Öm på huden

Alltid när helgen är över blir jag trött. Väldigt trött. Nästan oavsett vad vi gjort blir det såhär. Så idag är det vila, promenad och yoga på schemat, inget mer än så. 

Börjar få ont på huden på ena sidan av bålen. Det är alltid ett dåligt tecken tyvärr. Flera gånger under min utmattningsdepression har jag haft jätteont eller lixom varit öm på huden runt bålen, ingen läkare har kunnat förklara detta för mig. Jag har till och med vid ett tillfälle fått äta en kur medicin mot bältros för läkaren menade att det var det som gjorde ont. Jag tror inte alls att det var det. Jag tror att mina nerver på något sätt blir överkänsliga eller ”hakar upp sig” och gör ont. Oavsett vad så är det på med mjukaste shortsen och tröjan och sen fortsätta vila. 
Man ser på mina ögon att jag är trött. Brukar alltid lägga märke till just gnistan i ögonen som lixom försvinner då. Bra feedback från kroppen helt enkelt: mer vila! 
Och mitt hår är typ rött (?!) numera. Det blir blont i partier och sen ganska mörkt undertill. Ursäkta nyvaken-håret. Orkar inte fixa håret direkt just nu. Bortprioriterat. 

Annons

2 reaktioner på ”Öm på huden

  1. Bra att du lyssnar på kroppen. Märkligt med värken…men låter ju inte helt osannolikt det du skriver. Att hela systemet liksom är överstimulerat. Allt blir för mycket, alla sinnen.

    Intressant med gnistan i ögonen, det är något jag har funderat på senaste åren. Kanske sedan jag först insåg att den försvunnit, gnistan som funnits där innan. I höstas, innan jag kraschade, vet jag att jag såg på mig själv i spegeln utan att känna igen mig själv…och det var nog på grund av ögonen… Nu kan jag skymta den där glimten, gnistan eller livet i ögonen lite då och då. Bra stunder liksom. Då ser jag mer ut som mig själv igen, trots att jag är en helt annan än förut.

    Gilla

  2. Ja exakt. Jag brukar se det som en varningssignal… Är ju inte så bra på att hitta dem så försöker hålla tag i dem jag får fatt i 😁
    Det där med ögonen, så var det för mig också. Den försvann några veckor inna kraschen och kom tillbaka långt senare… Nu försvinner den när jag är supertrött men det är väl också ett tecken på att kroppen måste få vila. Annars kommer gnistan fram oftare och oftare och det är så tacksamt. För visst är det extremt obehagligt när man tittar dig i spegeln ochser helt livlös ut?? Fy, det är hemskt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s