Aloe Vera och Sköldkörteln 

Tack ni som tipsade mig om massa bra grejer angående min krånglande sköldkörtel. Som att ta medicinerna åtskilda och att dricka Aloe Vera. Jag testar båda nu! Och sitter as we speak och väntar på att få ta nya prover på sköldkörteln. Yepp. Som en start börjar vi här.

Aloe Vera hittade jag via Forever Living som verkade ha den renaste produkten på marknaden, alltså den med mest procentuell del Aloe Vera. Så den dricker jag nu. En shot morgon och en kväll. Ännu har jag bara testat i någon vecka så det är ju alldeles för tidigt att säga vad det ger, snarare måste jag nog ge det ett par månader i alla fall. Det känns nyttigt i alla fall för det smakar sådär 🙂

En tjej dom heter Clarissa Krabbe (info@clarissakrabbe.se) hjälpte mig och gav mig massor av information om hur Aloe Vera kan hjälpa kroppen på olika sätt. Så tacksam för att jag hittade en tjej som är så engagerad och hjälpsam. Och nej det är inte sponsrat, jag bara gillar att puffa för så jäklarns duktiga tjejer som bidrar med så mycket utöver att bara leverera en produkt och sen tack och hej. Hon hjälpte så mycket!

Aloe Vera är ju en riktigt oldie som har funnits i över 5000 år. Det är en växt som växer på torra marker och det där nyttiga, geggiga sitter inuti bladen. Nu när vi var i Spanien och bodde i bergen så växte det Aloe Vera överallt! Stora rackare var det också, vissa lika höga som en människa. Och vad vackra dom är. Lixom kaxiga och tuffa på utsidan, tar plats, och inuti finns den ödmjukaste geggan som fyller våra kroppar med massa näring. Häftigt. 

Den här grönsaken är ju verkligen fullmatad med vitaminer och mineraler, och alltihop hjälper tarmen att renas och att ta upp näring på rätt sätt. Det är lixom det som den gör. Tar bort plack och slagg i tarmen. Och näringsboostar. Bra för oss som har så lite energi att vi behöver behålla absolut all av den lilla vi har; vi vill ju att all energi ska gå åt till att göra det goda direkt och inte först behöva städa upp lixom.

Som ni vet är jag alltid hyfsat skeptisk till olika typer av superkurer eller att en grej skulle kunna läka utmattning. Nej det tror jag inte heller. Och inte heller har någon påstått detta. Jag tänker bara att nu har så många i min närhet nämnt den här grönsaken att det är värt att testa. När jag hade problem med acne (och har ju fortfarande i perioder av obalans) så fick jag flera gånger Aloe Vera rekommenderat (alltså den man dricker) men testade aldrig då. Men nu kör vi! Värt en test ändå? Jag har ju märkt hur gott det gjorde för min kropp att enbart äta vegetarisk kost och efter det är jag väl liiiiite mer ödmjuk inför att naturen har fantastiska krafter för läkande. Många bäckar små heter det väl.

Tydligen balanserar Aloe Vera PH-värdet i tarmen vilket låter perfekt för en pitta-dominerad suris. Min kropp är ju i princip alltid surare än den ska vara pga all eld och hetta som finns i systemet.

Well. Ni lär få en uppdatering om några veckor. Nu håller vi tummarna!

Annons

3 reaktioner på ”Aloe Vera och Sköldkörteln 

 1. PITTA?!? Var tvungen att läsa ditt tidigare inlägg samt hittade jag Anna Skippers sida om Pitta… Aldrig hört ordet tidigare, låg lite för nära ett annat ord, ursäkta 😉 Väldigt intressant läsning, det mest stämmer verkligen in på mig, förutom ljushy och ljushårig men det övriga kan jag nog skriva under på, allt ihop.

  Har testat aloe vera tidigare men att dricka olika saker eller äta olika hälsopreparat är inget för mig. Idag tackar jag nej till allt sådant. Men hoppas verkligen att du kan känna att det är något för dig. Men som du skriver, inte botar det något och framför allt inte utmattningssyndrom.

  Däremot måste jag säga att jag blir mer och mer överraskad av yoga, tänk att något som gett ett stresspåslag i hundraåttio tidigare plötsligt fått min kropp att reagera så positivt. Är helt mållös, skrev om en händelse på min blogg tidigare idag.

  Kramisar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Haha ja PITTA! Ayurveda är sååå intressant. Och gör också livet så mycket mer nyanserat när man kan se det i olika färger på det sättet. Finns massor av intressanta böcker – jag läser och ler för jag känner igen mig i så mycket och får mig många tankeställare.

   Nej sånt där läker ju inte utmattning, det ska man vara väldigt klar över. Men jag provar just för sköldkörteln och flera som tipsat så värt en chans för att få ordning på mina värden. I övrigt vet vi att utmattning botas ju inte av enbart en sak alls, det är ju hela cirkeln lixom. Alla bitar. Och det ska läkas…. lääääänge.

   Ja YOGA ❤ När man hittat det du beskriver, då är man mållös. Läste ditt inlägg och kände jaaaaaa… precis så är det! Yoga i sig läker ju heller inte utmattning men det är en pusselbit, ett verktyg. Och ett jäklarns effektivt sådant. Jag har ett par olika lugnande mediciner hemma som jag fick när jag hade panikångest men båda tar typ 30 min att verka. Men yogan… där krävs typ 5 min andning och jag får nästan samma effekt. En stund i alla fall. Helt galet. Hur man kan lugna sin egen kropp så snabbt bara med att kontrollera sina andetag. Nu är jag typ beroende av känslan efter yoga, den är magisk. Kram!!

   Gilla

 2. Hej! Du skriver så intressant om din köldskörteln och aloe vera. Försökte hitta fortsättning hur det har gått. Vore intressant veta hur aloe veran har hjälpt dig eller inte? Tack på förhand!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s