Jackie 

Gårdagen gick bra ändå. På vägen till bion, vägen längs Götgatan, fick jag andas rejält för att inte stressa upp mig själv. Alla dessa människor, cyklister, bilar, barnvagnar… min kropp blir alldeles skakig av alla intryck. Väl på bion gick det helt okej. Hade såklart på mina lurar för annars hade det tyvärr aldrig gått. Ljudet var för högt för mitt ömmande huvud. 

Efteråt gick vi hem till mig för mat och vin. Ingen bar eller restaurang. Jag orkade inte mer folk. Där sa kroppen stopp. Men kvällen genomfördes ju i alla fall. Även om jag personligen tyckte att stunden hemma var allra mysigast. Älskar ju hemma mest. Så är det bara. 

Och filmen? Ja spännande skildring av Jackie Kennedys perspektiv kring när hennes man blev beskjuten. Jag var mest tagen av:

 1. Att Natalie Portman är helt gränslöst fantastisk. 
 2. Att Natalie Portman är en exakt kopia av Emma! (Eller tvärtom?). 
 3. Hur de skildrade den första delen av sorgeprocessen på ett väldigt äkta sätt. Hur alla känslor känns så mycket mer i akut sorg och hur man slängs mellan det praktiska som ska ordnas och den bottenlösa saknaden man bara precis nuddat vid de där första skälvande dagarna. 
 4. När prästen i filmen säger att alla människor känner den där känslan ibland på natten ”vad det såhär det skulle bli?”. Och ändå går vi alla upp morgonen efter och kokar vårt kaffe och gör vårt jobb. För att det kanske är precis så mycket vi orkar med. 

I helgen är Stoffe ledig och Esther är här. Vi ska mest mysa runt hemma och promenera såklart. Och kanske ta en fika eller två under dagarna. Och jag ska försöka vila huvudet som värker långt inne i hjärnan idag. Inte en angenäm känsla. 

Hoppas ni får en fin lördag! ❤ 

Annons

6 reaktioner på ”Jackie 

 1. Gott att läsa att både bion och kvällen fungerade bra. Älskar verkligen mina hörlurar! När jag läser om din kväll tänker jag på mig själv, varför gör jag som du, både bio och vin och mat med sällskap? Varför gör jag inte bara en sak och är nöjd med det OCH mår bättre efteråt? Önskar dig och Stoffe en fin helg. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja alltså varför gör man egentligen så? Nu var det ju Emma, som är som en familjemedlem för mig, så jag kunde ju direkt styra om middagen till hemma i min trygga miljö. Men det är så sant. Varför nöjer man sig inte? Alltid sträva lixom. KRAM

   Gilla

 2. Jag blir väldigt sugen på att köpa hörlurarna som ni pratar så varmt om. Tills man googlar på dem och ser vad de kostar… Jag får nöja mig med öronpropparna från apoteket (ett tag till iaf).
  Har du provat att lägga ngt kallt på huvudet när du har så där ont? Jag kallar det för min ”hard core vila”. Ett mörkt rum, öronproppar, ligga under täcke eller filt. Och så kylkudden på skallen! Det går ju säkert bra med en påse frysta ärter eller liknande (insvept i ngt tyg). Det är riktigt skönt!
  Hoppas att du får en fin helg! Kram 💜💜💜

  Gillad av 1 person

  1. Ja dom kostar en smärre förmögenhet. Tyvärr! Alla utbrända borde få ett par! Kolla om de sätter ut 25: an på rea snart. Iom att ny modell kommit? Sak samma vilken modell lixom! Men öronproppar funkar också såklart!! 🤗❤

   Haha ja hardcore vila blir det flera gånger i veckan för mig. Speciellt eftersom mitt huvud är HEMSKT och gör så ont hela tiden. Jag använder också kylmask, en sån från Apoteket. Så skönt!! Ärtor funkar nog utmärkt 🤓 Och man kan smaka under tiden (älskar frysta ärtor!). KRAM 💜💜💜

   Gilla

 3. Vad härligt det låter ändå. Att du gick på bio med en vän, bara det är ju stort! Inte roligt dock att huvudet värker så värst igen (fortfarande?). Hoppas helgen blev bra för er! Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s