Rensa kylen-sallad

Väldigt ofta så lagar jag mat på det vi har i kylen och skafferiet. Jag tycker det är absolut roligast att laga mat så och det är dessutom kreativt, vilket jag ju gillar. Ofta blir det någon gryta eller sallad för det är enkelt och går snabbt. Nedan är gårdagens rest-sallad som är blev så himla god! Jag tog ju det jag hade hemma men kör på vad du har i din kyl – roligt, kreativt och bra för vår miljö att använda upp all mat vi har hemma. 
Jag tog gammalt bröd som var alldeles hårt och skulle slängas, la det i en dressing på massa olivolja, lite rödvinsvinäger, riven vitlök, kapris, svartpeppar och massa färsk basilika. Under tiden det stod och sög åt sig av dressingen så hackade jag ner cocktailtomater, selleri, ruccola, rödlök, morötter och gurka. Sedan stekte jag kikärtor i lite rosmarin (odlad på vår balkong!), hackad vitlök och chili (också odlad på balkongen). Jag tycker kikärtor är godast lite stekta alternativt mosade. Sedan blandade jag ihop allt i en stor skål och lät det stå någon timme och safta till sig – perfekt läge att vila, kolla en serie, duscha, yoga eller vad man vill för sen – vips! – så är man hungrig och då har man den här goda salladen klar. 
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s