Arbetspsykolog 

Fina ni. Det kom in en önskan om att jag kanske kunde bena upp lite hur jag tänker kring arbetsträningen. Kul att ni önskar saker så självklart kan jag göra det! Dock vet jag inte om jag är något klokare alls egentligen. Ni alla verkar ha så smarta idéer och tankar. Men jag ska försöka att vara lite mer detaljerad i vad som händer. 

Idag träffade jag en arbetspsykolog från Arbetsförmedlingen. Ja, jag ska ju inte gå tillbaka till mitt gamla jobb så nu är jag inskriven i programmet för arbetsträning via Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Skojar ofta med min läkare om att jag känner mig som en riktig dönicke i hela härvan av myndigheter. Som att jag hamnat längst ner i samhällsordningen typ. Han skrattar vänligt men rättar mig och säger att så är det självklart inte. Jag tror honom knappast. 

Vad sa arbetspsykologen idag då? Ja ändå lite kloka tankar faktiskt. Men det viktigaste han sa: DU KOMMER ATT BLI FRISK. Jag har någonstans trott att jag typ aldrig kommer bli helt frisk. Ärligt. Men han menar att de allra flesta blir friska. Annorlunda liv; ja. Men utan utmattning i alla fall. Hur bra nyhet? Ville direkt korka upp skumpa och fira. 

Tanke ett:

Jag tänkte först vara på typ ett hunddagis eller något ganska enkelt. Alltså inte enkelt kanske men snarare låååångt ifrån min utbildning (Civilekonom). För jag tyckte det var bästa (enklaste?) vägen ut. Han avvisade dock lite den idén idag. Han tycker det är att ta en för lång omväg mot det jag egentligen vill (fortsätta jobba inom marknadsföring) och att jag inte borde ta den omvägen om det inte behövs. Nu får jag ju chans att arbetsträna så varför inte testa på det du vill göra längre fram tyckte han –> 

Tanke två: 

–> SÅ, han föreslog att jag provar jobba på något ställe som lockar mig. Något jag är riktigt nyfiken på. Och inte ens tänker att jag ska jobba. Jag ska bara gå dit och vara där. Känna energin och stämningen. Varken mer eller mindre. Kanske någon spännande produkt, ett kontor jag gillar, något jag vill testa, något jag funderat länge på, en kaffeautomat som ser smaskig ut, ett härligt gäng, fin utsikt. Ja vadsomhelst. Men något som gör mig nyfiken och glad och som ger rätt energi. Men! Utan att tänka strategisk. Bara tänka vad som känns kul i stunden. Inte för många steg i taget men ändå känna att jag kommer in på en väg som är bra för mig och som leder mig närmare det friska liv jag ser framför mig. Babysteps. Hela vägen. Små, pyttesmå, steg framåt. 

Så där är mina tankar för dagen. Är helt slut efter all information och bollande med honom och hjärnan värker av allt tänkande. Så nu blir det kväll…. 

Tänk dock på att detta är mina tankar och råd han gav mig efter att vi bollat fram och tillbaka i 90 minuter. Det som passar mig kanske är helt otänkbart för dig och tvärtom. Det är så individuellt. 

UPDATE: Juste! Fick hem tester och sånt jag ska göra på skills, personlighet, preferenser och sånt också. Så ska vi ses nästa vecka och utvärdera hur de står sig mot mina egna tankar. Ganska bra hjälp tycker jag? Har gjort en miljon såna tester på mitt förra jobb då vi hade såna i våra ledarutvecklingsprogram och sånt. Men jag är lixom SÅ annorlunda nu. Som natt och dag. Så bra att få göra lite nya och se vad som skulle kunna passa framöver. Tess 2.0. 

Annons

4 reaktioner på ”Arbetspsykolog 

 1. Detta inlägget ska jag spara och läsa imellanåt. Jag har också alltid tänkt att detta är nånting man får lära sej att leva med. Jag tänker oxå väldigt strategiskt och tänker att jag måste vara si och så och duktig för att visa framfötterna även om jag vet att det inte är meningen att det ska bli nåt jobb just där jag arbetstränar. Tänker också för långt framåt om hur och var jag ska få jobb.
  Visade ditt inlägg för min man, han bara log. 🙂 Vi har pratat om att det ska bli spännande att möta Tima 2.0 i framtiden. 🙂
  Åh vad jag är glad att jag funnit din blogg. ❤

  Gillad av 1 person

  1. Åh tack vad gulligt, vad kul att du gillade inlägget! Känner samma som du beskriver, man slits med sina gamla mönster och det blir så mycket mer uppenbart när man utsätts för en situation där man kan prestera något. Då faller man lätt tillbaka. Men vi ska öva oss i att INTE prestera. Bara vara där.

   Läste din andra kommentar och vet preciiiiis vad du menar med att hjärnan skruvas upp av adrenalin och man inte kan koppla av. Precis samma sak för mig när jag gör något och sen kan jag inte koppla ner. detta hände såklart i Amsterdam förra veckan. Kunde inte alls slappna av, bara var sååå speedad. Men så försökte jag tänka att ”åh vad bra med energi” och vända hela tankesättet. Inte vara rädd att jag inte kunde bl trött. Bara försöka åka med känslan av energi hela tiden. Men detta har jag haft med mig sen när jag planerat upplägget av arbetsträningen så jag har valt att ha tre dagar per vecka istället för fem, alltid med en dags uppehåll för jag vet att de dagarna jag arbetstränar kommer jag inte kunna koppla av alls. Så jag måste hela tiden ha en lugn dag emellan. Kanske har du ett liknande upplägg? Då kan du låta energin flöda de dagar du jobbar och sen ligga och sova och vila dagar emellan?

   Och kom ihåg att energin inte är fejk. Du HAR energi. Du ORKAR saker. Bara att du blir trött efteråt. Men med tiden kommer den tröttheten kortas ned mer och mer för att tillslut kanske bara komma ibland och sen försvinna. Så njut av stunderna av energi och minns alla dagar helt sängliggandes. Du kommer du se skillnaden. Uppdatera mig om hur det går! Är så nyfiken!! ❤ KRAM

   Gilla

 2. Jag är heltidssjukskriven på 24 timmar i veckan (jobbade minst det dubbla men det var timmar jag fick jaga) så jag får som sagt börja med 6 timmar i veckan. Så tisdagar och torsdagar 10-13 har jag fått bestämma :). Tror det kan bli bra sen när vardagen är mer normal. Starten på min arbetsträning denna veckan kom lite oturligt olägligt då vi hade begravning för min mans pappa igår som var jobbigt i sej men som även väcker känslor från min pappas bortgång, han gick bort 40 år gammal när jag var 12 år och han skulle fyllt 63 år nu den 17.e. Saknar honom lika mycket nu som då ❤. Plus att vi ska flytta nästa vecka…Det är nog inte så konstigt att det känns som att det är lite för mkt just nu. 😵
  Fast det gick bra på arbetsträningen idag med och kul är det. Önskar bara att kroppen och knoppen kunde bli lite sömntrött efteråt så jag kunde sova en stund och sen orka kolla på tv eller nåt. Nu har jag legat i snart 5 timmar utan att kunna somna men för trött för att göra något eller koncentrera mej på tv. Frustrationsnivå 12 av 10 😁

  Hujedamej vad jag gnäller 🙈. Menar verkligen inte att jag vill avbryta arbetsträningen, vill bara att kroppen ska sluta trilskas med mej och börja funka som alla andras… Visst får man nog ibland och blir lite (jätte)arg på hela skiten?

  Gilla

  1. Åhhh så mycket som kommer tillbaka med en begravning. Vet precis. Jag är så ledsen. Och inte konstigt att du känner att det är mycket nu 😅 Flytt bara i sig är ju ett heltidsjobb!! Hur känns arb träning denna v? Jag är helt slut bara av sökandet! 😵

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s