Trött på att vara trött

Några dagars tystnad. Har haft en lugn helg med Stoffe och Esther och försökt att repa mig efter dippen som kom i slutet av förra veckan. Känner mig lite bättre men kroppen är seg. Trött. 

Och ärligt talat är jag trött på att vara utmattad just nu. Jag är extremt trött på att vara trött. Trött på att inte orka saker. Trött på att alltid behöva balansera min energi på en jäkla guldvåg. Trött på att dippa. Trött på att aldrig våga vara för glad för då slår det alltid fel. Trött på hjärntröttheten. Trött på att inte kunna planera saker framåt för det känns alltid som jag börjar meningen med ”om jag orkar….”. 

Bara jävligt less. Så är det. 

Annons

16 reaktioner på ”Trött på att vara trött

 1. De allra flesta dagar accepterar jag denna enorma matthet och trötthet jag upplever i denna utmattning.Jag accepterar att livet inte är som det har varit just nu.
  Andra dagar längtar hela själen efter energi att orka uppleva saker och att umgås med nära och kära utan att behöva tänka på konsekvenserna.
  Jag har börjat att ibland göra saker som jag vet slutar med en krasch.Ibland är det värt det.
  Det är så himla svårt att nästan sluta leva. För det känns så ibland när det jag gillat mest att umgås, vara aktiv, träna…. ger mig influensavärk, yrsel, hjärntrötthet och denna hemska ångest.
  Jag är trött på denna kropp och hjärna som inte längre vill det jag vill.
  Jag längtar efter att orka resa igen.
  Jag längtar efter att kunna springa igen.
  Jag längtar efter att kunna läsa en bok igen.
  Jag längtar efter att kunna vara på ett jobb igen.
  Jag längtar efter att ha en hel dag utan matthet, värk och ångest.
  Jag längtar efter att lära mig nya saker.
  Kombinationen att inte orka fast man vill är svår.
  Den skapar så mycket frustration.
  Frustration över osäkerheten i att man inte vet när det ska bli bättre.
  Frustration över att även det som tidigare gett energi och lycka i livet nu resulterar i krascher och får hela ens jag att må dåligt.
  Insikter om att allt kostar energi oavsett aktivitet.
  Insikter om att jag måste välja klokt just nu för att inte krascha för ofta.
  Denna energi balans som är så svår.
  Jag förstår hur du känner.
  ❤❤❤
  Var rädd om dig !
  Kram från
  Annica

  Gillad av 1 person

  1. Ja jag är likadan; vissa dagar accepterar jag det. Andra absolut inte. Vissa utbrända verkar vara så otroligt accepterande, och jag känner mig inte alls så. Klart jag accepterar att jag är sjuk, det tog några månader men nu gör jag det, men jag har svårt för allt negativt det påverkar min kropp med. Så ja, vi är nog många som Löngtar efter att bara slippa TÄNKA tusen scenarior hela tiden för vad som händer OM jag gör ditt eller datt. Kommer jag krascha?

   Väldigt fint skrivet. Tack för din fina påminnelse ❤❤❤ KRAM

   Gilla

 2. Jag håller med både dig och Angelica. Jag är så satans trött på detta!!! Längtar så mycket efter att kunna göra roliga saker. Livet är satt på paus. Men nu vill jag ha tillbaka både det och mig själv igen. Känns avlägset just nu med tanke på att jag började svettas av ansträngning när jag *plats för trumvirvel* borstade tänderna! Då hade jag ju både ätit frukost och plockat i & ur diskmaskinen samt bokat om sonens tandläkartid. Så vad klagar jag på egentligen?!? Det är ju flera ”aktiviteter” på raken…
  Nåja, nu ska jag sluta gnälla. Läser boken: Jag lät dig gå, som du tipsade om, den år så spännande! Svår att lägga ifrån sig. Gillar du att lyssna på poddar? Clara Lidström, som har bloggen underbaraclara, har startat en podd tillsammans med Erica Dahlström. Jag älskar deras podd! Förra veckans avsnitt var jätteroligt! (Både Clara & Erica har varit i utmattningshelvetet).
  Lycka till med din dag på stan!! Det verkar roligare än att vara hemma och tycka synd om sig själv iaf. Men jag tar mig an den uppgiften idag med bravur hehe.
  Kram:-)

  Gillad av 1 person

  1. Hahha du får mig alltid att skratta när jag läser. För precis så som du skriver tänker jag: skrattar ändå åt allt elende på något sätt. Humorn finns i alla fall kvar!

   Men jag är också såååå less på detta. Tur att vissa dagar kommer med mer energi så att man orkar kämpa vidare.

   Jaaa vad kul med boken! Läser den fortf och hoppas hinna läsa massor dessa dagarna. Och tack för tips om podd – ska lyssna! Tack! KRAAAM PÅ DIG ❤❤❤

   Gilla

   1. Ja, tack och lov för humorn! Den kan rädda en många gånger. Även om den för min del lyser med sin frånvaro idag. Men med tanke på att jag tillbringade de fyra första månaderna av min utmattning gråtandes i sängen så får jag väl tåla en liten svacka. Var rädd om dig! Kram 💜💜💜

    Gillad av 1 person

   2. ❤❤❤ det blir bättre fina du!! Jag lovar. Hade svacka förra veckan men bättre nu. Ge det några dagar. Åk med. Det ebbar ut. Stor varm kram på dig 💜

    Gilla

 3. En liten rättelse; jag håller med dig & ANNICA skulle det stå! Men vad kan man begära av någon som tömmer tvättmaskinen för att lägga in den blöta tvätten i torktumlaren bara för att upptäcka att jag lade tillbaka den i tvättmaskinen igen?!? Lixom hmmm vänta nu, nåt känns fel. Aha, tvätten ligger i samma maskin som jag tömde för fem sekunder sen.
  #piggsomalltid

  Kram 💕

  Gillad av 1 person

 4. Idag har jag också en sådan där skitdag där jag är såå TRÖTT på att vara trött. Efter att ha läst inlägget och kommentarerna småskrattar jag genom tårarna. Ni gav mig lite perspektiv och känsla av gemenskap. TACK för att ni delar, det är ett stort stöd för mig ♡

  Gillad av 1 person

  1. Åh fina du! Vi alla har såna dagar och veckor. Inget känns kul och man bara känner att man är så ensam i detta. Men vi är många härute som har precis likadana dagar. Hoppas allt känns bättre nu eller om inte annat så kommer det göra det snart. KRAM 💜

   Gilla

 5. Ja men precis! Man blir sjukt trött på att balansera även om man såklart ska vara glad att man åtminstone har möjligheten att balansera nu. Inte som förut när man inte ens kom upp på linan utan bara låg utan några valmöjligheter alls. Brukar också tänka just att jag skiter i det här nu. Jag kör på som förut men redan efter en aktivitet så inser jag ju att det inte går. då får man backa bandet…
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja väldigt sant. Man ska vara tacksam att det ens är ett alternativ att balansera. Vissa veckor är det bara sängläge som gäller.

   Haha ja, samma här. Det funkar ju inte så bra att strunta i utmattningen, den knackar på axeln ganska snabbt när den känner sig bortglömd. Jävligt otrevlig och uppmärksamhetskrävande typ. 💜 KRAM

   Gilla

 6. För någon vecka sedan var jag urless och på ett jäkla humör. Jag var inte mottaglig för uppmuntrande ord som att du är på rätt väg, du är bättre osv utan jag bara snäste av, typ som att – Du fattar ingenting. Slutklämmen blev att jag fräste ut att jag är så trött på att vara trött, följt av en flod av tårar.
  Fick fram att min frustration den dagen kom av en längtan om att fungera som vanligt, göra roliga saker, orka umgås utan att hela tiden krascha i sängen. Så min man bokade en hotellnatt och jag önskade lite shopping och en lunch, sätta oss och bara vara. Vilket vi gjorde, tror vi gick långsammast av alla i det stora köpcentret. Ingen stress och att rusa på med strömmen. Egentligen blev det inte mycket shopping men jag fick komma ut och kika lite. Detta blandades med vilopauser och sova middag innan det var dags för kvällens restaurangbesök. Allt gick bra men följdes av två väldigt trötta dagar. Men det var det värt denna gång.

  Gillad av 1 person

  1. Ja ibland behövs bara ett utbrott och tårar. Verkligen. Hoppas allt känns bättre nu! SÅÅÅÅ bra att ni tog in på hotell och bara njöt av det som fungerade. Ni hade nog hälsosammast tempo av alla därinne är jag helt säker på! KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s