Inte yogan för mig!

Var på ett hatha-pass idag på Yogayama. Det var en lärare som jag inte går hos så ofta och direkt när passet startade mindes jag ju varför… Det här passar inte alls mig! Även om hen är the real deal indier och allt, så nej. 

Grejen är att alla lärare är olika och det finns så många olika typer av yoga så allt passar verkligen inte alla. Den här läraren har en hyfsat (…) sträng approach kring alignment och det är väl kanske bra; men för mig dödar det prick all glädje i yogan. Att le lite skadar ju inte, skoja lite eller kanske till och med ett litet skratt om man ska ta det steget längre. 
60 minuter av tjat kring exakt hur foten ska vara placerad och hur trycket ska fördelas mellan fotens alla delar, hur knät exakt ska vara roterat och vilka muskler som ska användas och inte. Dessutom gjorde vi bara tre (!!) asanas på 60 minuter – ni kan ju tänka er detaljnivån. Jag var SÅ irriterad under hela passet och den där irritationen har inte ens släppt än, det orsakade mitt dåliga humör hela dagen.
För mig handlar yoga om glädje. Den mentala biten i yoga går för mig före allt annat och därför ser jag inte poängen i att vara så jäkla snobbig kring alignment. Jag vet att det finns skaderisk men alla vi som var där går normalt på avancerad nivå så vi var ju helt klart medvetna om grunderna för att inte skada oss i ytterlägen etc. Nej, yoga är glädje för mig. Jag ska försöka skaka av mig detta nu och sen köra Adele och The New Basement Tapes på högsta volym och flöda mellan positioner på MITT sätt. Ingen ska komma och rucka på den mentala resa varje pass innebär för mig genom att vara så jäkla petnoga med varenda position att mitt sinne underprioriteras kroppen. 
Annons

4 reaktioner på ”Inte yogan för mig!

 1. Åh nej, vad trist att det blev så. Håller med, det finns så många former och lärare att det bara handlar om att hitta rätt. Det du beskriver är en anledning till att jag inte kommer iväg på klasser nu. Jag pallar inte någon som ska pressa att göra exakt eller orka lite mer. Är för skör för det nu. Jag yogar lite hemma för att det känns bra, men klasserna får vänta.

  Gilla

 2. Vilken jobbig typ. Det förstår jag att du inte gillade. Kunde du egentligen inte bara ta din matta och lämna passet? Eller är det typ straff på sånt?! Haha! Men. Det är ju din tid och du ska ju yoga för att du gillar det. En timme i irritation där är ju en slösad timme av ditt liv. Om jag är lite jobbig mot dig… ❤ Kram!

  Gilla

 3. Exakt! Jag har tre olika jag alltså går på annars och ibland någon ytterligare om jag vet att jag gillar hens stil… Men detta gjorde mig irriterad. Så nej, ska man lägga tid på pass så måste man veta att det ger något. Det var en lärdom för mig. Jag kör alltid med lärare som är med ödmjuka med att alla kroppar är olika och att man mer får vara kreativ i SIN EGEN PRAKTIK. Inte typ någon som står och säger exakt hur det ska se ut. Galet. Helt fel enligt mig.

  Kör hemma, det gör jag också utöver Yama. Jag älskar Adriene för hon är min typ av tjej – man vet själv vad som passar lixom.

  Gilla

 4. Jag tänkte faktisk ett tag länna klassen men vi var bara fyra totalt där så det kändes rätt hårt. Men jag lärde mig att notera noggrannare läraren och annars är det bättre att avstå. Detta tig för mycket energi och förstörde min dag för jag blev sur över hur detta kan anses vara en helhet i yoga? Det VAR en slösad timme! Eller flera med tanke på hur irriterad jag blev hehe… Nu väntar jag in mina vanliga lärare istället som jag bara älskar fullt ut. KRAM

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s