Sova på dagen 

Så man ska alltså sova på dagen om man behöver när man är i en utmattning? Det var ju tur att jag lärde mig det! Inte för att jag inte sover, det gör jag, utan snarare för att jag alltid känner mig skyldig över att jag inte ens orkar vara vaken. 

På dagarna behöver jag fortfarande sova runt en timme och vila i totalt 2-3 timmar. Detta inträffar nästan alltid (undantag finns beroende av vad jag gjort dagen innan) på eftermiddagen, strax eget lunch. Det här är inte någon skön nap känsla typ ”åh ska nog ta en siesta”… Nej det är som en glödlampa som är påväg att ta slut  *blink blink blink* och sen bzzzzzzt. Svart. Over and out. Helt slut. Totale. Orkar inte hålla ögonen öppna mer så jag stupar i säng.

Hade jag inte vilat den här tiden så hade jag aldrig orkat vara vaken efter 18 på kvällen. Nu, med all vila och sömn på dagen, orkar jag vara vaken ända till 21 (yey!). 

Men! Nu kan jag alltså vila med gott samvete för att tydligen då så ska man vila om man känner att man behöver när man är i en utmattning, utmattningssyndrom eller utmattningsdepression. Så nu ska jag med gott samvete tänka att sömnen läker mig. Ingen mer skuld över det. 

Annons

4 reaktioner på ”Sova på dagen 

  1. Ja, vilken grej! Jag har haft väldigt svårt att tillåta mig själv att ens vila under de senaste veckorna. Jag är lite uppe i varv inombords sedan jag började jobba 25% och tänker väl att om jag fixar det borde jag fixa annat hemma…och att om jag inte gör det så blir det inte gjort… För min man är trött och stressad han också. Så fastnar jag i samma tankemönster som förut. Och när vädret är fint tänker jag att jag ju säkert kan sova hela hösten och vintern för nu måste man ju vara ute i solen även om den sticker i ögonen. Ja, du hör ju! Jag behövde få höra att det var tillåtet att vila och sova innan det gått för långt, igen 😉

    Gillad av 1 person

  2. Ja, visst är det bra att bli påmind om sådant som man egentligen fattar, om man hade tänkt efter lite! Klart vi ska sova och vila hur mycket som helst. Det är ju vårt jobb just nu kan man säga! Sov så gott!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s