Nya böcker 

Om jag har uppfattat det rätt så gillar många av er att läsa? Jag med. Jag verkligen älskar att läsa. Och det har blivit ännu viktigare under min utmattning eftersom TV-tittande inte alltid fungerar så bra för mitt ömmande huvud. Men oftast fungerar läsning. Vissa undantag såklart.

I veckan kom en ny last med böcker som jag klickat hem. Jag brukar läsa flera böcker samtidigt så det är en salig blandning för att passa alla mina olika humör och lustar. Men nu bjuder jag på vad jag läser just nu!Charmen med tarmen – är det fler som är nyfikna på tarmens funktioner? Varför kan man styra hur högt man ska prutta? Är det farligt att hålla inne en fis? Varför kan man stanna bajset i tarmen ibland och varför fungerar inte det vid magsjuka? Hur luktar det i tarmen? Jag vet. Jag är besatt av konstiga tankar. Men sånt funderar jag på lixom.

Har läst ungefär halva denna just nu och är helt fast – tänker på vad jag ger kroppen för näring, hur jag sitter när jag äter, hur magen känns beroende på vad jag ätit. Allt. Hon skriver extremt roligt och lättsamt och jag förstår att hon är prisad forskare. Denna härliga Giulia Enders född 1990.


Maten är min medicin av Janesh Vaidya – jag har läst alla hans böcker och de två böckerna om yoga (Yoga är min terapi) och ayurveda för sinnet (Ayurveda för ditt sinne) är mina handböcker. Yogaboken använder jag varje dag för att kunna anpassa mitt yogautövande beroende på dagsform och obalanser i kroppen. Och ayurveda för sinnet har hjälpt mig så mycket i att förstå mina drivkrafter och naturliga element. Så den här tror jag blir en ny handbok? Massa goa indiska recept för ens egen individuella kroppstyp. Kroppen tackar och bockar.

Jag lät dig gå av Clare Mackintosh – spänning, brott. Avkoppling. Vill inte lägga ifrån mig!


Yoga och meditation av Josefine Bengtsson – kan man få för många yogaböcker? Tror inte det va? Josefine undervisar ju på många av studiorna i Stockholm och är sådär härlig att man aldrig vill att klassen ska ta slut. Har dessutom gjort en rejäl vändning i karriären; från ekonom och strategikonsult till yogalärare på heltid. Inspirerande.

Annons

6 reaktioner på ”Nya böcker 

 1. Åh, läste också charmen med tarmen nyss. Men fick inte svar på min viktigaste fråga: om en pruttar jättemycket av linser och bönor trots att en sköljer noga och blötlägger, borde en undvika att äta det då? Blev inte klok alls.

  Och ayurvedakokboken har jag också 🙂 Men inte lyckats laga nåt gott. Tipsa gärna om du hittar ett recept som flyger!

  Tillbakakaka från mitt nattygsbord: Elena Ferrante-serien – magiskt bra om kvinnlig vänskap och Italien i efterkrigstid/studentrevolter och framåt, Bodil Malmsten – Det här är hjärtat, läs om varje gång ångesten slår till, Jon Kabat Zinn – vart du än går är du där, det absolut bästa jag läst inom meditation/Mindfulness, hela Mobergs Utvandrarsvit, behövs i dagens flyktingsituation och rasistiska klimat, liv Strömquist Kunskapens frukt, förfasas och skratta, kvinnan är ett geni! Och Kristina Sandbergs serie om Maj ❤
  Och feelgood: Tillsammans är vi mindre ensamma av Anna Gavalda.
  Klick to buy 🙂

  Och visst har du Mera vego och Ännu mera vego? Bästa veggiekokböckerna ever! Klick klick klick!

  Gillad av 1 person

  1. Haha ska läsa klart och se om jag förstår svaret på den frågan. Vänjer sig inte din mage? Min brukar göra det efter nån vecka men kanske inte samma för alla? 🙂

   Åhl tack för alla tips!! Blev så glad! Ska klicka hem 🙂 Har bara läst en av böckerna om maj och ingen av de andra så perfekta tips! KRAM

   Gilla

 2. Men åh vilket härligt inlägg!! Jag loggade genast in mig på bibblan och reserverade dina boktips. Jag kör också en tillbakakaka (härmar Boel): Springfloden av Cilla & Rolf Börjlind samt resten av böckerna i deras serie.
  Böckerna om Bricken, första boken heter Sågverksungen, skrivna av Vibeke Olsson. Jag älskar dem! Har läst alla flera gånger!
  Innan floden tar oss av Helena Thorfinn.
  Det är något som inte stämmer av Martina Haag.
  Väggen – Pia Dellson. Så bra skrivet om utmattning.
  Sen måste jag instämma med Boel, böckerna om Maj är helt suveräna! Och likaså Elena Ferranti-serien.

  Blev det någon Smoothie? Eller var det bara vasken som fick dricka?😂
  Kram 💗

  Gillad av 1 person

  1. Vad kul att du gillade det! Tack för alla tips – ska klicka hem allt ni tipsat om. Slukar 1-2 böcker per vecka så behövs alltid inspiration. Den enda jag läst där är Innan floden tar oss som jag också älskade! ❤ KRAM

   Gilla

 3. Klart vi gillar dina bok-inlägg. Intressant att läsning funkar bättre än TV för dig. Jag har det precis tvärtom. Vilket är synd eftersom jag gillar att läsa tusen gånger mer… Därför är det härligt att läsa om andra som läser och hur mycket ni gillar det. Delad glädje du vet! Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s