Nytt jobb!

Radiotystnaden beror på att så många saker händer i livet just nu. Ingen vila, ingen ro, minst sagt. Jag lovar att dela med mig av allt men tar lite i taget eftersom jag själv måste hinna bearbeta lite.

Men en sak som hänt är i alla fall att jag ska börja ett nytt jobb i början på maj. Lixom ett sånt jobb där man tjänar pengar och grejer. På halvtid då såklart, här gör vi inget förhastat längre. Det är en tjänst som ansvarig för sociala medier och innehåll på ett företag som jobbar med HR. Alltså lite olika komponenter från min bakgrund sammansatta i en tjänst; har ju jobbat på ett bolag som sysslar med strategisk HR åren innan jag kraschade, har varit marknadskoordinator på två jobb och dessutom spetsat mig inom sociala medier både genom min arbetsträning och dessutom via den här bloggen. Och nu ska jag få sammanväva dom kunskaperna och skriva massa roligt om ledarskap, motivation, kultur och worklife balance. Det känns helt fantastiskt. Och då har vi inte ens kommit till det bästa än…

Att företaget är så jäklarns bra! De har en kultur i företaget där man jobbar fritt, ingen som bestämmer vilka tider jag ska jobba, en chef som håller på med yoga och meditation och som själv fått läxan av vad utmattning kan göra mot hälsan, fantastiska kollegor som verkar så roliga, smarta, härliga och jordnära. Ja allt verkar verkligen så bra. Jag letade ju med ljus och lykta efter ett företag där min resa dessa åren skulle bli accepterad och helst till och med uppskattad, och som har en fri kultur där jag slipper känna stressen av tider att passa och jag vill kunna jobba därifrån jag gör bäst jobb den dagen helst enkelt. Inte konstigare än så. Och här klickade allt. Tacksamheten alltså. Grät en tår på andra intervjun när chefen kläckte ur sig att min karriär är så intressant och spännande, men det bästa med mig är min resa i utmattning. Att jag verkar trygg och grundad och klok. Tack tack tack ❤

Och vad vill jag förmedla då? Jo; det finns bra arbetsgivare. Och utmattning kan faktiskt, hos rätt arbetsgivare, vara en tillgång. En mognad som de uppskattar. Jag har under de senaste tre månaderna varit på säkert 30 intervjuer. Ratat 25 företag direkt med raka rör – talat om för dem att deras kultur inte känns modern och holistisk och att det för mig därför inte kommer att passa att jobba för dem. Jag har fått skamliga förslag om att jag ”visst kan jobba 50 % men det hade varit bra om du aldrig är sjuk, alltid har telefonen på, alltid är tillgänglig kvällar och helger…”. Nej tack. Lite självrespekt har jag numera. Så jag höll ut. Tackade vänligt (men som ni förstår även ganska bestämt) nej. Letade vidare. Is i magen. Visualiserade varje dag hur känslan skulle vara på det jobbet jag hittade, friheten, kulturen, kollegorna. Känslan. Bestämde mig för att jag kunde skicka ut signaler om detta för då kanske det kommer tillbaka till mig. Vilket det alltså gjorde tillslut. När förra veckan gick så stod jag med tre jobberbjudanden på tre fantastiska företag men detta var överlägset. Deras bemötande och värme fick full pott och jag vet att detta var meningen hela tiden. Allt skulle sluta i detta. Allt längs vägen var bara en prövning; men detta var målet. 

Så tveka aldrig, aldrig på att ni kan fortsätta att vara er själva fullt ut . Oavsett antal intervjuer och knäppa förslag. Tro på er resa. Var säker på att den är värd mycket mer än vad ni hade kunnat utvecklas i ett jobb under samma tid. Utmattning är en lärdom för livet. Den förändrar hela ens existens och för mig känns det nästan som att jag idag har en annan uppsättning DNA än vad jag hade innan. Tryggheten i mig själv och att jag betyder mycket, jag är värd att tas på allvar. Och tillslut hittade jag någon som kunde uppskatta det fullt ut.

Självklart är jag supernervös – hur ska det gå? Men jag försöker att tänka att det är normalt och vem tusan hade inte varit det? Jag är väldigt mån om att göra ett bra jobb och detta har inte försvunnit ur min kropp, det sitter kvar. Men jag är också pirrig av förväntan eftersom detta är ett stort steg i riktning framåt. Ett steg tillbaka in i livet och ut ur utmattning. Skicka mig lite kärlek i början av maj ❤

Annons

14 reaktioner på ”Nytt jobb!

 1. Hej Therese! Jag vill skicka dig kärlek nu och inte vänta till början av maj. ❤️ Är själv fortfarande på väg i min egen resa och att läsa detta är verkligen upplyftande! Har inte kommenterat tidigare på din blogg men har nog läst igenom det mesta av bloggen under de senaste månaderna. Är verkligen glad för din skull! Du får gärna skicka mig lite kärlek om du vill ❤️ Ta hand om dig❣️

  Gilla

  1. Hej! Åh vad glad jag blir över din kommentar, jag funderar ibland över vilka som läser och hoppas såklart att ni gillar innehållet. Tack fina du ❤️ Jag skickar dig all kärlek och styrka, var närvarande i dig själv så kommer allt gå toppen – oavsett var i resan du befinner dig! Ta hand om dig! Varm kram ❤️

   Gilla

   1. Tack snälla Therese för omtanken❣️Dina ord gjorde mig så berörd att jag började gråta. Jag går genom min tredje resa och vet ärligt talat inte var i den jag befinner mig i. Bor sedan länge utomlands och är sjukskriven i nästan två år nu. Provar mig fram med olika terapier, spiritualitet etc. och har nyligen kommit fram till att jag är hsp. Tror att du har helt rätt i att nyckeln ligger i att vara närvarande i sig själv och försöker lära mig det. ❤️ Är verkligen så glad för din skull. ❤️ Kärlek och stor kram till dig.

    Gilla

   2. Jag famlade också länge innan jag hittade vägen som passade mig. Och om det är någon tröst så har jag gjort en mindre version av den här grejen en gång innan, kraschat men inte gjort hela läxan. Men denna gången tog det alltså lite mer än tre år. Den är så tufft. Obeskrivligt för någon som aldrig varit där. Men jag är helt övertygad om att kroppen kan repa sig hos oss alla om vi hittar rätt förutsättningar, sen kan det ta 1,2,5,10 år… alla har olika historia. Och såklart kommer man vara lite halt resten av livet. Ärrad. Skärrad. Det gör sjukdom med en.

    Men jag hoppas du hittar en väg. Viktigast är att inte ge upp men inte heller försöka kontrollera. Se om du hittar gnistan därinne och ta vara på minsta lilla molekyl av den. För mig blev ayurveda vändningen eftersom det stämde bra med min tro på yoga och mindfulness, men det är olika för alla. Man måste hitta sin grej. Läs på om HSP, gå in i känslan. Anpassa livet efter dig och tvinga inte dig själv att anpassa dig efter livet. Vi är många som blir överväldigade av alla krav ett modernt liv ställer på oss, HSP sätter allt på sin spets. Håller alla tummar och skickar varma tankar till dig ❤️ Kärlek och stor kram ❤️

    Gilla

 2. Tänker på dig.
  ❤❤❤
  Varmt lycka till.
  Jag blir så himla glad för din skull.
  Skickar ljus,energi,mod och hopp till dig.
  Kram från
  Annica

  Gilla

 3. Det där låter som pricken över i:et. Grattis!
  Skönt att läsa att det finns sådana företag där ute som tänker på individen och som har det rätta tänket enligt vad som passar dig, det som du eftersträvar och behöver.
  Jag har några gånger tittat runt på platsbanken för att hitta ett aha, det där skulle jag vilja arbeta med då jag tänker mig en ny framtid. Men blir mörkrädd av utformningen av flertalet annonser. Du ska vara stresstålig, kunna hantera flera bollar i luften, vara flexibel och helst ska man ha två huvuden och fyra armar.
  Ditt inlägg påvisar att det finns hopp.

  Gilla

  1. Ja så sjuka krav, blev både arg och frustrerad och matt av allt de ville att jag skulle vara. Är bara en vanlig människa (🤭🤫) men det verkade lixom inte räcka… Men det finns alltså bra platser, promise! Tack fina du ❤️

   Gilla

 4. Grattis kära du! Du har haft tålamod och hållit huvudet kallt och det lönade sig!! Är megaimponerad av dig. Stort lycka till med det nya jobbet!
  Kram Sofia

  Gilla

 5. Många kloka ord av dig! Dock är det viktigaste att jag vill låta dig veta att jag tänker på dig inför morgondagen och önskar dig all lycka! Njut av morgondagen❣️❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s