Hjärntrött

Min huvudvärk, kära vänner, är som att gå runt med en svart mask för ögonen och varken se eller höra någonting klart. Det gör ont. Ömmar. Är obekvämt. Och oftast känns det som att det lixom är mitt fel att jag har ont. Så fort jag råkar göra något för mycket eller för lite, äta fel, dricka fel, sova fel, ha fel vanor kring tv och internet, tänka fel, yoga fel… allt. Allt blir fel. Och det utlöser den här hemska hjärntröttheten som gör så fruktansvärt ont att tårarna sprutar. 

Och det värsta är att även om kroppen känns bra i övrigt så känns det som att hjärntröttheten lixom kommer att förfölja mig som den svaga länken i många år framåt. Fasen alltså. Jag kan inte tänka klart när det gör såhär ont och ömmar inuti huvudet. Allt blir grötigt och trögtänkt. 

Så nu ska jag bädda ner mig en stund i sängen och lägga en kylmask i pannan. Och försöka andas. Fanns det en mening med hela skiten eller hur var det? 

Annons

2 reaktioner på ”Hjärntrött

 1. Åh känner igen 😔 Ibland känns det så hopplöst, som att hur jag än gör så smyger hjärntröttheten sig på. Håller med om att kroppen kan kännas ”med på banan” medan hjärntröttheten lik förbannat ska göra sig påmind. Min psykolog säger att tröttheten är det som kommer släppa sist, som jag kommer få ”leva” med tills vidare. Som jag får ha med mig i utmaningarna, som en oönskad vän. Men hon säger också att den KOMMER släppa. Tänker att det är så vi måste tänka och fortsätta nöta på. Vila när det blir stor och utmana den när den är lägre. Heja dig 💗

  Gillad av 1 person

  1. Vad intressant att din psykolog säger att det kan hålla i sig… jag har tänkt det men aldrig riktigt fått höra det. Min läkare säger alltid att det KOMMER gå bort men så oklart NÄR lixom? *otålig* Ja numera anpassar jag också livet till viss del för att huvudet inte ska hoppa av kroppen typ, men ibland skiter jag i allt för jag orkar bara inte. Man vill ju leva lite. Wild. Not.

   Jaaa så bra tänk: utmana när den är bättre och viLa i värre perioder. Så sant! Vi kämpar 💜

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s