Nya utmaningar

Även om jag har legat hemma sjuk senaste veckan så har det hänt en del på jobbfronten. I fredags blev det klart att jag ska byta roll och växla upp ett par snäpp och då samtidigt även flytta in till huvudkontoret som ligger inne på Holländargatan. Hittills har jag ju jobbat ute i Hammarby Sjöstad, där vi också bor, vilket har varit en väldigt smidig start för mig. Men ett tag har vi nu pratat om nästa steg i processen och hur det ska se ut. Det gäller ju att våga utmana men inte gå för fort fram; en så svår balans. Men nu testar vi nästa grej som är att jag får mer eget ansvar och uppgifter som går i linje med det jag vill göra sen.

Om jag är livrädd? Hell yes! Om jag är superpeppad? Jaaaa! Jag är så glad och det känns nästan som att jag lixom har fått ett jobb på riktigt. Det är ju bara arbetsträning, I know, men för mig är det så stort. Och framförallt ytterligare ett steg i rätt riktning. 

Vi får se hur pendlingen med tunnelbana och grejer ska gå, och om jag kanske helt enkelt måste ta ”den långsamma vägen” med båt istället in till stan och promenera, men allt sånt får jag försöka klura ut efter hand. Prova mig fram. Kanske varierar jag och kanske till och med kan jag cykla lite längre fram. Såna där grejer oroar jag mig väl mest för eftersom jag förknippar jobb i stan med mycket stress från förr, även om jag ju gick in i väggen av så många fler anledningar än jobbet. Men min hjärna tillämpar någon enkel typ av associationsteknik där alltså jobb och tunnelbana i kombination får mina nervceller att spännas till fiolsträngar. Något jag måste jobba på; att inte låta mina rädslor ta över. Att jag är rädd för något betyder inte att jag inte ska göra det. 

Och vad mer är helt fantastiskt? Jo massa saker! Jag kommer sitta på ett kontor som är en takvåning högst upp i ett megafint hus, med snedtak och utsikt över takåsar och känslan av att vara hemma hos någon. Hur härligt och minns ni detta inlägget (what you wish for osv…)? En helt underbar plats att hänga på och jag visualiserar att jag kommer kunna njuta ordentligt av ljuset och myset. Och jag har världens finaste och härligaste kollegor som lixom fått mig att inse att jag älskar att jobba (OBS jobba lagom!) och att vara en del av ett team. Kunde inte minnas att det ju var såhär roligt?! Och jag jobbar två kvarter från Stoffe vilket känns tryggt och skönt. Lunchdejter coming up. Och jag kommer sitta sååååå nära SATS Sveavägen som ju är inriktade på YOGA! Och vem undervisar där om inte min favorityogalärare i hela världen; Shay Peretz?! Som jag kommer hänga där när orken kommit ikapp och jag har anspassat mig till min nya jobbsituaion. De har yinklasser med flera av lärarna jag är vad vid från Yogayama så det är ett perfekt lunchbreak eller efter-jobbet-vila. 

Ibland alltså. Universum. Thank you thank you thank you. 

Annons

18 reaktioner på ”Nya utmaningar

 1. Wiiiiii ❤️ Såååå underbart att höra! Med alla dina insikter och klokskap kommer det att gå magiskt bra. Väldigt glad för din skull, du är värd allt och lite till ❤️ Kram

  Gilla

  1. Men åh fina du! TACK 🙏❤️ Är så nervös men också bara raktigenom så himla glad. Tänk att all den här skiten tagit så lång tid och nu känns det plötsligt som om det verkligen har varit VÄRT det? Så många lärdomar. Ett annat liv ❤️ KRAM

   Gilla

 2. Låter fantastiskt. Så kul att läsa om dina framsteg som ger mig ett ja, det kommer att bli bra. Hade du en egen ide om vad du ville arbetsträna med och var eller har du fått hjälp att tänka och förslag på vad som skulle kunna vara bra?

  Gilla

  1. Ja det KOMMER att bli bra! Jag hade en egen idé om vad jag ville göra när jag blev/blir frisk, och gick till en arbetsterapeut som FK och AF kopplade in till mig för att diskutera kring detta. Alla tester och sånt visade att jag tänker rätt så det gav mig trygghet i att våga fortsätta satsa på att jobba med marknadsföring i en kontorsmiljö. Jag tänkte ett tag att det aldrig mer är något för mig (såklart man tänker så!). Men för arbetsträningen valde jag helt själv bolag, även om jag blev erbjuden hjälp, för jag ville själv styra var jag hamnade. Valde då ett företag som jag personligen gillar grejerna och som kunde erbjuda mig att börja jobba med rätt enkla grejer typ orderhantering och sånt som var mindre krävande för hjärnan. Turen är att samma bolag ju har många tjänster inom ”mitt” område så nu avancerar jag alltså vidare. Att börja ENKELT är nog mitt bästa tips! Lägg ribban lågt och jobba vidare därifrån. Var tydlig med hur du resonerar direkt och säg hur du vill ha det.

   Håller alla tummar för dig!!! ❤️

   Gilla

   1. Du är klok som en bok som man säger. Tack för ditt svar. Det har jag kopierar och sparat i mitt minne för att kunna gå tillbaka till när jag tvivlar på mina tankar. Tack.

    Gilla

 3. Så fint att läsa! ♡
  Håller med Ulrika, du får mig att våga tro på att det kommer bli bra.
  Allt är ok. All is well. 🙏

  Gilla

 4. Så kloka tankar du har. Viktigt att skynda långsamt och det lugnt när förändringar ska ske.Lät härligt med yogaställe runt hörnet på jobbet.

  Kram Kamilla

  Gilla

 5. Det här gjorde mig så glad! Du förtjänar allt gott (och lite till)!!! Det kommer att bli bra till slut. Tänker mycket på dig. Kram 💚💚💚

  Gilla

   1. Jag känner att jag lever så att säga. Det har varit lite tufft ett tag. Jag väntar på att få komma upp till nästa nivå i mitt mående men det vill sig inte riktigt. Det kan vara så att jag har fått problem med sköldkörteln. Tog nytt blodprov som jag inväntar svar på. Det är nästan så att jag hoppas att det är det som är felet. Då kan jag förhoppningsvis medicinera bort det ”lilla problemet”. Och så har jag blivit superförkyld också! Men annars är det bra.😉 Jag såg att du oxå har det extra tufft nu. Vad bra att du har ngn som kan hjälpa dig att strukturera upp tankarna. Det gäller att bromsa upp hjärnan när den spinner loss så där. Igenkänning på det säger jag bara! Sköt om dig nu. Stor kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s