Önskat upplägg på arbetsträning

Och sen det här med hur tusan man ska lägga upp arbetsträningen? Är det enligt en mall eller är det fritt att bestämma med arbetsplatsen? Ja, det verkar som att det är ganska fritt att bestämma med arbetsplatsen efter att Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen har godkänt det upplägg du önskar ha. Jag fick veta att tio timmar per vecka är det minsta man får arbetsträna men hur dessa timmar läggs upp fick jag föreslå själv och sen bollade vi det i mötet: jag, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Och kom fram till att tre dagar per vecka är det som passar mig bäst.

Mitt stora problem (och tillgång såklart) är att jag har rätt mycket energi i mig själv. Så fort jag tycker att något är roligt eller spännande eller kreativt så triggas energin och jag glömmer av att känna mina gränser. Helt. Och sen efter energipåslaget är det som att sticka hål på en ballong; luften går ur mig helt och jag blir en pöl på golvet. Inte så härligt längre. Men jag har lärt mig, och min läkare har berättat för mig, att mina energitoppar är en del av min personlighet och även om jag kommer att kunna lära mig att styra dessa till viss del så kommer de alltid att finnas där. Därför kan det vara en idé att bejaka energin så gott det går under tiden den finns där och sen ge längre utrymme för paus efteråt. Klassiskt aktivitet – återhämtning upplägg med i större sjok. Därav det önskade upplägget på arbetsträning måndag, onsdag och fredag. Tisdag och torsdag är full återhämtning däremellan.

Nu vet jag ju inte om detta kommer att bli så. Det beror såklart på var jag ska arbetsträna. Men jag kan ju önska och hoppas och lobba för mitt upplägg. Jag tror på det och kanske är det viktigast av allt.

Processed with VSCO with s2 preset

Annons

2 reaktioner på ”Önskat upplägg på arbetsträning

 1. Känner massor igen mig i wow-energiflödet när nåt är roligt/intressant/medryckande. & sen poff…
  Jag jobbar sen 13/2 25% – men bara måndag, onsdag, fredag än så länge. Började på 2h per dag & är nu uppe på 3h. Det är inte arbetsträning via FK/ams utan min arbetsgivare betalar. Men det var mina chefer som föreslog upplägget med varannan dag & börja med lägre antal timmar. Det har funkat bra för mig! Plan att försöka få till två dagar i rad inom närmaste veckorna somnat stegringssteg.

  Som sagt så känner jag verkligen igen mig i att dras med i flow när jag mår bra, men tvingas vara ödmjuk inför diparna som följer. Jag har inte riktigt ännu kunnat uppleva att det är lika mkt ”värt” en dip efter jobb som efter nåt roligt på fritiden, men det är ändå tydligt att det stärker en att känna tillhörighet & att göra nytta så som på em arbetsplats.

  Lycka till!

  Gilla

  1. Åh exakt samma för mig!! Skönt att höra att du ändå tänker att ökning av tid är på tapeten, det ger hopp! Så sant också med att olika dippar har olika värde. Det är som en egen valuta typ. Rolig aktivitet = okej att betala många dippengar! 🤗 KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s