Hans yoga får min själ att dansa

Shay Peretz. Jag har skrivit om honom förut. Hans magiska yoga, hans stil, hans röst, hans ord, hans filosofi och hans hjärta. Allt och inget. Inget och allt.

Igår var jag på Shays Strong Flow på Yogayama. Magi. ”Breathe ladies, breathe” – han vill höra andningens brus från oss alla. Närvaron i andetaget är allt. Att andas så fokuserat och djupt och samtidigt röra sig är det fantastiska med yogan. På Shays pass känns det som att min kropp dansar fram och jag känner mig helt fylld av andningen. Det blir som ett meditativt tillstånd där allt annat försvinner och det enda som finns är där och då.

Det är en fantastisk känsla när kroppen svettas och kämpar men sinnet är alldeles lugnt och totalt i kontroll genom andningen. Man pressar inga gränser när man är i harmoni i kropp och sinne och det är också då gränserna mellan det fysiska och det mentala försvinner. Varje hjärtöppnare; varje höftöppnare; varje asana har ett syfte och det lyser rätt in i kroppen på mig.

I säkert ett helt dygn är jag lyrisk över den stunden jag hade på mattan hos Shay. Efter det dygnet börjar jag längta tills nästa pass…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s