Vad gör man hela dagarna i sängen? 

Vad gör man då när man är sängliggandes? Ja alltså, när man har kommit förbi det där stadiet att man tänker att man lika gärna kan lägga sig i graven direkt. När man lixom ens orkar vända på sig i sängen. Då gör man följande: 

 • Dricker massor med vatten för att skölja ur systemet och mota bort huvudvärken (inte för att det fungerar men det känns i alla fall bra)
 • Äter orimligt mycket mat, speciellt kolhydrater, för hjärnans skull. Den behöver massor av mat för att få hjälp med läkningen. 
 • Sover 18 timmar per dygn
 • Stirrar upp i taket 5,5 timmar per dygn 
 • Äter, borstar tänderna och dricker vatten resterande 30 minuter per dygn
 • Finns ingen mat hemma så ber man någon typ pappa, syrran, grannen eller en vän handla åt en så kylen är välfylld med saker man kan äta utan att behöva laga
 • Är snabb med att boka av allt som är inplanerat de närmaste dagarna slash veckorna när en ser åt vilket håll det bär av. Inte en chans att något står kvar i planeringen för att ”det kanske går”. Nej, bort med allt så slipper man stressen att ens fundera på sånt. Nu ska kroppen bara få tas om hand och vila. 
 • Funderar på vilken bil man skulle köpa om man vann 500 000 helt rätt upp och ner. Eller en miljon. Beloppet är valbart mellan dessa två.
 • Tänker på hur livet kommer se ut efter allt detta, visualiserar, affirmerar. Och då lixom inte typ ”på onsdag kan jag ta en dusch”, nej, mer typ om fem år. Vad gör jag då? Det andra blir ju lite väl deppigt. 
 • Ser till att ha en fuktspray eller skön ansiktskräm bredvid sängen och splasha på heeeela tiden. Om en nu ska ligga såhär kan en ju passa på att få riktigt glowig hy iaf. Så när en kommer ut ur idet kan en glänsa igen. (Ni kan skicka vinflaskor som tack för tipset till min adress. Biobiljetter undanbedes pga hjärntrötthet.) 
 • Funderar över vad som hände i gårdagens Bonde söker fru
 • Smular ner sin partners sida på sängen med kaksmulor, brödsmulor, chokladspill. Sen blir det liv i luckan! 
 • Fnittrar högt (för sig själv) åt grannarna som försöker få ordning på ljusslingorna på balkongerna. Svordomar ser ut att hagla över trasslet. 

Ja typ sånt. Bara massa sånt. 

Och ni. TACK TACK TACK för att ni kommenterar och mailar och messar och peppar och skickar så mycket kärlek. Även om jag inte orkar svara på kommentarer just nu så läser jag varenda en och tar åt mig av alla tips och tankar. Jag är så jäklarns tacksam och ni får mig att le fastän det är ganska mörkt just nu. Är så otroligt tacksam 💜

Annons

9 reaktioner på ”Vad gör man hela dagarna i sängen? 

 1. Vilka bra tips! Jag hoppas att du mår bättre nu! Har tillbringat tre dagar i sängen pga huvudvärk (hjärntrött). Är så trött på det här med utmattning nu. Men då är det tur att jag kan läsa din fina blogg iaf. Tack!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du gillade tipsen 😉 Ja jag meeeed, då är vi två hjärntrötta i sängen. Fy fasen alltså vad trist det är! Idag är jag lite piggare i kroppen men fortfarande megaont i hela huvudet… Blä. KRAM på dig!! 💜

   Gilla

 2. Så bra inlägg med bra tips! J usch dör hjärntröttheten, kommer ett inlägg om den snart… mamma och hjärntrött. Speciellt bra det där stt avboka och ge dig själv möjlighet att vila utan stress. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Åh fina du! Ska bli så spännande att läsa hur hjärntröttheten går med bebis. Har tänkt mycket på det – hur gör alla ni mammor lixom. Barn hörs ju och ger så mkt kärlek men ibland måste man väl vilja ligga under en filt? Ni är supermamas hela högen! KRAM

   Gilla

 3. Hej. Hittat din blogg idag och känner mig äntligen, efter mycket bloggbläddrande, hemma. Tycker att du skriver nyanserat och klokt. Vill skriva så mycket men är för väck i huvudet och du verkar ändå för trött att orka ta in en massa 🙂

  Läste inlägget att du frågat din läkare om det finns ngt forum att träffa andra vars hjärna tagit en paus på obestämd tid – och fick nej. Jag känner samma, skulle behöva någon att känna igen mig i som, någon som jag dessutom trivdes att kanske ta en kaffe med, och som är ok med att sitta sida vid sida i guldiga Acne-skor stirrandes ut genom valfritt tystare caféhörn. Någon att känna sig lite friskare med trots att det är sotigt på vägen tillbaka till vad det nu blir. Någon jag kan avboka utan att känna skuld 🙂 Inte för jag vet hur jag ska orka träffas… Vill mest sova och gråta just nu. Men i morgon kan det ju vara annorlunda som vi vet. Oberäkneligheten i denna sjukdom gör mig fan vansinnig. Varit sjukskriven i ett år nu och kommer att så vara ett bra tag framöver känns det som.

  Mejla om du vill så svarar jag när jag orkar, och berättar lite mer om mig. Kanske orkar vi styra upp något innan 2020. Kanske inte.

  Ha det så bra du kan
  //A

  Gillad av 1 person

  1. Åhhh men fina! Vad glad jag blev av din kommentar! 💜 Tack!

   Bor du i Sthlm? Träffad gärna isf, när vi båda orkar och allt det där såklart. Men gärna! Har via den här bloggen, som jag startade bara för att få skriva av mig mina egna känslor, träffat så många fina personer. Så bästa grejen lixom med hela bloggy, alla fina personer. Hade ingen aning! Är så ledsen för ingen av dom verkar bo i Sthlm.. så vore så kul om vi kunde hänga lite här i stada. Snacka lite om allt och såklart vara tysta (hjärntröttheten alltså…).

   Är inte superhaj på WordPress så jag ser inte din mail… men kan du maila mig på Karlsson-therese@hotmail.com ? När du orkar!! Vi är två trötta här 🙈 Ta hand om dig sålänge och tack för din fina kommentar! KRAM 💜

   Gilla

 4. Hjärnstress är hemskt min känsla har ibland varit ” vad gjorde jag för två minuter sedan känslan av att hjärnan bara stoppar ”ur funktion” det är obehagligt.
  Har samma problem och tonårsmamma på det så jag önskade det fanns en dag jag kan vakna och känna mig pigg levande och utvilad.
  Hur länge har du haft din utmattnings diagnos? hoppas du efter denna tid har dagar där du faktiskt njuter av dagen eller stunden.
  Jag tycker det jobbigaste är att bli förstådd av anhöriga i processen man går igenom.
  kärlek // F.H

  Gillad av 1 person

  1. Känner helt igen det, får tyvärr ganska ofta såna luckor när hjärnan kopplar ner. Och ja, såklart du vill känna sig pigg och närvarande för dina barn 💜 Och dom förstår säkert att du VILL det. Min mamma var sjuk i cancer under mina tonår så hon låg mycket i sängen när hon behandlades med cytostatika. Så att ha en sjuk mamma ÄR tufft och inte det som man som ungdom kanske uppfattar som normalt. Samtidigt så ger det en annan dimension av livet och en rejäl dos ödmjukhet. Jag och min familj kom varandra extremt nära pga detta och idag, som vuxen, kan jag dela ALLT med min pappa och min syster. Dom betyder allt efter allt vi gått igenom med mamma och sen när hon gick bort. Så jag tror och hoppas att dina tonåringar kanske kommer ha en tuff tid och gnälla över att deras mamma inte alltid är lika kul som alla andra mammor som flänger runt.. MEN de kommer ta med sin er förhoppningsvis mycket djupare relation hela livet. Sånt försvinner aldrig.

   Jag har varit hemma två år nu. Det blir bättre och bättre men såklart tuffa stunder varje dag fortfarande. Men jag ser ljust på det ändå. Oftast. Har hittat stöd i några vänner och framförallt min familj. De betyder allt. Men det tog tid att hitta dit och krävdes en del jobbiga stunder (no shit!) på vägen. Ingen kan förstå vad man går igenom helt, inte någon tror jag. Men man kan försöka förklara och riva liten och ta emot hjälp så gått man kan. Även om det också är svårt!

   ALL KÄRLEK. KRAM 💜

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s