Feedback från människor i ens närhet

Igår när jag var på Coop mötte jag en gammal kollega från mitt (numera före detta!) jobb. Vi småpratade lite mitt i mjölkdisken och kom fram till att vi inte setts sedan januari i år. Så efter en uppdatering om det vanliga kring ”Bor ni kvar här på allén?” ”Hur går det med bolaget?” ”Tränar du fortfarande på studion?” ”Hur mår barnen?” så skulle vi precis gå. Han vänder sig om och säger, med ett helt öppet och ärligt ansikte: Dina ögon glittrar nu Therese. Åh tack. Tack. TACK!

Ibland behöver jag höra det. Att andra ser att det går framåt. Att de ser en skillnad. Sådant som jag själv inte ser när jag tittar mig själv i spegeln varje dag. Och bara känner mig miserabelt trött vecka efter vecka. Men så får jag en sån kommentar från en person som faktiskt bara kände mig innan jag gick in i väggen. Och underförstått i hans ord ligger ju också det faktum att jag nog inte såg precis jättelycklig ut innan min krasch. Men idag är jag så medveten om just det faktumet att det inte alls är förvånande. Jag var inte lycklig. Nu är jag lycklig, även om jag också är trött och fortsatt utmattad i kroppen. Men det där glittret, det finns tydligen där. Och lyckan bubblar runt varje dag trots diverse fysiska bromsar i kroppen.

Och en sak till… Jag tar åt mig nu. Av komplimanger. Suger upp dem och gläds med dem. Så viktigt. Att våga ta till sig positiva ord och låta dem bubbla runt i kroppen. Vi är så värda det.

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Annons

8 reaktioner på ”Feedback från människor i ens närhet

 1. Åh vilken fantastiskt fin komplimang. En sån som verkligen betyder nåt på riktigt! Fattar att du blev glad, till och med jag blev glad!!! Ögon som glittrar, finns det nåt bättre?! Kram

  Gillad av 1 person

 2. Det måste vara härligt för dig att höra! Jag har aldrig varit där, om än väldigt nära. Men jag har sett nära vänner åka in och ut på sjukhuset och trycka i sig starka tabletter. Det har varit fruktansvärt att se. De festa av dem mår bra igen och har så smått börjat fungera. Så lång tid det tar för dig att bli sjuk, så lång tid tar det för dig att blir frisk. Men en dag taget ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja det gjorde mig glad och gav sån energi att orka vidare. Så hemskt att se sina vänner må dåligt, jag vet bra hur mina vänner har stått bedövade vid sidan av och inte kunnat hjälpa… När man är mitt i det själv kämpar man av bara ren livskraft och överlevnad, men som vän tror jag att man känner sig väldigt hjälplös och handfallen.

   Exakt, tänker ofta på det när jag tycker det tar för lång tid – det tid låååång tid att hamna här! Kran på dig ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s