Tucepi

Mat, mat, mat. Kan man tänka på något annat när man är på semester? Maten är mer än halva upplevelsen tycker jag. Den säger så mycket om området man befinner sig i och dessutom är det ett roligt sätt att knyta an till lokalbor genom små, lokala restauranger. En sådan besökte vi i veckan!

Vi åkte till byn Tucepi på kvällen, högt upp i bergen och mitt i buschen, och besökte restaurant Jeny. Det är en lokal Fine Dining restaurant och tydligen åker lokalborna från rivieran hit när de firar något; födelsedagar, bröllopsdagar eller så. Vilken upplevelse! Man äter en avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket mitt i bergen. Runtom är man omgiven av skog, träd, buskar och så ser man ut över havet. Så vackert. Och väldigt annorlunda.
Mörkret faller tidigare här än i Sverige så ganska snabbt satt vi i kolmörker med några ljus och åt. Runtomkring hörde man bara syrsor och fåglar från bushen.
Maten var verkligen super. Menyn bestod av sex rätter och sex glas vin och de fixade vegetariskt till mig (pluspoäng för det, tackar). Efter tre glas vin var både jag och Stoffe extremt fnittriga men jag var inte så stark att jag orkade alla sex glasen… Då hade jag missat de sista två rätterna pga legat under bordet…
Gillar ni mat? Här kommer en bildbomb på de rätter jag hade fattning nog att fota. Den godaste var desserten med en bikupa gjord av lokal honung och den vegetariska pastan med smör och spenat. Mmmm… Drömmer fortfarande om den pastan.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s