Villa La Madonna

Några dagar i Piemonte alltså. Viner, vinrankor och gröna kullar så långt ögat kan nå. Calle fyllde 30 så resan var en överraskning för honom. Emma hade fixat så fint och såklart, med dom skådespelarskillsen, även kunnat hålla det hela totalt hemligt för Calle. Det blev en rätt rolig scen på Arlanda kan jag tala om. 

Vi har bott på en vingård som heter Villa La Madonna; litet och familjärt i ett helt fantastiskt landskap. Dagarna har väl mest bestått av sol och bad och såklart det viktigaste – mat. Kan man tänka på något annat i Italien? Pasta och olivolja och tomater och gott bröd… vad mer behövs i livet? 

Vi flög till Milano och hyrde en bil för att ta oss till gården. Det tog cirka två timmar att köra från flygplatsen vilket kändes rätt smidigt. Resten av gänget använde bilen för utflykt en dag också, då till Barolo och Alba. Jag behövde egentid och stannade kvar på hotellet den dagen. Ja ni vet ju hur det är, inte alltid de roligaste valen man gör men man måste ju som utmattad alltid tänka på den begränsade energiresurs man utgår ifrån. För mig innebär det att om jag ska orka äta femrätters till middag varje kväll så är det endast avkoppling på dagen som gäller. Inte så mycket att fundera över. 

En av dagarna hade Emma och Calle köpt en privatlektion i yoga till mig – lyckan! Jag fick använda klassen hur jag ville och valde yin med fokus på höfter. Det känns som om all känslomässig stress sätter sig i mitt rotchakra så det fick sig en rejäl omgång i form av höftöppnare. Underbart att få välja helt själv och ett program anpassat efter mig. Hur härligt är det att yoga är samma i hela världen så man alltid känner sig som hemma så fort man kliver in i en studio? Älskar. 

På vägen tillbaka till Milano igår så körde vi bort till Barbaresco. Gullig by och jag blev såklart tagen av den vackra arkitekturen. Värt ett besök om ni är i krokarna. Speciellt om ni gillar utsikt över vinodlingar tills man inte förstår om det är på riktigt eller i en film. Så mycket vinrankor och kullar. Och mat. Här finns god mat. Om man kollar öppettider dårå. Det gjorde inte vi. 

Så, till den stora frågan: går det att åka på semester med andra på det här sättet? Det gick bra! Mitt bästa tips om ni ska resa med andra är att inte tveka på att köra ert eget race med vila och lagom aktivitet för just er situation. I alla fall våra fina vänner förstår precis när jag säger att jag inte orkar vissa saker, jag måste gå och lägga mig senast klockan 23 för efter det är jag ett vrak, jag är noga med att äta mycket för att fylla på energi vid rätt klockslag, jag kan inte köra runt halva Italien för att kolla på sevärdheter eller testa olika restauranger och jag kan definitivt inte dricka lika mycket vin som alla andra för då skulle min kropp behöva lägga 50 % av energin på att rena systemet och inte på att bygga sig starkare. Det är helt enkelt en resa med modifikation utifrån min egen situation som den ser ut just nu. 

Vi har haft helt fantastiska dagar med så mycket god mat, vin, sol, bad, skratt, picknick, planer, diskussioner, böcker i solstolar, litervis med vatten, hundraelva caprese och så mycket kärlek. Våra fina, fina vänner. Såna här helger minns man livet ut. I höst sker lite förändringar så jag njuter av att ha haft den här upplevelsen tillsammans alla fyra ❤️ Dom är bäst, dom där två alltså. Så jäkla fina. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s