Stockholm ligger öde och världen håller andan

Fast inte riktigt ändå. För Stockholm ligger inte öde. Det är bara en väldig speciell energi i luften. En lågmäldhet. Eftertänksamhet. Tystnad. 

Sedan i fredags har jag gråtit så många gånger. Av skräck innan jag förstod att Stoffe var i säkerhet. Av förfäran när jag hörde vittnesmål. Av sorg för alla dem som miste livet och deras anhöriga. För dom som skadats. För dom som hamnat i chock. För att jag själv är rädd fastän jag önskar att jag kunde säga att jag inte ska vara rädd. Av glädje när hela flöden i sociala medier svämmade över av #openstockholm. Alla som öppnade sina hem och erbjöd hjälp till dem som inte kom hem i fredags. Så många tårar. 

Och mitt i allt detta har min egen hälsa svajat rejält. Även om det känns så pyttigt att ens nämna det. Men energin att öppna upp vårt eget hem fanns verkligen inte. Jag har kräkts och knappt ätit något sedan i onsdags. När magsjukan slog till låg jag däckad i rejäl förkylning och bihåleinflammation. Så starten var inte den bästa. Nu har jag fått åksjuketabletter (Postafen) på Apoteket, probiotika och vätskeersättning. Så håll tummarna för att det blir bättre. 

På tisdag morgon åker vi till Amsterdam för att fira att jag fyller 30. Jag fick resan i present av Stoffe och jag känner verkligen att det vore så kul att få ha en bra resa. Som en start på hela arbetsträningskarusellen som kommer dra igång snart och som en milstolpe för att vi orkat med hela utmattningsresan hittills. En eloge. Alla ni som är utmattade vet hur mycket det tar på familjen. Att det är flera som drabbas hårt. Att alla fall jag tar, tar också någon bredvid. 

Nu bara håller jag alla tummar för att jag ska friskna till. Och så tänker jag att världen är så mycket större än så. Att vi ändå är helt utom kontroll. Men intentionen kan sitta. Manifesting Love. 

Annons

6 reaktioner på ”Stockholm ligger öde och världen håller andan

 1. Hoppas ni får en fin resa och att du har hunnit få tillbaka lite krafter efter infektionerna eller får det i början av resan. Jag skrev för ett par veckor sen att jag skulle maila dig och har inte glömt det, det är bara för mkt annat som tar energi just nu.

  Gillad av 1 person

 2. Jag hoppas verkligen att du mår bättre nu och att du är i form för resan! Du förtjänar att få njuta och ha det bra. Jag håller tummarna för att resan blir exakt så som ni vill ha den. Kram ✊💗

  P.S. Nu har jag åkt på en dunderförkylning! Där fick jag för att jag ens tänkte tanken efter min förra förkylning ”ja men det här gick ju ovanligt bra att återhämta sig ifrån”. Att man aldrig lär sig… Värken i kroppen når nya höjder.😱 Ja, du vet ju hur det är.

  Gillad av 1 person

   1. Nu börjar jag må lite bättre. Men vad jobbigt det har varit! Jag är van vid att det inte stannar vid en förkylning, antingen blir det bihåleinflammation eller bronkit av det hela. Eller en kombo. Men att bli så dålig och vara i utmattning var ingen höjdare! Idag lyckades jag ta en kort prommis iaf. Jag förstår verkligen om du känner dig matt efter dina infektioner. Och så en resa på det också. Men jag hoppas du fick en massa energi också av allt fint ni upplevt! Kram 💖

    Gillad av 1 person

   2. Nä fy! Jag vet preciiiiiiis hur det är 😑 Jag är FORTFARANDE svag och trött efter min vända innan Amsterdam. Kroppen värker konstant. Så det tar extreeeemt på krafterna. Det blir bara för mycket för hela systemet. Tror min läkare sa något om att det som tar två veckor för en frisk att bli av med tar två månader för en utmattad. Blä. Så man får dras med sänkt energi rätt länge. Ja jag är så glad över resan, den skapade minnen för livet. Så tröttheten får jag bara genomlida nu 😵 KRAM 💜💜💜 Krya på dig!! 🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s