Reglera volymknappen

Ju piggare jag blir desto svårare får jag att reglera den där jäkla volymknappen. Min kreativitet spinner och jag märker hur jag blir alldeles pirrig i hela kroppen för det är ju mycket jag vill göra. Samtidigt är jag ändå duktig på att verkligen försöka hålla i impulserna (ibland) och inte rusa på alla bollar i huvudet. Kanske bara ta var tredje. Eller nåt. Så då kanske jag ändå har lärt mig någonting? 

Ska fundera vidare på detta. Hur jag ska förhålla mig till det. Hur jag ska kunna reglera mina energitoppar och all den där pirriga glädjen jag känner över skapande och kreativitet och rörelse och träning och mat och alla vänner och allt. Som berör mig så. Och skapar så mycket glädje i mitt liv. Men samtidigt behålla tillräckligt med energi för att inte brinna ut. Alltid spara energi till kroppen och huvudet för att systemet ska gå runt och må bra. Det tåls att tänkas på. 

Annons

6 reaktioner på ”Reglera volymknappen

 1. Åh det är så fint att få läsa om de tankar du har och stigen du vandrar! Jag har vandrat en liknande stig. Känner igen mig i så mycket av det du skriver.

  När jag började uppleva det där med inspirationen inifrån som vissa dagar bara flödar så visste jag att för min del släppte depressionen. Det tunga mörka täcket som hindrat mitt kreativa och sociala jag att leva ut hade förtunnats och börjat släppa. Det är en så stor grej att återigen känna igen sig själv, sina passioner och inre längtan/driv. Nu menar jag inte driv som i att hålla högt tempo eller ambitioner utan mer ett flödesdriv inifrån. Det jag numera gör ibland är just det där du skrev om var tredje boll…och däremellan njuter jag av och gläds över att jag är jag och att jag har så många roliga idéer! Numera kan jag ibland få en idé och så ännu en och så vidare och ibland skrattar jag högt för att jag får besitta just den där förmågan…att flöda idéer.
  Jag tycker det verkar vara en mycket stor insikt det där om var tredje boll. Håll fast vid den är mitt tips. Framöver kommer du ju kanske kunna gå (inte springa) på varannan…

  Tack för att du delar med dig av din väg framåt.
  Allt gott önskar jag dig.
  /Anna-Maria

  Gillad av 1 person

  1. Ja så sant det du skriver – att det ju egentligen är POSITIVT att jag upplever att huvudet kokar av inspiration. Det är ett bra tecken! Bara att jag måste lära mig att inte reagera på exakt alla bollar som kommer, utan snarare välja att agera på dem jag vill gå på. Mer medvetet helt enkelt.

   Ja så bra tankar du delat med dig av! Tack 🙏 Jag ska jobba på att uppskatta min kreativitet istället för att bli irriterad öve surret. KRAM

   Gilla

 2. Ja denna balans att inte fånga varje boll som kastas upp i luften! Tack för påminnelsen! En gång i tiden där i början var det helt omöjligt att fånga någon av alla bollar som studsade upp hela tiden. Jag lät dem studsa och fångade ingen, fanns ingen möjlighet till det. Kände mig ändå ganska ok med det. Insåg att jag inte skulle fånga någon. Det är nog därför jag hade en krasch och en kulle jag skulle över här om dagen, den jag skrev om på min blogg. Nu tränar jag som fasiken på att vila medvetet. KRAMAR

  Gillad av 1 person

  1. Exakt samma här – jag kunde inte tänka klart en enda tanke och absolut ännu mindre fånga en enda boll! Jag funderar också mycket på det där med medveten vila efter det du skrev på din blogg.. måste tänka på hur jag ska applicera det i min vardag. Gillade det inlägget! KRAM och hoppas din lördag är fin 🌟🌟🌟

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s