Karlavägen VIP meeting

Mötte upp Isabel idag inne på Östermalm. Hon jobbar men allt är så lugnt på kontoren just nu så vi hade tid för två timmar lunch och fika och snack. Mysigt. Pratade om livet (som alltid!), hur njutigt vi ändå har det nu med all egentid, oändliga möjligheter att yoga och meditera och träffa vänner och göra det vi vill. För en dag är livet annorlunda. Och det vet vi. Det pratade vi om. Och deras nya magnifika lägenhet, framtiden, vad som definierar oss och vilken tur vi har; som har varandra. Isabel hittade jag på en studentfest i Helsingborg och vi har hållit i varandra sedan dess. Gått igenom så mycket. Gråtit och skrattat och stöttat. Hur ofta hittar man en sån diamant bara sådär?! 

Vi träffades uppe på Karlavägen och lunchade och efteråt följde jag med upp på deras kontor som ligger i en vindslägenhet i ett av de vackra gamla husen. Och så sa det pang! Något föll ner hos mig. Såhär vill jag sitta! Jag har ju tidigare jobbat i stora, globala bolag och de senaste fyra åren satt jag inne vid T-centralen på ett kontor där vi var 150 personer per plan. I öppen planlösning (kontorslandskap). På fem plan. Så rörigt. Och inte nog med att det tog så mycket energi av min introverta personlighet så var det som en smäll i huvudet varje gång jag klev utanför dörren: Så. Mycket. Folk.  

Så när jag såg deras mysiga kontor uppe vid Karlavägen, som ju är en hyfsat lugn och lummig gata, så blev jag inspirerad till följande (äntligen något som landar inom mig):

  • Jag vill inte sitta i för stort öppet landskap. Min introverta personlighet gynnas inte av det i längden. Min kreativitet hämmas av allt som händer runtomkring.
  • Jag vill kunna cykla, gå eller ta båten till jobbet. 
  • Jag vill jobba på ett kontor som inte ligger i den värsta, stressigaste delen av Stockholm. Det tar helt enkelt för mycket energi från mig. 

Till Isabel hade jag odlat en stark chiliplanta. Samma sak gjorde jag förra året, kanske har vi en tradition? Såhär såg årets träd ut:

Och nu är jag hemma igen. Helt slut. Denna veckan blev rätt dåligt tajmad med tre dejter tre dagar i rad. Alldeles för mycket. På torsdag ska jag vila och hämta upp krafterna och smälta alla fina träffar jag har haft. Välbehövligt. 

Annons

6 reaktioner på ”Karlavägen VIP meeting

  1. Fantastiskt med diamanter till vänner! Och vilka bra insikter du fick med dig. Visst känns det som du har mer att säga till om i framtiden och inte bara tacka och ta emot det arbetslivet har att ge dig. Så känner jag iaf jag kommer vara min främsta riddare i shining armor, jag ska gå mina egna ärenden och kriga för att få mina behov tillgodosedda. Det innebär ALDRIG mer kontorslandskap.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s