Nymåne – nya intentioner och nya plantor som får symbolisera växtkraften i oss alla

Ikväll är det nymåne. En av de kraftfullaste på hela året. 17 mars har stått i min kalender sedan länge med en notis om att sätta nya intentioner. Sagt och gjort. Anteckningsboken ligger framme och mattan är utrullad, när mörkret faller ikväll kommer jag att skriva några rader och meditera några minuter för att ta tillvara på nystarten. Den behövs. Just den senaste veckan har varit otroligt tuff och jag har balanserat på en skör linje mellan gråt, driv framåt och känslan av att bara vilja lägga mig under täcket och hoppas att allt ska ordna sig (som om det nu skulle hjälpa..).

Och som grädde på moset, pricken över i, oliven i ginen, känner jag mig sjuk. Blä. Vaknade i morse, kände mig helt svettig och genomfrusen om vartannat, rotade runt efter en temp och hittade en, använde den inte i munnen om man säger så och insåg sen att det var tempen från Natural Cycles som man använder för att hålla koll på ägglossningen (i munnen) (kan nog räknas som förstörd nu…), visade 38 grader och jag dunsade ner i soffan igen. Skit också. Bäst att vila.

Och som vilo-aktivitet kan väl nästan räknas att så några frön? Gjorde det i alla all. Sådde chili, gurkan var slut på frön så jag måste köpa nya. Ovan ser ni resultatet. Jag vet att det finns snygga anordningar med platsglas och sånt man kan köpa och så i men jag kör faktisk bara basic såna där plastkrukor som är minimini som man får när man köper penséer på våren (sparar alltid) och sätter frön i såjord, blöter ner jorden lite och på med plastfolie och runt men en gummisnodd. Prickar några hål med en potatiskännare. Funkar utmärkt. Och just chili är ju himla tacksamt att så för det blir väldigt mycket chili på varje planta, runt 40-60 stycken skulle jag tippa på hos den sorten jag använder (den som ligger vid sidan där som ni ser). Satte några extra för jag tänkte ge bort ett par, Isabel får en varje år ❤

Så många chili blev det från en planta förra året. Hur vackra?

Förra året satte jag tomater men det kommer jag nog inte att göra i år. Det kommer förvisso många tomater men de kommer ju så sent så hälften är fortfarande gröna i september lixom. Tråkigt tycker jag. Även om jag gillar fried green tomato. Dessa skördade jag förra året, en hel ugnsplåt.

Nu ska jag vila lite till, se om febern går ner. Dricka te. Läsa Perfect Guide (gillar mest Hugos sida i början och sista sidan där någon beskriver sin helg – läser ni den?). Hoppas ni får en fin lördag och att solen skiner på er också!

Annons

10 reaktioner på ”Nymåne – nya intentioner och nya plantor som får symbolisera växtkraften i oss alla

 1. Måste börja med att säga att jag beundrar dig så väldigt. Att du har kraft och mod att dra dig ur jobb som inte verkar ok, att tänka långsiktigt och på dig själv och att du ska hålla. Starkt och modigt! Och så vackra chilibilder!! Längtar också efter att trädgården ska vakna ur försteningen så man kan ut och pilla och pula. Hoppas sjukeriet snabbt passerar!
  Krya-på-dig-kram
  Sofia

  Gilla

  1. Tack fina du 🌟 Det är inte alltid den enklaste vägen att följa sitt hjärta men den mest hållbara vägen 🙏🏻 Jaaa snart, våren är sen men snart kan man plantera ut lite grejer! Kram!

   Gilla

 2. Förresten, din ide om delandet av våra olika vägar är lysande!!
  Jag gör vågen för dig och att det blir av!
  Kram igen
  Sofia

  Gilla

 3. Hej!
  Jag vill passa på att säga att jag är så innerligt tacksam över din blogg och dina ord och över att du har delat din berättelse. Jag hittade in här för ett tag sedan och hittar stöd i min egna utmattning. Din blogg är värd mer än guld. Jag hoppas att du är stolt och lycklig över det jobb du har lagt ner på dig själv, det ska du vara.

  Gilla

  1. Tack snälla, det värmer verkligen! 💕 Ja jag är verkligen glad att jag gjorde läxan hela vägen, nu prövas allt jag lärt mig men jag hoppas stå stadigt med fötterna på jorden. Håller alla tummar att din utmattning går åt rätt håll och att du hittar verktyg att jobba med 🌟

   Gilla

  1. Tack fina!! Mår bra, är bara överväldigad av allt som händer i livet just nu, därav tystnaden… ska dela lite i taget i takt med att jag bearbetar. Tack för din varma omtanke ❤️ Hoppas du också mår bra!

   Gilla

   1. Jag mår bra men med skavanker och det som kommer med US. Mer kanske ok men det är också skönt att kunna säga att jo, men jag mår bra här där jag är nu. Jag har länge inväntat möte med FK och AF om arbetsträning och idag fick jag en kallelse. Tiden är i övermorgon så det var snabba bud. Känslan är nog just nu lite obehag och oro. Vad kommer de att säga till mig? Vad ska jag säga? Ja, du vet. Hade du en färdig plan när det var dags för din arbetsträning? Själv är jag som ett vitt papper, helt blank. Men kör på mantrat, det kommer att bli bra.
    En helt annan undran, du som arbetstränat, får man vara ledig något från en arbetsträning? Kan ju låta dumt att fråga när man inte varit annat än ledig under lång tid. Men finns ju alltid önskemål om att få vara med sin man när väl han kan vara ledig. Men som jag säger, livet just nu är inte som vanligt. Vi kan inte planera som man vill.

    Gilla

   2. Jag väntade också lääänge på möte för arb träning men sen gick det plötsligt supersnabbt och jag panikade lite. Men i efterhand har jag insett att jag aldrig skulle känt mig helt redo. Jag längtade ut i jobb och det räckte lixom, resten fick lösa sig efterhand. Men jag var också ett blankt papper! Jag valde en plats nära där jag bor (kan vara ett tips för man är rätt trött efter bara typ två tre timmars jobb) och ett väldigt enkelt jobb till att börja med, växlade sedan upp i roller efterhand.

    Men ang semester… puhhhh… hade lång diskussion om det. Jag hade bokat en sommarsemester på två veckor redan innan så de kunde lixom inte säga så mycket, kanske har du också något bokat eller planerat? 😉😉 Men var inställd på att det kan strula först men ofta löser det sig! Jag var ledig tre veckor i somras, fick ok på det efter ett tag (för JA man behöver vara ledig med sin familj!!). Var ödmjuk, förklara att det är viktigt för dig och gå inte ut för hårt utan nämn detta som en självklar del i din rehabilitering. Håller alla tummar!! Kommer bli SÅ bra – för mig var det förvisso tufft men det vände precis ALLT – det steget var som en vändpunkt i hela utmattningen. Stor kram och massa pepp för mötet! ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s