Pittas magproblem

I helgen har Stoffe varit ledig och vi har kunnat spendera tid tillsammans. Sånt som behövs. I lördags var vi hela dagen och kvällen hos Emma och Calle som har köpt en labrador som de fick hem i fredags; ett riktigt charmtroll. Ska såklart fota åt er men hade varken mobil eller kamera med mig någonstans i helgen. Vi har också yogat, lagat mat, druckit vin, ätit godis, kollat på Innan vi dör, promenerat i skogen och vilat massor.

I övrigt inte supermycket att dela. Har haft problem med magen precis som om jag vore stressad men jag känner mig inte alls stressad. Så jag vet inte varför. Men så letade jag (researchern…) i mina Ayurvedaböcker och inser att Pitta också kan få problem med magen vid understimulans. Som om all kraft jag har bränns inuti kroppen istället för att kanaliseras ut. Intressant. Kanske stämmer.

Nu har jag varit och simmat en stund för att släcka den där elden som alltid brinner i kroppen. Så nu väntar vila. Se vad kroppen säger om simningen. Tummen upp eller ner?

Ur boken Ayurveda – Finn din unika väg till hälsa av Janne Hallqvist

Annons

3 reaktioner på ”Pittas magproblem

  1. Det där med magen känner jag också igen alltför väl. Oftast relaterat till stresskänslor men inte alltid, kanske kan bero på understimulans alltså? Jag måste nog börja med att ta reda på om jag är en pitta eller något annat. Försökte läsa in mig på auryveda för ett tag sen men svårt att ta till mig all info kanske är boken du tipsade om mer lättläst..?
    Kram!

    Gillad av 1 person

    1. Ja ibland tycker jag det är så svårt att känna om jag är stressad. Jag tror jag är så van vid känslan så jag noterar det inte (uppenbarligen…). Men jag blir faktiskt understimulerad ibland och då lixom brinner min kreativitet inuti kroppen, det kan nog tära på systemet. Det första boken jag läste om ayurveda vad Ayurveda för ditt sinne av Janesh Vaidya. Jag tycker den var helt perfekt att börja med! Han förklarar väldigt ingående och man slipper börja fundera över mat och sånt direkt, mer fokus på hur man kan tänka på dagarna för att inte hamna i obalans. Tips! Den boken jag tipsade om i inlägget är okej men ganska mycket fokus på att bota olika sjukdomar etc så den har jag mer som ett uppslagsverk om jag har något bekymmer med kroppen. Läs också Yoga är min terapi om du gillar yoga! Av Janesh Vaidya. Sååå bra – all yoga passa verkligen inte alla! Lärde jag mig… så nu är det lugn yoga för den här överhettade tjejen 🔥 KRAM!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s