Alexandra Golden Boutique Hotel 

Nu är vi på den grekiska ön Thassos och vältrar oss i sol och bad. Vi bor på Alexandra Golden Boutique Hotel i Golden Beach den här veckan, ett riktigt pittoreskt hotell med superbra service och så fina rum. Alla rum är olika inredda med en egen stil (vi har ett rum i rosa och gyllene toner med marockansk kakel, klinker och en underbart stor jacuzzi, ska fota!) de flesta med egen pool till. Utsiken från rummet är inte ful precis. Hav, hav, hav, segelbåtar, sanddyner och glittrande vatten. Så vackert. 

Det har varit två extremt varma dagar här på Thassos, lite dryga 41 grader både lördag och söndag. Kanske i varmaste laget för man blir väldigt trött av bara värmen. Minsta vink med fingret och man är dyngsur. Jag ligger dock som vanligt under ett parasoll i skuggan eller i vattnet. Mest i vattnet. Bada är livet. Idag ska det tydligen åska ur vid ett par tillfällen under dagen och temperaturen ska sjunka till mer normala dryga 30 grader. Lite mer rimligt. 

Hotellet har en privat strand med kritvit sand. Så vackert. Vattnet är kristallklart och idag är det ganska stora vågor. Yey! Ska ut och hoppa i vågorna alldeles strax. Bara en liten återhämtning efter morgonens yoga vid poolen och frukost. Vila är nästan ännu viktigare här eftersom värmen är en ganska stor påfrestning på min kropp. Jag är inte speciellt värmetålig och ännu mindre nu med utmattningen. Så pauser mellan varje aktivitet är ett måste. Och massa nyttiga smoothies och juicer för att boosta kroppen att orka ta sig an dagen. 

Och jag har redan blivit bränd! Jag är extreeeeemt nojjig med solen och ligger alltid i skuggan och smörjer med spf 30 en gång i timmen. Har hatt och grejer för att skydda. Och ändå brände jag mig igår! Överallt! Idag ska jag fasen sola i en sval skjorta för att skydda kroppen och Ralfan (kepsen) får vara beredd på att simma för han ska med ut i vattnet. Och hatten ska sitta på resten av tiden. Avskyr känslan av stram hud och jag tycker alltid jag ser så konstig ut när jag är för brun. Gillar konstigt nog ganska blek eller bara svagt solbrun hy. I alla fall på mig själv. 

Nu väntar bad, några kapitel ur Jag utan Dig och kanske en grekisk sallad eller tre. Något man aldrig kan få för mycket av. 

Annons

6 reaktioner på ”Alexandra Golden Boutique Hotel 

  1. Låter helt helt ljuvligt!
    Förutom värmen då…måste vara svettigt med 41 grader.
    Njuuuut så mycket du kan!
    Kram Sofia

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s