Hemgjord vegetarisk tortillapizza

Den här pizzan brukar vi göra ganska ofta när vi inte har tid eller inte orkar laga mat. Det tar på riktigt ca 15 minuter inklusive gräddning så jag skulle nog våga påstå att detta är en av de snabbaste hemgjorda pizzorna ever – och godaste såklart! 

Det som också är bra är att man kan använda i princip vad man vill/har hemma att toppa pizzan med. Så det gör det till perfekt rest-mat. Har man alltid tortillas i frysen är detta den perfekta efter-träningen-svintrött-maten. Låt barnen vara med och göra sina pizzor så tror jag nog även de kommer gilla en veggo-pizza som denna; de kommer glömma bort att det inte är skinka på den när de ser alla andra roliga grejer de kan lägga på istället! 

Du behöver: 
Tortillabröd (räkna 2 per person)
Tomatsås 
Mozzarella
Goda cocktailtomater
Ruccola
Chiliflakes eller färsk chili 
Färsk basilika 
Ägg (1 per pizza)
Tomatsåsen: gör antingen en egen tomatsås på goda cocktailtomater på burk, hackad lök, hackad vitlök, basilika, balsamicovinäger och chili. Eller: köp en färdig tomatsås men se till att den inte innehåller massa konstiga tillsatser. Om vi inte orkar göra själva brukar vi köpa Itigos tomatsås som är fri från allt sånt onödigt. 
Valfria topping 
Vi äter ju vegetariskt så vi brukar variera mellan tomater, skivade champinjoner, färsk chili, färsk hackad vitlök, rödlök, kronärtskockor, oliver, soltorkade tomater i skivor, riven ost, jalapeños
Ha inte för många topping per pizza utan välj kanske 3-4 st. 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Sätt in några plåtar i ugnen så de blir varma (detta är lixom tricket för att få goda och spröda pizzor). 
Lägg cirka en matsked tomatsås på varje  tortilla (hellre för lite än för mycket för då blir den blöt). Lägg ut mozzarellan i skivor, skivade cotailtomater, chili och dina toppings. Peppra med färskmalen svartpeppar och havssalt. Knäck sedan ut ett ägg på varje pizza (såå gott!) och krydda med chili och havssalt. Grädda sedan pizzorna på de varma plåtarna i ugnen 7-10 minuter tills pizzan ser frasig och god ut. 
Garnera sedan pizzan med massor av ruccola, färsk basilika, svartpeppar och olivolja. Njut! 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s