Uppdatering kring arbetsträningen 

Nu har jag arbetstränat under lite mer än tre månader. Det har varit en berg och dalbana rent fysiskt för mig med panikångesten som kom tillbaka och såklart en hel del oro för saker och ting. Men jag måste ändå säga att jag på så många sätt är mer stabil nu än vad jag var innan jag började arbetsträna. Det är precis som att jag tvingar mig själv att hitta balans varje dag och varje vecka för att jag vet att jag ju måste hålla ihop dag efter dag. Det går inte att tömma batterierna och jag planerar noga, noga in tid för återhämtning varje dag. Kanske är det nu jag har insett hur mycket jag faktiskt har lärt mig under mina 2,5 år som sjukskriven för utmattning. Det blir så tydligt nu att jag har helt andra sätt att se på energi och jag handlar med min energi på ett helt annat sätt. Planerar och grejar och har mig för att orka. Ser ”energitopparna” som något jag måste skala bort och när de kommer så njuter jag inte av ruset utan lägger mig ner och väntar på att det ska gå över. För de där topparna alltså… dom gör mig utmattad. Nej jämn, fin, skön energi vill jag ha nu. Och försöker hitta det så bra jag kan. 

Mentalt har detta varit min absolut bästa period under hela sjukskrivningen. Jag känner mig så otroligt mycket gladare och starkare mentalt, och det finns en lycka som bubblar inom mig mer eller mindre varenda dag. Att ha något att prata om vid middagen som jag har gjort och upplevt under dagen är fantastiskt på ett sätt som jag hoppas att jag aldrig mer ska ta för givet. Varje dag jag får ha en vardag som fungerar är inget mindre än en välsignelse. Att vara frisk nog att ta sig till sitt jobb på morgonen är en gåva. Låt mig aldrig glömma det. 

Bilderna är mobilbilder från i lördags kväll när jag tog en kvällspromenad i kvarteret. Helt oredigerade. Den första är vyn direkt utanför vår port; chocken när man kliver utanför dörren och himlen visar upp sig som en vacker påfågel?! Den andra bilden är från bron på Lugnets Allé. Det brann den kvällen. Magiskt. 

Annons

8 reaktioner på ”Uppdatering kring arbetsträningen 

 1. Hur fungerar det för dig och ljud i din arbetsträning? Jag vet att du var påverkad av ljud förut och du berättade om dina lurar du använde lite överallt. Ljud har varit känsligt även för mig och ofta triggat igång systemet. Det är mycket bättre idag. Är ännu inte ute i arbetslivet men det börjar att närma sig. Har inget arbete att gå tillbaka till precis som du utan jag ska tänka om och tänka nytt. Enligt min handledare på FK får jag inte arbetsträna eftersom jag är arbetslös när jag är frisk utan den dagen som jag friskskrivs ska jag vända mig till arbetsförmedlingen och söka jobb. antagligen först på 25%. Jag tänker så klart på vart jag kommer att hamna framöver och miljön. Så nu är jag mest nyfiken på hur du hanterat det när du kommit ut igen. Eller det kanske är så att det är en ganska tyst och behaglig miljö du arbetstränar i.

  Gilla

  1. Det fungerar bättre och bättre med ljud. Jag har ju mina lurar jag använder om jag ska typ in till stan eller så för det är bland det värsta tycker jag (så rörigt och många olika ljud). Jag jobbar inte direkt på en tyst arbetsplats för det är musik igång och folk pratar på olika håll och det är lite allmänt rörigt… men det funkar bra! I början hade jag riktigt ont i huvudet men det har släppt mer och mer och numera är det mest tröghetskänslan i hjärnan som hänger kvar. Det är svårt att tänka på komplicerade saker lixom. Och ibland får jag ont i huvudet men då går det oftast över på ett par dagar.

   Vad spännande att det närmar sig med jobb! Var inte orolig skulle jag säga – allt har bara blivit till det bättre sen jag började jobba, både fysiskt och mentalt. Klart det är tufft ibland men SÅ värt för det är jättekul med kollegor och fikor och allmänt babbel… Jag hoppas du kommer känna samma sak ❤️

   Gilla

   1. Ja nu längtar jag ut till det du skriver, fika med andra, babbla med andra. att vara en del av något som pågår och inte bara vara trött och utmattad som det vissa dagar känns som jag har stämplat i pannan. Närmar mig att det ska stå pigg och vill göra något 🙂

    Gilla

   2. Ja det är underbart att ha kollegor, jag hade glömt hur roligt man har och vad härligt det är att jobba! Hoppas du kommer känna samma sak och att du hittar glädje i det. Energin kommer ju mer man gör upplever jag (efter att man ”läkt ut” den första delen av utmattningen såklart) så just jobbet har givit så mycket tillbaka i alla fall för mig. Håller alla tummar för dig!! 🤗❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s