Rätt att prioritera återhämtning 

Efter fina Tankar om utmattnings kommentar om att jag ju inte gjorde fel som gick all in i torsdags, utan snarare rätt som efteråt prioriterade återhämtning, så känns det mycket bättre. Direkt lade jag ner att klandra mig själv för eventuella misstag, som ju görs för att lära sig, och istället tänka; ja men jag förstod i alla fall att kroppen behövde ordentligt med återhämtning. Heja mig. Jag har lärt mig lite om mig själv i alla fall. Att man inte kan köra ner kroppen på minusskalan utan att tanka på så den kommer tillbaka till minst nolläge, och helst plus, igen. Tar man ut glaset måste man fylla på. Hela tiden. Om och om igen. En ständig påminnelse. 

Och orden rätt och fel blir ju också tokigt egentligen. Det var mina ord på det hela och är egentligen mer i brist på bättre ord. Inget är ju egentligen rätt eller fel (okej såklart vissa lagbrott mm) utan snarare en nyans av nuet i vilket vi fattat beslutet. Omständigheterna som råder runtomkring. Det var var rätt då kan bli fel nu, och tvärtom. Eller behöver man ens sätta en etikett på saker? Lägga händelser i fack? Döma saker som bra och dåliga, roliga och tråkiga, rätt och fel. Egentligen är det ju bara i vår egen hjärna vi försöker städa upp på det viset och förenkla för oss. För allt bara är egentligen. Utan att sorteras. Men i brist på andra ord får det bli dom sålänge. 

Jag gjorde i alla fall inte fel. Jag gjorde rätt. *överdrivet stort leende*

Annons

2 reaktioner på ”Rätt att prioritera återhämtning 

  1. Klart du gjorde rätt! Jag försöker tänka på att lära mig återhämtning och vila. Det är där jag brister ordentligt. Jag återhämtar mig inte på rätt sätt. Sedan tror jag ifs att iaf jag kan tömma mitt förråd som är väldigt litet och till största delen tomt och då tror jag inte att det blir så bra för mig. Fin lördagskväll! Kram

    Gillad av 1 person

    1. Haha tack 💜 Ja hur vet man att man återhämtar sig på ett bra sätt? Detta har jag också funderat på… jag sover, vilar, äter, läser eller kollar på TV; mest tid stilla och tyst med avbrott för något litet. Ibland blir det bra, ibland tar det längre tid. Hmmm… still learning I guess. Ja jag kan tydligen också tömma mitt förråd 🙈 Ooops. Typsikt personlighetsdrag tydligen hos utmattade personer. Så inte konstigt att vi hamnade här då kanske… Måste lära oss balans. Ha en fin kväll! KRAM 🌟🌟🌟

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s