Det här med sömn eller osömn

Inatt var en tuff natt. Jag hade så mycket att tänka på. Eller ja, hade jag egentligen det kom jag på när jag vaknade? Nä, kanske inte. Men där och då var det som att alla världens problem låg på mina axlar och att jag hade ett större ansvar för världen än Mr Obama himself. Jaja, tur att det bara var hjärnan som spelade mig ett spratt för sen när jag vaknade kunde jag ju kolla igen missade avsnitt av Idol på morgonen och känna att mitt största problem var att hålla koll på att inte kaffet kallnade i koppen på soffbordet.

Något jag verkligen har blivit bättre på under min tid med att läka den här utmattningen är att inte lägga så stor vikt vid just bra och dålig sömn. Innan kunde jag få panik över att jag sov dåligt och stirra upp mig själv och sen var det ju stört omöjligt att somna. Såklart. Nu tänker jag mer; jahopp, här ligger jag och är vaken och fy sjutton vad skön sängen är. Mmm.. njutit att ha så skönt täcke. Jag är noga med att inte sätta en etikett på att jag inte kan sova. Snarare tänker jag att alla sover dåligt vissa nätter och det behöver inte bero på något speciellt. Så är det bara. Men självklart är det inte bra att sova dåligt en längre tid och gör en det så är det viktigt med läkarhjälp. Ibland behöver kroppen hjälp för att komma ur dåliga mönster och man måste ”lära om” kroppen för att komma ur en cirkel. Då behövs hjälp. Inget mer med det. Inte fundera så mycket tänker jag utan mest bara att ta den hjälp som finns.

Nu sitter jag på ett café i Hornstull med Emma. Jag cyklade hit sakta, sakta eftersom kroppen fortfarande är så trött. Det känns ibland som att jag går emot min natur när jag gör saker så extremt långsamt men vet att det ju är precis det jag måste göra. Göra långsammare. Mer eftertänksamt. Inte så reaktivt. Så jag njöt till 100 % av cykelturen. Kände vinden. Doften av vattnet. Log mot människor jag mötte. Och bara tänkte att ja, jag är precis där jag ska vara.

img_5253

Tack för era fina kommentarer. Ni ska veta att jag är så glad att vi har varandra. Ingen av oss är ensam i detta. Varje dag tänker jag på mina fina ”kollegor” därute som också är utbrända och känner: Fy fasen! Världens bästa gäng! Om än lite slöa, trötta och skavda i kanten.. så ändå världens bästa team ❤

Annons

6 reaktioner på ”Det här med sömn eller osömn

  1. Jaaaa.. Eller hur. Tänker att det är som det är lixom och man dör ju faktiskt inte av att sova lite dåligt en natt eller två. Är det fler blir det tufft om det är av stress eller så, men det är ju en annan sak 🙂 KRAM

   Gilla

 1. Känner igen mig mycket i att lägga stor vikt vid bra/dålig sömn. Kan fortfarande ha nätter med många uppvaknanden och påsar under ögonen på morgonen. Blir då rädd och tänker ”vad betyder detta? Har jag tagit ett steg tillbaka nu igen?”. Men du har rätt, man ska inte slösa ännu mer energi på att oroa sig över det. Ibland blir det helt enkelt så, och det är inget konstigt. Då får man vara extra snäll mot sig själv under dagen och hoppas på att nästa natt blir bättre. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är så lätt att analysera saker, allt. För mycket. Så det blir destruktivt istället. Det är inte alltid så enkelt men jag TROR att det bästa är att bara tänka; jahapp, ni var det en sån natt. Typiskt. Men alla har så ibland. Och lixom bara nonchalera känslan utan att fästa någon vikt vid den…Men så svårt ibland. KRAM

   Gillad av 1 person

 2. Kloka tankar kring sömnlösheten. Det gäller nog mycket egentligen, att inte värdera eller överanalysera allting. Ibland bara är det som det är.

  Och jag tänker som du! Att när jag läser er andras kloka tankar, om det kämpiga, det fina och allt däremellan är jag så himla glad att jag hittat er och att vi delar våra resor med varandra. Trots att vi inte känner varandra eller har träffats irl. ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja trots att jag aldrig träffat er så känner jag att ni känner den delen av mig dom är utmattad väldigt bra. Den är nog svår för andra att fullt ut förstå. Så skönt att vi kan stötta varandra och slippa känna oss helt ensamma i denna förbannade skit alltså. Så mycket värt att kunna dela det med andra ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s