Slow Living

Här hemma går allt i sakta mak. Fortsätter att undvika att bränna min energi på digitala grejer så det är mycket laga mat, vila, läsa, korta promenader i snön, yoga… ja allt som jag kan göra i sakta takt helt enkelt. Och utan ljud och brus eftersom det stör min hjärna. 

Varje år får jag raggsockor i julklapp av Stoffes farmor som hon stickar själv; världens bästa klapp för man blir helt orimligt glad över hemstickade sockor kan jag lova. I år fick jag dom här underbara! Hur fina färger?!! Älskar dom. Har haft dom på mig varenda dag sen julafton så snart måste tvättmaskinen lägga beslag på sockorna en stund. Men inte än. För nu är det massor av snö ute och då vill jag hasa runt i färgglada sockor hela dagen lång. 

Annons

5 reaktioner på ”Slow Living

 1. Så nyfiken på hur du skyddar din hjärna från digitalt brus. Jag har tagit bort Facebook från mobilen och rensat instagram, plockat bort ytliga bekanta och konton som ger mig prestationsångest och ersatt med konst och kultur och naturfotografer. Men märker ändå att jag så lätt fastnar och scrollar i mobilen. Speciellt när jag mår dåligt. Kan googla ”ångest” eller läsa halva internet om D-vitamin. Det leder ju aldrig till något bra. Bara mer tröttma och ångest. Men det dövar ju för stunden. Sånt himla beroendebeteende!

  Hur gör du när det osunda mobilsuget blir för stort?

  Och så fruktansvärt fina sockor!!!

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är verkligen inget som är enkelt. Det krävs lixom ett aktivt val att inte kolla telefon, svara på sms, kolla tv, sätta på musik… I början av min utmattning var jag mer så att jag struntade i min hjärntrötthet och ändå gick in i telefonen och scrollade. Såklart med resultatet: huvudvärk i flera dagar. Nu har jag insett att just scrollande på mobil, iPad och dator är värst för mitt huvud. Klarar jag 30 minuter samtal med någon så kanske jag klarar 3 minuter scrollande – det tar otroligt mycket energi!

   Därför tar jag i stunder när jag är väldigt hjärntrött beslutet att helt lägga bort telefonen. Jag har alltid min telefon på ljudlös och lägger den i en låda i köket. Så kollar jag kanske 2 ggr per dag om någon ringt eller sms (svarar dock nästan aldrig på sms om jag har ont i huvudet), skriver 1 blogginlägg per dag (kort) och inget mer. Telefonen finns lixom inte tillgänglig. Det har varit enda sättet. OCH – det ger resultat! Efter några dagar repar hjärnan upp sig och jag kan (som nu) saaakta gå tillbaka till det normala.

   DOCK! Scrollande på mobilen är såååä enkelt att fastna i – men sällan bra för oss. Det leder lixom inte till något förutom ångest och egots jämförelse med andra. Dumt. Ibland hamnar jag också där men försöker verkligen mitt bästa för att bara göra sådant som her energi typ kolla mina favvobloggar och youtubevloggar. Sökande på saker har jag lagt ner efter förbud från min läkare (…). Istället frågar jag typ här rätt ut om ni har några bra inputs om jag undrar något, eller på någon annan blogg. Det ger ofta ett bättre svar än Google 😳

   Skapa nya banor i hjärnan – tvinga dig att välja aktivt. Förlåt dig själv om du fastnar för stunden men försök gå tillbaka till att styra din egen hjärna. Jag har själv det där informationsgiriga beteendet så jag vet… det är SÅ svårt när alla svar tycks finnas framför näsan på en. Men vi lever på ett osunt sätt med för mycket information. Svaren finns därinne. En promenad ger ofta mer svar och energi är planlöst scrollande på internet.

   Och d-vitamin – jag får det utskrivet av min läkare – ät det om du inte gör det! Holistic har bra. Även B12 läker hjärnan – finns på apotek. Tips 🌟

   KRAM på dig! Och – straffa aldrig dig själv för att det blir fel, vi alla hamnar där, bara för vänligt tillbaka medvetandet till vad du mår bra av att göra istället 💜

   Gilla

 2. Ojdå, gick lite snabbt 🙂
  Mobilen i kökslåda – otroligt hard core. Jag försöker använda min aktivt, nu vill jag ringa X, nu vill jag läsa Y, osv. Men det är en utmaning och ständig kamp.

  Tack för vitamintipset. Hur hög dos äter du? Värt att prova tänker jag, mår alltid uselt under mörka halvåret och äter ganska lite kött och fisk.

  Tack för inspiration ❤

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja det är lite hardcore 🙂 Kanske beror det på att jag i mitt jobb som jag hade när jag kraschade hade en telefon som ringde KONSTANT. Och jag blev sååå stressad av den. Så jag och telefonen är fortfarande inte bästa vänner direkt. Ditt sätt är nog mer sunt egentligen; att aktivt bestämma sig för vad man ska göra på telefonen. Jag har inte kunnat skapa den relationen ännu så jag låter den ligga gömd.

   Och att läsa saker online som man mår bra av och som ger energi – DET är bra. Det gör jag också. Men jag har sållat bort sidor, bloggar, sociala medier som inte ger mig någonting. Planlöst scrollade är en riktig energitjuv.

   Jag äter D-vitamin från Holistic (min receptbelagda Divisun tog slut och Holistic är lika bra tyckte läkaren). Deras ”vanliga” inte den starka typ Forte eller vad den heter. 2000 IE innehåller den. En tablett om dagen.

   Och 1 mg (?) B12. Den mäts i något konstigt mått men jag tror det är 1 mg. B12 är tydligen jättebra för hjärnan. Fick det utskrivet och läkaren. Men när den är slut brukar jag ta typ en tablett multivitamin eller nåt för att få i mig B12. Finns också ihop med Folsyra tror jag.

   Sen sa läkaren att jag skulle äta tillskott av Omega 3. Det gjorde jag ett tag men det var ganska dyrt tyckte jag så jag läste på själv och fick fram att linfröolja och valnötter skulle kunna ersätta den dosen jag åt. Så jag häller linfrölja i min gröt jag kokar på morgonen eller i smoothies, och på salladen tar jag lite extra linfröolja ihop med olivolja. Och valnötter strör jag på det mesta och rostar och så på sallad. Tycker det funkar bra! Och känns nyttigare att få det i sig via maten än från kapslarna.

   I övrigt har jag testat typ ALLA vitamintillskott. Men jag känner faktiskt ingen skillnad. Så då slutade jag och håller mig till det läkaren ger mig. Selen äter jag men det är för mina sköldkörtelproblem, så det behöver inte alla göra.

   Just det! Första året under min utmattning drack jag SuperVitalis från Holistic – ett multivitamin och mineraltillskott som man shottar i sig. Det var också enligt min läkares rekommendation. Han sa att man kan dricka en flaska sånt under vinterhalvåret varje år för att boosta kroppen. Den var bra och jag kände mig faktiskt piggare. Tror den var ganska dyr typ 300 men man dricker bara en flaska tills den är slut och sen väntar man till nästa år. Ska nog köra på en till flaska nu faktiskt för nu kan det behövas 🙂

   KRAM ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s