A Happy Birthday

Idag fyller jag år! Så det firades såklart, eller dagen är ju inte slut men hittills har vi ändå hunnit med en del. Stoffe spontanade och ställde in dagens jobb imorse när vi vaknade så sedan kom han med god smoothie till mig i sängen och så låg vi och drog oss ett par timmar. Sedan var det upp och få i sig frukost för jag hade läkarbesök bokat så vi drog in till Vasastan och gjorde hela den grejen med samtal, tester och provtagning. 

Sen drog ju firandet igång enligt mig för då var det… MAT! Lunch på Raw Sushi på Rörstrandsgatan och sen fika på Riddargatan på Lilla Ekot. Alltså, Lilla Ekot! Älskar stället. Allt är raw, vego, superdupergott och kroppen jublar. Vi åt raw toscakaka och rawboll samt såklart kaffe (inte så raw, man måste helt klart väga upp) samt juice med morot, apelsin och ingefära. Gott gott gott. Sen tog vi båten hem och somnade efter alla intryck, lång promenad och havsluft. 
Och det här med huvudvärken då? Det är alltså att jag inte tål medicinen så min kropp har alltså sagt ifrån. Jag vill helst inte skriva så mycket om just detta dels för att det är extremt individuellt det där med mediciner och dels för att jag inte vill sprida massa negativ information om SSRI här på nätet. Jag vet att många läser vad andra tyckt om en viss medicin och jag säger bara: gör inte det! Det är så individuellt. Det som inte funkar för mig kan vara din världsbästa match. I stora drag kan jag säga att jag har lagt alla dessa beslut i min läkares händer och han har styrt min medicinering från start. Och det är det bästa jag gjort. Jag mår så otroligt bra av medicinen mentalt så jag kommer absolut inte kunna vara utan, jag måste bara hitta en som passar min kropp. Hittills har det varit så att jag tål medicinen typ 6 månader men sen börjar min kropp tycka att den är mättad på ämnet och stöter bort resten som ett gift. Och då får jag extrem huvudvärk, sover nästan dygnet runt, kräks och mår allmänt skit. Men det är jag. Min kropp är helt extremt känslig mot det mesta och då även mot läkemedel så vi har en uppförsbacke där. Men som sagt: det är enbart för mig och alla ska lyssna på sin egen läkare. Slutpoäng: jag kommer inte sluta med medicinen för jag mår så himla bra av den och är en så lugn person numera, men jag måste bara hitta en dos eller en sort som passar min känsliga kropp på lång sikt. 
Och så slutar vi med något roligare: födelsedagspresenten jag fick av Stoffe. Vi ska åka till Tylösands SPA fredag till söndag nästa vecka. Är så peppad! Sköna bad, frisk luft, kramas, promenader, god mat – allt som behövs för en helt underbar helg. Tack älskling! Blev så glad!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s