D-vitamin

Utdrag ur boken Food Pharmacy av Lina Nertby Aurell och Mia Clase (Bonnier Fakta) s. 87

Ni får väl i er ordentligt med D-vitamin? Min läkare tjatar på mig varje gång om hur viktigt det är att tugga i sig extra D-vitamin när man bor i Sverige. Att utan den blir vi trötta och energilösa och kroppen får inte en chans att läka utmattningen ordentligt. Men inte bara utmattade ska tugga vitamin D; alla borde göra det. Så in och klicka hem en burk, om ni inte har hemma eller får på recept från er läkare. Holistic ska hålla högst klass säger min läkare men det kanske är en smaksak. Jag kör på Holistics i alla fall. Knapra i er varje dag och strössla ut tabletter till er familj med kärlek. 

Enjoy lördag! Hoppas solen skiner på er ❤

Annons

4 reaktioner på ”D-vitamin

 1. Det är ALDRIG någon som sagt till mig att jag borde äta D-vitamin. Så det har jag aldrig ens tänkt på. Varför finns det inga enhetliga råd att få? Måste allt vara så godtyckligt utifrån hur kompetent läkare man har turen att möta? Sånt här gör mig så frustrerad. Finns det ingen manual liksom?! Gör så här. Bota utmattningssyndrom. Steg för steg-guide. Inte undra på att man alltid hamnar på diskussionen om blutsaft till slut… 😉

  Gillad av 1 person

  1. Haha blustaften alltså. Ständigt återkommande. Min läkare har förklarat att d-vitamin har en stark påverkan på hjärnans läkning vid utmattning så därför är det superviktigt att få i sig det. Jag brukar få på recept av honom och är den slut käkar jag Holistic.

   Och faktiskt måste jag säga att det verkligen GÖR skillnad. Jag blir piggare av att äta det. Han har också sagt att alla borde dricka en flaska Multivitamin (typ supervitalis från Holsitic) varje vinter för att boosta kroppens vitamin och mineralförråd varje vinter. En flaska räcker över kanske 3 månader när det är som mörkast och då har kroppen massa göttiga vitaminer att jobba med resten av året. Hur bra tips? Lyssnar ju bara på läkarens ordination när det gäller sånt här men jag tänker att just han också kan det bäst för att han är specialist inom utmattning och kan typ ALLT om forskningen. Tipsar därför vidare 🙂

   KRAM på dig finis!

   Gilla

   1. Hur mkt d-vitamin förordar din läkare? Håller med tankaromutmattning om att det verkligen är en djungel… Just om d-vitamin har jag sökt tydlig info om i flera år men inte hittat ngt vettigt som kan hänvisa till källa. Jag har i flera år ätit ca 2000IE/dag, & nu sedan i höstas <10000IE efter att ha blivit rekommenderad det av två (av varandra oberoende) terapeuter som jobbar komplementärt samt med naturmedicin.
    Lång förklaring till varför jag frågar men nyfiken på vad din läkare ordinerat!

    Slog mig nu också ang att ta regelbundna prover samt upprepade gånger görs tester/enkäter för att utvärdera — enkäterna har jag efterfrågat att de ska upprepas men sen så glömmer jag av det när jag väl är där. Ska nu skriva en påminnelse till mig själv om att ta upp det nästa gång!
    Det är så bra att få läsa här & få pepp,inspiration, igenkänning, information & nya frågeställningar/perspektiv. Kram ❤

    Gillad av 1 person

   2. Jag äter 2000 IE från Holistic men vet att de har en med typ 5000 IE också. Min läkare skriver ut 1600 IE per dag till mig från Divisun och det var därför jag valde 2000. Men han har aldrig nämnt något om att det är bra att överdosera, även om jag har svårt att tro att han skulle säga att det INTE är bra / farligt. Han hade nog sagt typ att det är onödigt att överdosera men inte farligt. Jag har också läst att man kan äta upp till 20 000 IE per dag och att de ska ge en effekt på hjärnan men jag har bara aldrig testat det själv eftersom jag ändå tyckte jag blev piggare av 2000 och var lixom nöjd med den effekten.

    Ja enkäterna måste man ju göra med jämna mellanrum för att man ska kunna mäta över tid. Jag gör enkäter varje gång jag är där och detta sätts upp i något diagram och grejer i datorn hos min läkare. Så jag har en kurva typ som jag kan följa där med resultat från olika undersökningar.

    KRAM ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s