färg i ansiktet och en hel massa glow. De dagar jag inte har en CC Cream eller foundation har jag enbart denna och den lixom jämnar ut huden helt perfekt och ger en naturlig och fin finish. Skulle jag enbart ha en av mina ansiktskrämer skulle det vara denna! På sommaren har jag ofta enbart denna eftersom jag sällan sminkar mig på sommaren. Stort plus för högt solskydd. På nästan alla bilder ni ser här i bloggen är jag osminkad och då har jag enbart denna som grund. Exempelvis på bilden nedan.


Active Moist – använder jag under makeup. Den är lite lättare i konsistensen än de övriga så jag tycker att min makeup blir allra finast med den här under. Den är oljefri och perfekt även på sommaren. Denna har jag även på natten. Ihop med mist och serum såklart. Zzz…

Super Sensitive Shield Spf 30 – den här använder jag enbart om det är stark sol ute. Oftast då på sommaren när vi badar och solar eller när vi är på semester. Så ett ganska smalt användningsområde men jag gillar inte att utsätta ansiktet för sol (alls!) och den är är verkligen som en sköld mot solen. Det är omöjligt att bränna sig. Stoffe brukar alltid sno åt sig av denna också, speciellt när han har bränt sig typ dag ett på semestern…

Processed with VSCO with s2 preset

Total Eye Care – sist men inte minst. Min ögonkräm. Återfuktar, trollar bort mörka ringar, innehåller spf 15, dämpar svullnad, reparerar… ja. Total vård helt enkelt. Ögonkrämer är ganska dyrt generellt, så även denna, så den skulle jag nog kunna tänka mig att satsa på någon lite billigare egentligen. Men denna har jag haft länge så vi får se om jag skulle våga byta. Högst oklart. Gillar den hursomhelst. Ögonkrämen tar jag ibland på först och ibland sist för ärligt talat vet jag inte vilket som är rätt.

Så, puh! Det var allt. Hela min rutin. Hudvården är det jag lägger mest pengar på. Smink använder jag inte något direkt lyxigt alls utan gillar Lumene, Lily Lolo och L’Oreal; alla ganska prisvärda märken. Men utan en bra grund som hudvården fixar så skulle inget smink se bra ut. Kanske prioriterar jag också på det sättet eftersom jag har haft såna problem med huden… då kommer den kunskapsgiriga versionen av mig fram och tadaaaa – Dermalogica är resultatet av år av letande.

Tidigare har jag skrivit om mina vardagsfavoriter här.

Annons

4 reaktioner på ”Min hudvårdsrutin

 1. Hej Therese!
  Först och främst så vill jag bara säga att jag är så glad att jag hittade till din blogg i somras, när jag precis blivit sjukskriven i utmattningssyndrom. Det har varit underlättande för mig att läsa om din personliga resa, för jag kan ju relatera till så mycket. Allt från storslagna insikter till stunder av förlamande rädsla.

  Tack för att du delar med dig av din vackra mänsklighet.

  Önskar dig stunder av närvaro och kärlek i livet!

  Anledningen till att jag kommenterar just det här inlägget har att göra med min hy. Som utmattad och uppleva extra motstånd i form av en gaalen yttorrhet som i sin tur har bidragit till en hel del finnar som inflammerats, lämnar ärr osv… Ja.. då blir man minst sagt frustrerad. Jag önskar ju gärna att jag kunde se fräsch ut och vara utmattad samtidigt, liksom.
  Och hjärntröttheten gör att man inte riktigt kan googla runt i timmar för att hitta det alternativ man anser vara bäst heller… Zink, B5, Tea treeolja, vegansk kost.. Bla bla. Det blir tillslut en hederlig google-drunkning.

  ”Så mitt jobb är alltså att lugna och återfukta massor. Så brukar resten också lösa sig bättre.” Låter exakt som det jag behöver och har behövt i flera år nu! Att fukt skulle minska finnar! I mina yngre dagar hade jag avfärdat det totalt, uttorkning var ju det bästa, tänkte man.

  Så jag tänkte kolla med dig, gick du till en hudterapeut här i Stockholm för att få Dermalogicas produkter utvalda just efter din hy? Har du någon salong att rekommendera som du känner att du är nöjd med? Även, om du möjligen testat någon form av ansiktsbehandling som du uppskattat?
  Har haft kontakt med Skincity via internet, där jag både skickat bild + berättat om min problematik och fått en hudvårdsserie, men känner mig mer intresserad av att träffa en hudterapeut i verkligheten som kan kika närmre på min flagnande, irriterade hud.

  Vi håller tummarna att orden placerats någorlunda okej i inlägget, att du förstår vad det är jag egentligen vill få fram. Huvudet är grötigt idag och jag skrev dessvärre kommentaren utan glasögon. Kram

  Gilla

  1. Tack vad glad jag blir att du gillar bloggen! Det värmer 💜

   Haha ja en vill ju gärna se fräsch ut och vara utmattad – men inte alltid så enkelt. Ja alltså jag har heller aldrig trott på folk som säger att fukt hjälper mot finnar. Jag har tänkt att dom alla tappat det helt. Ända tills jag provade verkligen en längre period med lugnande och återfuktande hudvård – det hjälpte!! Mot både yttorrhet (blir lätt stram i ansiktet direkt när jag tvättat det!) och acne.

   Jag har testat många ansiktsbehandlingar i mina dagar. Både med traditionell och syra när jag hade kraftig acne. Tyvärr blev det så mycket värre av det så jag slutade. Men tror det där är individuellt… jag har SJUKT känslig hy och man måste ge den massor av öm kärlek. Inget pill och hårda tag.

   Skincity har hjälpt mig också på samma sätt. Har frågat dom tusen ggr på hudtestet och chatten men tillslut har jag ändå alltid blivit mest hjälpt av att grundligt läsa om produkter och försöka förstå innehåll etc. När jag kom fram till att det i alla fall var dermalogica som passar mig bäst blev det enklare att välja eftersom de har serier som är för känslig och fuktfattig hy. Jag läste och läste och läste recensioner i olika forum mm (grymt jobbigt, rekommenderas inte!) för att förstå hur andra med min hudtyp reagerat.

   Men i alla fall… tyvärr kan jag inte rekommendera någon bra hudterapeut eftersom jag själv har så dålig erfarenhet av såna. Men jag lyssnar varje vecka på Kakan Hermanssons podd om hudvård och ibland rekommmederar de hudterapeuter. Lyssna tex på Amanda Schulmans avsnitt – hon rekommenderade någon som ska vara bra. Har själv tagit tips av Isabella Löwengrip vad gäller hudläkare (Bo Fjellner) och blev SÅ glad att hitta rätt. Han är toppen!! Men då frågade jag på hennes blogg eftersom hon hade liknande problem som mig just då.

   Fick du svar på din fråga? Annars fråga mer så svarar jag på allt jag kan! Dermalogicas produkter kan jag varmt, varmt rekommendera. Öm kärlek på burk. Så bra. Och mojsa på varje dag med deras fuktmask – det löser typ alla livsproblem (nåja…). Och mot acnen kan jag rekommendera Tikeis mineralsmink (finns endast online); såååå bra!! Har aldrig testat så bra mineralsmink, hade fastnat i tanken att ID var bäst men Tikei är verkligen läkande för huden.

   KRAAAM

   Gilla

 2. Hej! Stort tack för detta inlägg!! Jätteglad att jag hittade det! Har väldigt känslig hy och reaktiv hy. Använder några av Dermalogicas produkter (Daily microfoliant, barriär-krämen, misten och water-krämen) men känner att nåt saknas nu när det är vinter). Nu har jag beställt masken och serumet tack vare dig 🙂 (Tyvärr verkar tint-krämen ha utgått, inlägget är ju några år gammalt…). Tror att de gör susen! Tack än en gång ❤️

  Gilla

  1. Tack, vad kul att du gillade inlägget! Det är ju rackarns svårt det där med att välja rätt produkter för hud som är känslig och reagerar på typ… det mesta. Jag har genom åren testat SÅ mycket produkter för ”det är kul” men alltid landat tillbaka i Dermalogica fortare än kvickt. Har de senaste åren egentligen haft prick samma rutin, den som beskrivs ovan. Tinten har utgått (buhu!) så jag har deras Solar Defense Booster spf 50 (japp, även vintertid) som jag blandar med min dagkräm som numera är Skin Smoothing-cremen pga blivit så torr på senare tid. Ska jag snygga till mig ordentligt så piffar jag med Lumenes CC-cream, den har också trotjänat många år hos mig. Kul att det finns fler fans av Dermalogica som kör hela rutinen. Deras produkter känns så funktionella i mina ögon. Inga extravaganser (förutom priserna kanske) men bara raktigenom riktigt bra grejer som håller över tid. Hoppas du blir nöjd med serumet (bäst!!!) och masken (man ser plötsligt så fräsch ut efter den, som en siesta på tub). Stor kram! ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s