Vardagsprioriteringar

Imorse vaknade vi av ett vitt yrväder som tyckte att vi hade sovit klart. Klockan sex på morgonen. Inte direkt vår favorittid även om vi båda är hyfsat morgonpigga… efter klockan sju. Nåja. Stoffe gick upp och stack iväg på en tidig yogaklass och jag låg kvar några minuter och funderade på hur dagen skulle bli. För när jag har saker inplanerade brukar jag göra så; fundera igenom. Försöka skapa en struktur för att inte springa igenom hela dagen med andan i halsen och noll närvaro. Planera in pauser. 

Dagens aktiviteter ser ut ungefär såhär:

 • Gå ut morgonpromenad med Esther
 • Ge Esther mat och låta henne leka av sig (samma visa efter varje måltid, hon blir helt tokig av glädje)
 • Få i mig själv en rejäl frukost för att orka dagen – smoothie, ostsmörgås och kaffe
 • Duscha och tvätta håret 
 • Fixa mig och klä på mig
 • Promenad med Esther på FM ca 45 minuter
 • Vila 30-60 minuter 
 • Lunch med Isabel i Gamla Stan, cykla dit (PEAKAKTIVITET) 
 • Vila 90 minuter
 • Promenad med Esther 60 minuter
 • Laga middag
 • Vila lite framför TV
 • Kvällspromenad med Esther 30 minuter

Som ni ser är det väldigt mycket aktivitet på en dag för en utbränd person. Jag måste helt enkelt börja sortera och försöka dela in dagen i mindre pass för att orka. Därav flera vilopauser. Och sen fick jag direkt stryka duscha och tvätta håret för det kommer jag helt enkelt inte att orka. Det behövs men jag får göra nån fin fläta eller tvist och så får den aktiviteten hamna på morgondagen. 

Och alla promenader som en stor hund behöver. Gosh. Det är tufft för kroppen men såklart skönt för huvudet. Ibland tajmar jag in någon granne med hund så våra hundar kan leka av sig ihop (kräver mindre promenad av mig) och ibland tar jag med bollar och sökgodis så hon får göra mycket av jobbet själv. Men det är en utmaning att orka! 

Jaja. Tänkte i alla fall att jag skulle dela med mig av min vardagsproblematik som uppstår, jag tror många av er känner igen det där pusslet om ni har barn och djur och familj. Hur man försöker få energin att räcka och gärna ha sisådär 20 % kvar av energin på kvällen så man inte är helt slutkörd. Vissa dagar går det, andra gråter jag av trötthet klockan 19 på kvällen. 

Exakt i detta nu ligger vi i alla fall såhär; Esther verkar njuta av vilan (…) och jag skriver lite från mobilen. Nu ska jag ta tag i att göra mig iordning. 

Hoppas ni alla får en bra dag! ❤ 

Annons

6 reaktioner på ”Vardagsprioriteringar

 1. Så bra att fundera igenom de aktiviteter man tänkt sig under dagen. Och inse att dusch, plocka diskmaskin, tvätta – alla de där små sysslorna hemma också är aktivitet (vilket bara gick av farten förut). Torrschampo är min ständiga räddning. Det är ju faktiskt bra att inte tvätta håret så ofta och det spar väldigt mycket tid o energi de dagar man behöver prioritera annat. Ha nu en fin dag 💜

  Gillad av 1 person

  1. Ja för mig är det nästan alls de där ”små” sakerna som tar mest energi. En promenad orkar jag men ihop med allt annat blir det för mycket. Knäppt egentligen men tur att fler känner igen sig! Haha exakt, brukar tvätta var tredje dag men ibland blir det fyra. Men int hela världen alls! Ha en fin dag!! 😘❤

   Gilla

 2. Ojoj, mycket att göra idag alltså! Känner igen det där att prioritera bort hårtvätten. Det händer ganska ofta när jag har viktigare saker för mig. Förstår inte hur en sån sak kan ta så mycket kraft. Det är lite märkligt! Hoppas du får en fin dag med tjejerna! Kram

  Gillad av 1 person

 3. Hahaha igenkänning på hårtvått – big time!! Grälar lite på mitt hår som så lätt blir smutsigt. Men det lyssnar inte tyvärr;-) Tack & lov för torrschampo! Den som uppfann det borde få ett pris av något slag.
  Vad bra att du går igenom din dag och prioriterar om vid behov. Så viktigt att inse att laga mat, duscha, köra en tvätt är aktiviteter för oss utmattade.
  Var hos min kiropraktor igår. (Aj!!!). Vila står på schemat idag, det behövs för att kroppen ska orka med att ta hand om justeringarna. Sov till 12.45 idag. Galet vad mycket sömn jag behöver efter en sån aktivitet!
  Sköt om dig nu. Ge Esther lite gos från mig!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Kanske borde fixa torrschampo? Har inget sånt. Men mitt här är sjuuukt tjockt så det tag många dagar innan det känns smutsigt så kanske inte behöver det. Men ska kika – bra tips!

   Ja just såna saker tycker jag nästan tar mest energi? Eller oftast är det droppen i alla fall. Jag orkar sakerna en och en men med allt som bara ”ska göras” här hemma så rinner bägaren slut…

   Åh förstår att kroppen blir trött av kiropraktorns jobb. Men skönt att få allt på plats. Kramade Esther från dig 🤗 Hon såg nöjd ut! KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s