Plats för nya äventyr

Mamma, idag gjorde vi det. Tog bort en bit av den plats som formade oss men som inte lägre är vi. Vi är klara nu. Alla minnen finns kvar men vi är klara där. 

Det gjorde ont ska du veta. Så ont. Men jag kände att du var där. Redan imorse när snöflingor stora som bollar blandades med regn kände jag hur du grät med oss. Och sen släppte du fram solen. Den svepte över rummet och pappas blick mötte min. Vi hamnade alla igen på samma frekvens. Du gav oss styrka och ljus. Tack. 
Och jag vill också berätta att de är så fina personer; dom som ska förvalta platsen vidare. Alla bitar föll på plats direkt när jag såg dem. Deras lugn, glädje och kärlek. Du skulle älskat dem. Så fina. 
Älskade mamma. Sen firade vi. För du skulle ha velat det. Vi tog den där tunga stenen i magen och skapade en fantastisk dag på Zetas. Pratade om den där långa resan vi vill göra. Saker vi nu ska uppleva tillsammans medan det finns tid. Tack för att du bar oss hela vägen mamma. Nu skapar vi plats för nya äventyr och minnena värnar vi med kärlek. 
En sak till mamma innan jag går. Vi mår bra nu. Vi är lyckliga. Även om saknaden är stor, och smärtan stundtals väldigt tung att bära, så är vi lyckliga. Vi har skapat oss ett liv som inte alls påminner om hur det var när du fanns här. Det klarade vi inte. Vi har nya platser. Allihop. Men oj vad vi älskar varandra. Och pappa mår bra. Och han tar hand om oss så bra. Vi står väldigt nära varandra allihop, det blev så när den värsta smärtan hade lagt sig. När vi orkade prata igen. 
Och just det mamma: jag gör så gott jag kan. Jag tror du hade varit stolt. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig men när blir det så? Det vet ju du om någon. Jag är en bättre människa nu. Mer närvarande och så mycket lyckligare. Och jag har din röst, mamma. När jag pratar kan jag ibland höra hur det är du som talar inifrån mig. Du är så levande. Så ofattbart levande.
Vår nya plats är inom oss. Varje gång jag stannar upp känner jag det. Du finns inom mig. Och i allt det vackra i hela världen. 
Störst av allt är kärleken. Vi älskar dig så. 

Annons

6 reaktioner på ”Plats för nya äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s