Saknar grundad energi

Det känns som att min energi enbart befinner sig uppe i huvudet just nu. Det snurrar tankar och måsten och hjärnan blir mosig och avdomnad av allt som far runt. Jag vill så gärna att det ska lösa sig fort med arbetsträning och det är väl ett av mina bekymmer också; att jag gärna sätter saker i rullning väldigt snabbt. För snabbt. 

Idag var jag pigg till en början men kände den där känslan av att ”vara uppe i huvudet” hela förmiddagen. Gick på Zeldas hathayoga för att försöka få ner energin i kroppen. Det gick väl sådär. Känslan sitter fortfarande i. Så mycket som händer nu… jag måste ge mig själv tålamod. 

Men vill egentligen bara gråta. Plötsligt undrar jag om jag överhuvudtaget lärt mig något alls under den här resan? 

Annons

12 reaktioner på ”Saknar grundad energi

 1. Det funderar jag också på ibland, har jag verkligen lärt mig något? Igår var jag på MediYoga. Kände mig stressad redan innan utan orsak. Blev irriterad inombords på ”grannen” som låg bredvid mig för att hon var totalt avslappnad och snarkade både innan passet och under vilan. Själv låg jag spänd som en fjäder. Fortsatte med min inombordsstress hela kvällen. Kunde inte somna, tog tillslut en insomningstablett. Vaknade idag och kände mig ok. Slöar runt hemma utan att egentligen göra någonting. Vet att jag ska på akupunktur vid lunchtid. Helt plötsligt har jag glömt bort min tid. Ringer i panik till min man. Kan du komma hem snabbt å skjutsa mig, hinner inte gå? Jag glömde bort tiden. Senaste dagarna har jag haft för mycket i huvudet, vilat för lite å pang så funkar det inte. Suck!

  Gilla

  1. Kände precis samma sak igår. Kunde INTE vara närvarande i yogan. Irriterade mig på allt annat som lät och hur viga alla var och bara ville att det skulle ta slut…. Så lite men så tippar allt bara över. Hoppas dagen var bättre idag!

   Gilla

 2. Med tanke på hur mycket jag har lärt mig av att läsa din blogg så är jag helt övertygad om att du har lärt dig MASSVIS! Idag är bara inte rätt dag att filosofera över sådana saker💜

  Gällande att ha (bristande) tålamod har jag gjort en hel del tuffa erfarenheter. Jag kunde inte acceptera att jag var sjuk så jag var tillbaka på jobbet efter 1 månad (!), kraschade igen, övertygade alla inklusive mig själv att nu är det bra och började jobba igen, fick backa igen, jobbade mer och backade igen. Satte konsekvent ribban för högt.
  Nu, efter 2,5 år, tror jag äntligen att det sjunkit in på riktigt och jag har slutat kämpa. Nu är det bara jag i fokus och att må bra, allt annat har jag släppt.
  Att jag har pushat mig själv för snabbt framåt har inte fått mig att må bättre.
  Hur svårt det än är – försök ta det lugnt, en dag i sänder. Lyssna på dig själv och ge dig all den kärlek du förtjänar ❤ Alla myrsteg (även baksteg) räknas som framsteg och lärdomar❤

  Gilla

  1. TACK fina du! Det värmer verkligen. Och så bra att du sa det; igår var verkligen inte rätt dag att tänka på såna saker. Den var en skitdag på så många sätt. Din kommentar gav mig sån styrka idag 🙏 Jag vågade tillslut sjunka ner och bara känna och vara. Tack! KRAM ❤

   Gilla

 3. Avskyr att jag inte heller klarar av att släppa taget och få tyst i huvudet. Jag har jobbat hårt med att försöka lära mig att låta saker ta sin tid istället för att forcera fram saker. Jag vill kunna bocka av allt bums och hatar att ha saker hängande i luften. Ett tips jag fått är att tillåta mig ”planera” en viss stund under dagen och övrig tid ska jag släppa tankarna och vara mer mindful.

  Gillad av 1 person

 4. Arbetsträningen gick jättebra igår, jättefokuserad, men sen när man kommer hem och borde vila så är hjärnan uppe i varv. Imorgon är jag flyttledig så jag är ledig till tisdag nästa vecka.:) Vilket verkligen behövs… Sov 3 timmar inatt, zombiepromenerar runt i lägenheten och flyttar runt på bananlådor för att skapa lite ordning i kaoset som en osalig ande. IKEA messade igår och meddelade att vår leverans med en jäkla massa möbler som vi skulle få levererad och inburen imorgon är försenad och inte kan levereras förän nästa vecka, vi gjorde beställningen för en månad sen. Nu får vi köra 15 mil enkel resa och köpa dom i butik *arg*. Du vet hur hjärnan blir av ruckade planer! 😝
  Läste ditt senaste inlägg, förstår känslan av att vilja skynda på. Allt som ska fixas hade man redan gärna haft klart och löst senast igår.

  Gilla

  1. Yey! Flyttledig! Så bra 👏 Ja ruckade planer alltså… kan gråta för mindre. Håller alla tummar för att flytten går bra och att du mår bra under tiden! Energi kommer här ⭐️ KRAM

   Gilla

 5. Åh jo, visst har du lärt dig något! Bara det att du känner skillnaden på om du är i huvudet, eller kroppen. Det kunde inte jag känna innan jag blev utmattad iallafall!

  Gillad av 1 person

  1. Ja såååå sant. Reflekterade över det när du sa det. Den energin trodde jag var DOER-ENERGI förut. Ni fattar jag att det är riktigt SKIT bara. Energi som inte finns egentligen. Skapar bara stress. Äkta energi sitter i hela kroppen, den surrar inte bara runt i huvudet…

   Gilla

 6. Oj så mycket igenkänning. Var på ett möte förra veckan om möjligheten till en sorts arbetsträning och det visade sig ”bara” vara information, var jag intresserad skulle ett ”riktigt” möte bokas in. Aaah! Jag som trodde jag bara kunde säga typ ”ja jag vill prova” och så skulle de ge förslag på platser direkt. Att det skulle gå snabbt. Komma IGÅNG. Men kanske är det ändå bäst att det får vara en process, ta tid, hinna landa i mig…
  Känner också så ibland, har jag lärt mig något alls? Eller bara härdat mig igenom och nu förträngt allt det jobbiga som var, glömt alla insikter längs vägen osv? Det känns så. Och ibland vill jag också bara gråta. Jag vet inte varför, jag är bara…trött. Men sen kommer en ny dag och vi fortsätter framåt!

  Gilla

  1. Hahaha skrattade åt detta. EXAKT samma för mig! Efter första mötet gick jag därifrån helt förvirrad: bestämde vi något? Var jag inte tillräckligt tydlig? Hur lång tid ska detta ta?? Men sen förstod jag att det kanske var bra att få ett par veckor att smälta informationen och sen bokade vi in ett till möte. Och DÅ sattes det igång och samtidigt fick jag boka in möten med arbetspsykolog. Så bra! Hoppas allt går bra!! Håller tummarna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s