Slav under vår tid

En snabb visit här inne. Mitt analoga liv fortsätter. Jag har cyklat in till stan och ätit lunch med Stoffe på Koloni på Biblioteksgatan. Och cyklat hem. Stort framsteg ändå. 

Och så funderar jag mycket på det här med tid. Vår tid. Förr i tiden. Samhället. Hur vi alla ändå på något sätt slavar under en norm. Nutidens norm har ju ett extremt stort ego och måste ständigt visa upp sig i sociala medier, bland vänner, äga rätt saker, rätt mat, rätt vanor. Vi uttrycker att vi har frihet och ändå ska vi alla se likadana ut och ha likadana hem. Alla ska sporta; den ena mer extremt än den andra. 

Vad är egentligen rimligt? Vad är hälsosamt? Vad händer med hela självbilden när man blir sjuk av alla val och alla intryck och inte ens orkar ta sig ur sängen? När man inte längre kan ta ansvar för sitt eget varumärke och sin tränade eller otränade kropp och alla sina val. För att man inte orkar. Hur mycket av vår styrka kommer egentligen inifrån? Är vi bara starka kroppar utan innehåll? Och går vår motor på bensin från andras bekräftelse och känslan av att passa in? 

Vad är det egentligen för sjukt samhälle vi skapar? 

Annons

2 reaktioner på ”Slav under vår tid

 1. Kan bara totalt hålla med dig! Och hur sjukt är det inte att man måste bli sjuk för att fatta hur sjukt det är….🤔
  Gillar din blogg och din ärlighet, har läst ett tag. Du är på god väg, kämpa på bara!
  Kram Sofia

  Gillad av 1 person

  1. Tack fina du! Puh ibland tror jag att jag är ute och surrar i den här sjukdomen, men rätt var det är så känns det som att jag ändå hela tiden gått åt rätt håll. Jag vet bara inte om det just precis nu… 😉

   Ja det är sjukt. Hela samhället är sjukt. Om 20 år kommer folk stå och skratta åt att vi betedde oss som idioter. Att vi inte fattade att det finns en gräns. Men hör och nu är det är sjuka, stressade, snabba, individualistiska det eftersträvansvärda. Det gör mig tokig ibland! Biter mig i tungan flera gånger om dagen på grund av våra ideal…
   KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s